Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Έρευνα του CNBC: Οι πλούσιοι Αμερικανοί δεν θέλουν άλλο ρίσκο – Φοβούνται τις «φούσκες»

Έρευνα του CNBC: Οι πλούσιοι Αμερικανοί δεν θέλουν άλλο ρίσκο – Φοβούνται τις «φούσκες»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Έρευνα του CNBC: Οι πλούσιοι Αμερικανοί δεν θέλουν άλλο ρίσκο – Φοβούνται τις «φούσκες»

Εάν πράγματι η αγορά κινείται στην περιοχή της «φούσκας», οι πλούσιοι Αμερικανοί οδεύουν προς το 2022 λέγοντας ότι δεν θέλουν τίποτε περισσότερο, σύμφωνα με έρευνα του CNBC.

Το 41% των εκατομμυριούχων υποστηρίζει ότι η οικονομία θα ενισχυθεί το επόμενο έτος, έναντι 35% που περιμένουν επιβράδυνση, ενώ λίγοι περισσότεροι από τους μισούς, ήτοι το 52%, αναμένουν ότι ο S&P 500 θα ολοκληρώσει το 2022 με κέρδη 5% και άνω.

Αυτό ωστόσο που έδειξε η έρευνα είναι μία κάμψη του ενθουσιασμού και αποδυνάμωση της συνολικής διάθεσης για ανάληψη ρίσκου, ακόμη και εάν η αγορά βγει αλώβητη από το νέο κύμα της Όμικρον.

Δύο φορές το χρόνο, η εν λόγω έρευνα του CNBC ρωτά τους επενδυτές σε ποιες κύριες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων σχεδιάζουν να αυξήσουν την έκθεση τους το επόμενο έτος. Η όρεξη των επενδυτών για κάθε τύπο επένδυσης είναι τώρα χαμηλότερη από ό,τι ήταν στην έρευνα της Άνοιξης του 2021. Το ποσοστό των εκατομμυριούχων που δηλώνουν ότι θα αυξήσουν τις επενδύσεις μειώθηκε σε κάθε κατηγορία ενεργητικού, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών, των επενδύσεων σε ακίνητα, των εναλλακτικών επενδύσεων και των πολύτιμων μετάλλων.

«Η αγορά κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα και υπάρχει νευρικότητα», δήλωσε ο Λιου Αλτφιστ, διευθύνων σύμβουλος της Altfest Personal Wealth Management.

Oμως, ακόμη και εάν οι πλούσιοι εμφανίζονται λιγότερο ενθουσιώδεις για να αγοράσουν μετοχές, αγοράζουν άλλα αγαθά και η οικονομία θα παρουσιάσει υψηλές επιδόσεις όπως και τα εταιρικά κέρδη, σημειώνει ο Αλτφιστ. Ωστόσο, μετά από δύο έτη εντυπωσιακών επιδόσεων για την αγορά μετοχών το 2020 και 2021, οι επενδυτές είναι φυσικό να κάνουν παύση για να πάρουν μία ανάσα για να δουν τι αντίκτυπο θα έχει ο πληθωρισμός στην ανάπτυξη και στις αγορές.

Ωστόσο, ο πληθωρισμός δεν αποτελεί άμεση απειλή για τους πλουσίους. «Εάν η περιουσία σου αποτιμάται σε 10 εκατ.δολάρια και ζεις με 200.000 δολάρια λιγότερο το χρόνο, ακόμη και με έναν πληθωρισμό στο 6%, ο πληθωρισμός δεν σου αλλάζει τον τρόπο ζωής», σημειώνει ο Μάικλ Σόνενφελντ, ιδρυτής και πρόεδρος της Tiger 21, δικτύου για εύπορους επενδυτές.

 

Πηγή:moneyreview.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text