Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | 3 νέα ξενοδοχεία από ισραηλινά κεφάλαια στο κέντρο της Αθήνας – Σε ποιά περιοχή θα ανοίξουν

3 νέα ξενοδοχεία από ισραηλινά κεφάλαια στο κέντρο της Αθήνας – Σε ποιά περιοχή θα ανοίξουν

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
3 νέα ξενοδοχεία από ισραηλινά κεφάλαια στο κέντρο της Αθήνας – Σε ποιά περιοχή θα ανοίξουν

3 νέα ξενοδοχεία από ισραηλινά κεφάλαια έρχονται στο κέντρο της Αθήνας και μάλιστα θα ανοίξουν όλα σε μια δημοφιλή περιοχή του κέντρου της πόλης.

Πρόκειται για την περιοχή του Ψυρρή και συγκεκριμένα για τις οδούς Αισχύλου και Μύκωνος ενώ τις επενδύσεις υλοποιεί η ισραηλινών συμφερόντων Ficus Investments.

Η Ficus Investments έχει στο χαρτοφυλάκιό της πάνω από 20 ακίνητα τοποθετημένα στρατηγικά στο κέντρο της πρωτεύουσας, στα νότια και βόρεια προάστια της Αττικής και πλέον και εκτός Αθήνας.

Η εταιρεία αν και δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στο εγχώριο real estate, έχει μακρά παρουσία στην ελληνική αγορά παρέχοντας υπηρεσίες που περιλαμβάνουν τη διαχείριση ακινήτων, την εξασφάλιση άδειας διαμονής σε αγοραστές ακινήτων ελάχιστης αξίας 250.000 ευρώ αλλά και τη χορήγηση χρηματοδότησης σε συνεργασία με ισραηλινές τράπεζες.

Αυτή την περίοδο υλοποιεί αυτόνομα 3 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στο κέντρο της Αθήνας ενώ συνεργάζεται ήδη και με την Brown Hotels για το νέο της ξενοδοχείο στην οδό Ευριπίδου.

Τα 3 νέα ξενοδοχεία του επενδυτικού διδύμου Baum & Ninio στην Αθήνα

Η εταιρεία στοχεύει στρατηγικά στην περιοχή του Ψυρρή και πέριξ, όπου λειτουργεί ήδη το 3 αστέρων ξενοδοχείο Nin&Bau Sarri 2, στην οδό Σαρρή 2.

Στην ίδια περιοχή και συγκεκριμένα στην οδό Μύκωνος η εταιρεία κατασκευάζει ήδη άλλα δύο νέα ξενοδοχεία με το ίδιο όνομα, Nin&Bau (ευφάνταστο, από τα αρχικά γράμματα των επωνύμων των ιδρυτών της,  Gal Itzhak Ninio και Barak Baum).

Τα πρώτο θα είναι το  Nin&Bau Mikonos 16 δυναμικότητας 10 δωματίων και σουιτών.

Ακριβώς δίπλα στον αριθμό 15 της οδού Μύκωνος θα δημιουργηθεί και το Nin&Bau Mikonos 15 το οποίο θα λειτουργήσει ως επέκταση του πρώτου με επιπλέον 9 δωμάτια και μία σουίτα.

Στο ισόγειο του θα λειτουργεί μάλιστα και εστιατόριο το οποίο θα μπορεί να υποδέχεται τόσο τους ενοίκους του όσο και άλλους επισκέπτες, φιλοδοξώντας να αποτελέσει και αυτό γαστρονομικό σημείο αναφοράς στην περιοχή.

Παράλληλα, στην οδό Αισχύλου 25-27, η εταιρεία αναπτύσσει ένα νέο boutique ξενοδοχείο 4 αστέρων, δυναμικότητας 60 δωματίων. Πρόκειται για ένα πρότζεκτ που θα αξιοποιήσει δύο εγκαταλελειμένα κτίρια που βρίσκονται εκεί.

Όπως ενημερώνει η εταιρεία στην ιστοσελίδα της, το ξενοδοχείο αυτό θα λειτουργήσει με γνωστό hotel brand στοχεύοντας σε ένα νεανικό, cool και υψηλού επιπέδου κατάλυμα στο κέντρο της Αθήνας.

Η συγκεκριμένη επένδυση έχει επίσης ενταχθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο προς χρηματοδότηση. Το επενδυτικό σχέδιο που εγκρίθηκε έχει ύψος περίπου 1,5 εκατ. ευρώ και θα ενισχυθεί με το ποσό των 315.000 ευρώ περίπου με τη μορφή επιχορήγησης.

Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία FICUS AESCHYLOU Ι.Κ.Ε.

Το σχεδιασμό των παραπάνω ξενοδοχείων έχει αναλάβει το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο Urban Soul Project.

Σημειώνεται ότι επίσης στην οδό Αισχύλου η Ficus προετοιμάζει και τη δημιουργία ενός νεανικού hostel δυναμικότητας 33 διαμερισμάτων, με την ονομασία Nin&Bau – Aeschylou Hostel.

Η συνεργασία με την Brown Hotels

Η Ficus Investments συνεργάζεται ήδη με την επίσης ισραηλινών συμφερόντων Brown Hotels σε ξενοδοχειακά πρότζεκτ στην περιοχή του Ψυρρή. Πρόκειται για το Brown Spices στην οδό Ευριπίδου 82.

Ξεκινώντας ως 82 Evripidou, πλέον το πρότζεκτ και το νέο ξενοδοχείο που αναμένεται να ανοίξει το 2022 ονομάζεται Brown Spices.

Και όχι άδικα, καθώς η οδός Ευριπίδου είναι γνωστή ως ο “δρόμος με τα μπαχαρικά” λόγω της συγκέντρωσης πολλών ελληνικών και “πολυεθνικών” καταστημάτων εκεί.

Ουσιαστικά πρόκεται για την ανακατασκευή δύο 5ώροφων εφαπτόμενων κτιρίων που ενώνονται μεταξύ τους με τη Στοά Μανουσάκη, στον αριθμό 82 της Ευριπίδου, εντός οικοπέδου έκτασης 470 τ.μ.

Το νέο ξενοδοχείο θα έχει δυναμικότητα 63 δωματίων και 100 κλινών.  Τον αρχιτεκτονικό του σχεδιασμό έχει αναλάβει ο αρχιτέκτονας Σταύρος Πέππας.

Μάλιστα, το επενδυτικό σχέδιο έχει ήδη εγκριθεί προς χρηματοδότηση από τον Αναπτυξιακό Νόμο. Η επένδυση της εταιρείας ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΥΡΥΠΙΔΟΥ Α.Ε. ανέρχεται σε 2,8 εκατ. ευρώ και θα ενισχυθεί με το ποσό των 271.000 ευρώ περίπου, με τη μορφή φορολογικής απαλλαγής.

 

Πηγή:bizness.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text