Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Εντάχθηκε στις Στρατηγικές Επενδύσεις η μεγάλη τουριστική επένδυση στην Αργολική Ριβιέρα – Πώς θα ονομαστεί

Εντάχθηκε στις Στρατηγικές Επενδύσεις η μεγάλη τουριστική επένδυση στην Αργολική Ριβιέρα – Πώς θα ονομαστεί

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Εντάχθηκε στις Στρατηγικές Επενδύσεις η μεγάλη τουριστική επένδυση στην Αργολική Ριβιέρα – Πώς θα ονομαστεί

Εντάχθηκε στις Στρατηγικές Επενδύσεις η μεγάλη τουριστική επένδυση στην Αργολική Ριβιέρα, που θα ονομαστεί Hydra’s Art Residencies.

H επένδυση αφορά τη δημιουργία ολοκληρωμένου τουριστικού συγκροτήματος με ξενοδοχείο και μεγάλο αριθμό παραθεριστικών κατοικιών.

Στην τελευταία της συνεδρίαση για το 2021, η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ) ενέταξε, μεταξύ άλλων, το συγεκριμένο έργο στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων.

Το προφίλ της επένδυσης

Η επένδυση θα λάβει χώρα σε έκταση 303,7 στρεμμάτων στην περιοχή Πλέπι της Ερμιόνης, πολύ κοντά στην Ακτή της Ύδρας, όπως ονομάζεται η περιοχή.

Από τη συνολική έκταση, το ξενοδοχείο μαζί με τις υποστηρικτικές υποδομές και εγκαταστάσεις θα κατασκευαστεί σε έκταση περίπου 50 στρεμμάτων. Η υπόλοιπη έκταση (άνω των 250 στρεμάτων) θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία παραθεριστικών κατοικιών, με θέα την Ύδρα, στην απέναντι ακτή.

Το ξενοδοχείο θα έχει δυναμικότητα 164 δωματίων ενώ προβλέπεται να κατασκευασθούν σε δύο ζώνες εντός της έκτασης συνολικά 229 τουριστικές κατοικίες.

Επίσης, το επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνει τη δημιουργία spa, συνεδριακού χώρου, προπονητικού κέντρου, χώρων αναψυχής (εστιατόρια – μπαρ) καθώς και μαρίνας 40 θέσεων.

Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 119 εκ. ευρώ και θα συμβάλει στην απασχόληση με τη δημιουργία 191 εποχικών θέσεων εργασίας μόνιμου χαρακτήρα.

Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία Plepi Land Development Ltd.

Pavlos Rizos

 

Πηγή:bizness.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text