Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Euroseas: Νέα ναύλωση για δύο πλοία της

Euroseas: Νέα ναύλωση για δύο πλοία της

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Euroseas: Νέα ναύλωση για δύο πλοία της

Νέα συμβόλαια χρονοναύλωσης υπέγραψε η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Euroseas Ltd, για δύο από τα πλοία της, τα M/V «Evridiki G» και M/V «EM Corfu».

Αναλυτικότερα:

• Το M/V «Evridiki G» συνήψε νέο συμβόλαιο χρονοναύλωσης για περίοδο από τουλάχιστον τριάντα έξι έως το πολύ τριάντα οκτώ μήνες κατ' επιλογή του ναυλωτή, με ημερήσια τιμή 40.000 $. Ο νέος ναύλος θα ξεκινήσει την 1η Φεβρουαρίου 2022.

• Το M/V «EM Corfu» συνήψε νέο συμβόλαιο χρονοναύλωσης για περίοδο από τουλάχιστον τριάντα έξι έως το πολύ τριάντα οκτώ μήνες κατ' επιλογή του ναυλωτή, με ημερήσια τιμή 40.000 $. Ο νέος ναύλος θα ξεκινήσει με την ολοκλήρωση του δεξαμενισμού του πλοίου στα μέσα Φεβρουαρίου 2022.

Ο Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Euroseas σχολίασε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε νέες ναυλώσεις για δύο από τα πλοία μας για περιόδους τουλάχιστον τριών ετών το καθένα με τιμές που υπερβαίνουν το διπλάσιο των επιπέδων της υπάρχουσας απασχόλησής τους. Οι νέες ναυλώσεις εξασφαλίζουν τουλάχιστον 85 εκατομμύρια δολάρια συμφωνημένα επίπεδα ναυλωσεων και αναμένεται να κάνουν ετήσια συνεισφορά στα EBITDA άνω των 22,3 εκατομμυρίων δολαρίων συνολικά, που είναι περίπου 19 εκατομμύρια δολάρια (ή, τουλάχιστον, επτά φορές) υψηλότερη από την κοινή συνεισφορά τους, τους τελευταίους δώδεκα μήνες κατά περίπου 3 εκατ. δολάρια. Αυτές οι νέες ναυλώσεις βελτιώνουν σημαντικά τόσο την κερδοφορία μας όσο και την ορατότητα των ταμειακών ροών με την κάλυψη ναύλων μας για το 2022 να υπερβαίνει πλέον το 85% και για το 2023 το 55%.

«Αναμφίβολα, οι αγορές εμπορευματοκιβωτίων συνεχίζουν να επιδεικνύουν τη δύναμή τους και τη δυναμική τους, όπως φαίνεται από το ρυθμό και τη διάρκεια των παραπάνω ναυλώσεων. Αναμένουμε ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να επωφελούμαστε από την παρούσα ισχυρή αγορά, καθώς υπάρχουν ακόμη δύο από τα πλοία μας που θα είναι διαθέσιμα για εκ νέου ναύλωση εντός των επόμενων τεσσάρων μηνών και άλλα δύο πλοία αργότερα το 2022. Επιπλέον, αρχίσαμε να εξερευνούμε επιλογές ναύλωσης για τα δύο νεόδμητά μας τα οποία αναμένεται να παραδοθούν έως το τέλος του πρώτου και του δεύτερου τριμήνου του 2023, αντίστοιχα, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Εάν συνεχιστούν τα σημερινά επίπεδα της αγοράς, οι ανανεώσεις των ναυλώσεων που λήγουν θα έχουν ως αποτέλεσμα σημαντικές περαιτέρω αυξήσεις στην κερδοφορία και την κάλυψη της απασχόλησης για τα επόμενα χρόνια, παρέχοντας γερές βάσεις ρευστότητας για περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας μας και ανταμοιβές στους μετόχους μας, όπως θεωρεί το Διοικητικό Συμβούλιο ή οι διευθυντές κατάλληλο."

 

Πηγή: Reporter.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text