Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Σημάδια αποκλιμάκωσης στην κόντρα στον ΑΔΜΗΕ

Σημάδια αποκλιμάκωσης στην κόντρα στον ΑΔΜΗΕ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Προς αποκλιμάκωση φαίνεται ότι βαίνει η ένταση που προέκυψε μεταξύ της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ και των κινέζων συν-εταίρων, της State Grid, για το εμβληματικό έργο της διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής.

Η κινεζική πλευρά προχώρησε σε τακτική υποχώρηση, γεγονός που πιστοποιείται από την ψήφο εμπιστοσύνης που έδωσε στο 10ετές πρόγραμμα ανάπτυξης του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας για την περίοδο 2023-2032, κατά την χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΑΔΜΗΕ. Το πρόγραμμα εγκρίθηκε ομόφωνα από όλα τα μέλη του δ.σ. και θα ακολουθήσει σύντομα η δημόσια διαβούλευση του.

Με αυτήν την κίνηση η State Grid ουσιαστικά αναγνωρίζει και προσυπογράφει τις στρατηγικές επιλογές της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ για μια σειρά από έργα που θα ενισχύσουν και θα αναβαθμίσουν το δίκτυο μεταφοράς στα επόμενα χρόνια. Ανάμεσα τους και η διασύνδεση Κρήτης-Αττικής.

Έκαναν, όμως, και μια δεύτερη, ακόμη πιο ουσιαστική, κίνηση οι Κινέζοι. Συντάχθηκαν χωρίς καμία αντίρρηση και με την απάντηση που θα στείλει ο Διαχειριστής στη ΡΑΕ σχετικά με όσα έθιξε η αναπληρώτρια CEO Chen Dong για τη μεγάλη διασύνδεση της Κρήτης σε επιστολή της προς τον Ρυθμιστή. Μάλιστα, τα τρία μέλη της State Grid στο δ.σ. του ΑΔΜΗΕ δεσμεύονται στο απαντητικό κείμενο ότι δεν διεκδικούν να υπεισέλθουν σε κρίσιμα θέματα τεχνολογίας της Siemens, που είναι ο ανάδοχος για τους δύο Υποσταθμούς, ότι ο ΑΔΜΗΕ είναι και θα παραμείνει ο κύριος του έργου και ότι οι απόψεις της κ. Dong έχουν να κάνουν μόνον με τη διευκόλυνση της υλοποίησης του.

Μετά από τις εξελίξεις αυτές, πολλοί εκτιμούν ότι ανοίγει πλέον ο δρόμος για την ανανέωση της θητείας του προέδρου και CEO, Μάνου Μανουσάκη, που έχει ήδη το «οκ» από την κυβέρνηση. Έχει προηγηθεί, εξάλλου, πρόσφατα και η ανανέωση της θητείας της ομάδας Μανουσάκη, ήτοι, των Γενικών Διευθυντών, Μάργαρη, Μίχου, Μανιάτη και Βρεττού.

 

Πηγή: euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text