Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Πώς θα υλοποιηθεί τελικά το Cambas Park στην Παλλήνη – Τα πλάνα της REDS μετά τις Γούρνες

Πώς θα υλοποιηθεί τελικά το Cambas Park στην Παλλήνη – Τα πλάνα της REDS μετά τις Γούρνες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πώς θα υλοποιηθεί τελικά το Cambas Park στην Παλλήνη – Τα πλάνα της REDS μετά τις Γούρνες

Χωρίς μεγάλες εκπλήξεις θα υλοποιηθεί τελικά το Cambas Park στην Παλλήνη, με τα πλάνα της REDS μετά τις Γούρνες να μην διαφοροποιούνται σημαντικά.

Στο τέλος του 2021 είχαν διατυπωθεί σκέψεις για στροφή της επένδυσης στις οικιστικές χρήσεις. Σύμφωνα όμως με πρόσφατα δημοσιεύματα, δε θα επιλεγεί τελικά το σενάριο αυτό καθώς κάτι τέτοιο θα εκτροχίαζε το πρότζεκτ τόσο από πλευράς χρημάτων όσο και από πλευράς χρόνου και αδειοδοτήσεων.

Έως το τέλος Ιανουαρίου θα έχει στη διάθεσή της η REDS και το επικαιροποιημένο master plan που είχε αναθέσει στη Deloitte. Στόχος της μελέτης ήταν να επικαιροποιηθεί ο σχεδιασμός της επένδυσης, που θα καλύπτει τις ανάγκες σε βάθος 10ετίας, και να προσδιορισθεί το τελικό μίγμα χρήσεων.

Για την επένδυση μάλιστα έχει ήδη υπάρξει εκδηλωμένο ενδιαφέρον από δύο διεθνείς επενδυτές (και από την Αμερική). Την εξέλιξη αυτή είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας, μέσω διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου, ο Πρόεδρος της Άκτωρ και μέτοχος της REDS, Χρίστος Παναγιωτόπουλος, παρουσιάζοντας τους άμεσους σχεδιασμούς της κατασκευαστικής.

Το προφίλ της επένδυσης

Το Προεδρικό Διάταγμα για την πολεοδόμηση της έκτασης στα Μεσόγεια εκδόθηκε την Άνοιξη του 2021 και αναμένεται η έκδοση της σχετικής ΚΥΑ.

Σύμφωνα με το πολεοδομικό σχέδιο και τον πολεοδομικό κανονισμό της Π.Ο.Α.Π.Δ, προβλέπεται οι οικοδομήσιμοι χώροι της συνολικής έκτασης ανάπτυξης του έργου να οργανωθούν σε τρεις ζώνες:

- επιχειρηματικών δραστηριοτήτων

- προστασίας  του κτιριακού συγκροτήματος του εργοστασίου Καμπά

- προστασίας του Σταθμού Κάντζα του Αττικού Σιδηροδρόμου

Επίσης προβλέπονται πεζόδρομοι, χώροι πρασίνου, κοινόχρηστοι χώροι και οικολογικοί αμπελώνες.

Σύμφωνα με τον υπολογισμό, θεωρείται ότι έως το καλοκαίρι του 2022 θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των αδειοδοτήσεων και μετά θα ξεκινήσει η κατασκευαστική περίοδος που θα διαρκέσει περίπου 4 χρόνια.

Τα νέα πλάνα της REDS για το μέλλον

Σε πρόσφατη ενημέρωση της εταιρείας είχε καταστεί σαφές πως γίνεται συνολικά επαναξιολόγηση των ακινήτων που διαθέτει η εταιρεία, ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Κωνσταντινίδης σχολίασε πως “η στόχευση είναι να τρέξουμε γρήγορα την εταιρεία που τα τελευταία χρόνια έμεινε παρατηρητής στην ανάπτυξη ακινήτων”.

Στην επανεξέταση των ακινήτων συμπεριλαμβάνονται και τα ακίνητα της Ρουμανίας που είχε ληφθεί απόφαση για την πώληση τους, αλλά και ακίνητα στην Αττική.

Φυσικά, ναυαρχίδα της εταιρείας για τα επόμενα πολλά χρόνια θα αποτελέσει η μεγάλη επιτυχία με το ακίνητο στις Γούρνες Ηρακλείου, που έλαβε χώρα στο τέλος του 2021.

Για τη συμμετοχή σε νέες επενδύσεις ο κ.Κωνσταντινίδης δήλωσε πως διερευνάται η προσέλκυση επενδυτών από την παγκόσμια αγορά για συνεπενδύσεις για την καλύτερη αξιοποίηση των ακινήτων που διαθέτει η REDS.

Τέλος αναφορικά με το ακίνητο στην Ακαδημία Πλάτωνος, ο κ.Κωνσταντινίδης είπε πως υπάρχουν αξιώσεις αλλά στόχος είναι να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση για όλους.

 

Παύλος Ρίζος

Πηγή: bizness.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text