Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Στην Prodea Investments το Porto Paros με τιμή ρεκόρ

Στην Prodea Investments το Porto Paros με τιμή ρεκόρ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στην Prodea Investments το Porto Paros με τιμή ρεκόρ

Με 57 εκατομμύρια τίμημα, σύμφωνα με πληροφορίες, πέρασε στην Prodea Investments ΑΕΕΑΠ το εμβληματικό ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων Porto Paros, συνολικής δυναμικότητας 263 κλινών. Για τον εν λόγω asset υπήρχε ενδιαφέρον και από άλλες εταιρίες – συμμαχίες επενδυτών που όμως κατέθεσαν χαμηλότερη προσφορά.

Η κίνηση αυτή επιβεβαιώνει και τη δυναμική παρουσία της Prodea Investments  στον τουρισμό.  Πέρυσι άλλωστε προχώρησε σε  στρατηγική συνεργασία με την Invel Real Estate, τον κυπριακό όμιλο εταιρειών Yoda Group του Ιωάννη Παπαλέκα. Βάσει της στρατηγικής αυτής συνεργασίας, η Prodea μεταβίβασε σε θυγατρική του Yoda Group ποσοστό 45% στην εταιρεία MHV Mediterranean Hospitality Venture Limited (MHV), όπου διατηρεί το 45%. Αντίστοιχα, η Invel, μέσω θυγατρικής της, ελέγχει το 10% αυτής.

Ακόμα, εντός του 2022 η Prodea αναμένεται να παραδώσει το Moxy Hotel στην Πλατεία Ομονοίας, ενός ξενοδοχείου 200 δωματίων σε ιστορική θέση. Συγκεκριμένα, το έργο αφορά στη μετατροπή του Σαρόγλειου Μεγάρου στην οδό Σταδίου 65 επί της πλατείας Ομονοίας, στο πρώτο ξενοδοχείο Moxy (μέλος της αλυσίδας Marriott) στην Αθήνα.

Επίσης, αρχές του Απριλίου 2021, η ΑΕΕΑΠ απέκτησε επιπλέον ποσοστό (36,22%) έναντι τιμήματος 4,7 εκατ. ευρώ στη θυγατρική της εταιρεία Aphrodite Springs Public Limited. Ως αποτέλεσμα, η εισηγμένη κατέχει το 96,22% του μετοχικού κεφαλαίου της Aphrodite Springs Public Limited. Η τελευταία ελέγχει το θέρετρο Aphrodite Springs. Επίσης ανάμεσα σε άλλα διαθέτει το ξενοδοχείο Lazart στη Θεσσαλονίκη, το Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa,  βρίσκεται στην ανατολική Λεμεσό αλλά και το Moxy Patra Marina hotel.

Η PRODEA Investments

Όπως αναφέρεται από την εταιρία η PRODEA Investments είναι η μεγαλύτερη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Με ενεργητικό άνω των €2,4 δις, η PRODEA δραστηριοποιείται σε επενδύσεις σε ακίνητα και διοικείται από στελέχη με σημαντική εμπειρία στην εξεύρεση επενδυτικών ευκαιριών, υλοποίηση επενδύσεων και δημιουργία αξίας για την εταιρεία και τους μετόχους της.

Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της PRODEA Investments αποτελείται από πάνω από 350 εμπορικά ακίνητα, κυρίως γραφεία και καταστήματα, αλλά επίσης επεκτείνεται γρήγορα και στον τομέα των εμπορικών αποθηκών και τον ξενοδοχειακό τομέα. Με πάνω από το 80% του χαρτοφυλακίου της να βρίσκεται σε αστικές περιοχές υψηλής προβολής και εμπορικότητας σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και επιλεκτικά σε άλλες βασικές αγορές Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπως η Ιταλία, η PRODEA Investments διαθέτει υψηλής ποιότητας και απόδοσης, διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο με υψηλά επίπεδα πληρότητας, μακροχρόνιες μισθώσεις και ισχυρή βάση μισθωτών.

Επενδυτικό ενδιαφέρον

Στο μεταξύ, αμείωτο παρά την πανδημία και τις εξελίξεις στο μέτωπο του πληθωρισμού αναμένεται να παραμείνει και το νέο έτος, το ενδιαφέρον για επενδύσεις στον τουρισμό και στα ακίνητα που συνδέονται με τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας.

Όπως αναφέρει η ΤτΕ στην Ενδιάμεση Έκθεσή της για τη νομισματική πολιτική για το 2021, αλλά και παράγοντες της αγοράς,  παρά τις αβεβαιότητες η δυναμική, ειδικά σε τουριστικά και επαγγελματικά ακίνητα συνεχίζεται αμείωτη τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

Τα ακίνητα

Ειδικά, η έκθεση της ΤτΕ αναφέρει ότι η αγορά ακινήτων  το 2022 θα συνεχίσει να αναπτύσσεται.  Όπως σημειώνει υπάρχει σωρευτικά σημαντική πτώση των αξιών και η περιορισμένη οικοδομική δραστηριότητα της τελευταίας δεκαετίας έχουν αναδείξει σημαντικές ευκαιρίες και δυνατότητες, οι οποίες, σε συνδυασμό με τη σταδιακή ενίσχυση των επενδύσεων, την προσπάθεια καταπολέμησης της γραφειοκρατίας μέσω της ψηφιακής αναβάθμισης του κράτους, τη δρομολόγηση και επιτάχυνση σημαντικών έργων υποδομής, τη δυναμική του τουρισμού και την περαιτέρω ανάκαμψη της οικονομίας, αναμένεται να δώσουν πρόσθετη ώθηση στη θετική δυναμική που σταδιακά αναπτύσσει η αγορά ακινήτων.

Στην έκθεση προβλέπεται ότι ο αριθμός συναλλαγών αγοραπωλησιών ακινήτων παρά την επιβράδυνση που καταγράφηκε το 2020 θα εμφανίσει εκ νέου θετικό ρυθμό το 2021 ιδίως εν όψει της εφαρμογής των νέων αναπροσαρμοσμένων αντικειμενικών αξιών από το 2022 και της αναστολής υποχρέωσης υποβολής ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου.

4 δισεκ. στον τουρισμό στην 3ετία

Να σημειωθεί ότι με βάση τα όσα είχε σημειώσει  η διοίκηση της Eurobank κατά την πρόσφατη παρουσίαση της στρατηγικής της για τα επόμενα χρόνια με τίτλο «EUROBANK 2030»,  «οι κλάδοι της οικονομίας που θα πρωταγωνιστήσουν είναι αυτοί του Τουρισμού, της Ναυτιλίας, της Ενέργειας, των Υποδομών, του Real Estate και της Βιομηχανίας & Μεταποίησης, όπου υπολογίζεται ότι θα υλοποιηθούν την επόμενη τριετία συνολικές επενδύσεις ύψους 32 δισ. που αναλύονται ως εξής: 4 δισ. στον Τουρισμό, 10 δισ. στη Ναυτιλία, 6 δισ. στην Ενέργεια, 5 δισ. σε Υποδομές συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικοποιήσεων, 3 δισ. σε Real Estate και 4 δισ. στη Βιομηχανία & Μεταποίηση. Το σύνολο των χρηματοδοτικών αναγκών που θα απαιτηθούν υπολογίζονται σε 25 δισ. ευρώ.»

 

Πηγή: Reporter.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text