Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Κομισιόν-Τ. Μπρετόν: Χρειάζονται επενδύσεις €500 δισ. για την πυρηνική ενέργεια στην Ευρώπη

Κομισιόν-Τ. Μπρετόν: Χρειάζονται επενδύσεις €500 δισ. για την πυρηνική ενέργεια στην Ευρώπη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κομισιόν-Τ. Μπρετόν: Χρειάζονται επενδύσεις €500 δισ. για την πυρηνική ενέργεια στην Ευρώπη

Μια "κολοσσιαία" επένδυση στην πυρηνική ενέργεια θα χρειαστεί τα επόμενα 30 χρόνια για να επιτευχθούν οι στόχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μείωση των εκπομπών και η αυξανόμενη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, δήλωσε ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Οι υφιστάμενοι πυρηνικοί σταθμοί χρειάζονται επενδύσεις ύψους 50 δισ. ευρώ έως το 2030, ενώ η επόμενη γενιά θα απαιτήσει 500 δισ. από τώρα έως το 2050, δήλωσε ο Μπρετόν σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία γαλλική εφημερίδα Journal Du Dimanche.

"Η πράσινη μετάβαση θα οδηγήσει σε μια βιομηχανική επανάσταση πρωτοφανούς κλίμακας", δήλωσε ο Breton.

Τα σχόλια του Γάλλου επιτρόπου έρχονται μετά την παρουσίαση σχεδίων της ΕΕ που θα επιτρέψουν σε ορισμένα έργα φυσικού αερίου και πυρηνικής ενέργειας να χαρακτηριστούν ως ''πράσινες'' επενδύσεις. Το προτεινόμενο σύστημα ταξινόμησης, δέχεται πυρά από νομοθέτες των Πρασίνων και κλιματικές ομάδες.

Ο Μπρετόν δήλωσε ότι η πυρηνική ενέργεια σε συνδυασμό με επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές θα είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη του στόχου της ΕΕ για μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2050. Η συμπερίληψη της πυρηνικής ενέργειας στην ταξινόμηση είναι απαραίτητη για την ικανότητα του τομέα να προσελκύσει κεφάλαια, είπε.

"Για να επιτευχθεί η ουδετερότητα ως προς τον άνθρακα, θα είναι πραγματικά απαραίτητο να αλλάξουμε ταχύτητα στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς άνθρακα στην Ευρώπη", δήλωσε ο Μπρετόν.

 

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text