Αρχική | Οικονομία | Ελληνικοί Δείκτες | ΕΛΣΤΑΤ:Ετήσια αύξηση 8,0% παρουσίασε ο Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής

ΕΛΣΤΑΤ:Ετήσια αύξηση 8,0% παρουσίασε ο Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΕΛΣΤΑΤ:Ετήσια αύξηση 8,0% παρουσίασε ο Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοινώνει τον Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής, με έτος βάσης 2015=100,0 και μήνα αναφοράς τον Νοέμβριο 2021, η εξέλιξη του οποίου, σύμφωνα με προσωρινά και διορθωμένα ως προς το πλήθος των εργάσιμων ημερών στοιχεία, έχει ως εξής:

Ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Νοεμβρίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2020, παρουσίασε αύξηση 8,0% έναντι αύξησης 8,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2020 με το 2019.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2020, παρουσίασε αύξηση 10,0%.

Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Νοεμβρίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2021, παρουσίασε μείωση 1,2%.

Ο δείκτης του κλάδου άλλων μεταποιητικών δραστηριοτήτων σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση, ενώ ο δείκτης του κλάδου κατασκευής μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση κατά τον Νοέμβριο 2021 σε σχέση με τον Οκτώβριο 2021. Κατά τη σύγκριση των δεικτών του Νοεμβρίου 2021 με τους αντίστοιχους δείκτες του Νοεμβρίου 2020, η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση καταγράφηκε στον κλάδο ειδών ένδυσης, ενώ η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση καταγράφηκε στους κλάδους εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη, άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου, υποστηρικτικών δραστηριοτήτων εξόρυξης.

 

Δείτε το δελτίο τύπου εδώ

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text