Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Η σημερινή ευχάριστη έκπληξη του Χρηματιστηρίου

Η σημερινή ευχάριστη έκπληξη του Χρηματιστηρίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Είχε καιρό να μας εκπλήξει έτσι η χρηματιστηριακή αγορά της Αθήνας.

Σε μία μέρα που, στις διεθνείς αγορές, ρέει αίμα -στην κυριολεξία ρέει αίμα- ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, ανέβηκε κατά +1,32%, στις 918,41 μονάδες. Με -σχετικά και τηρουμένων των αναλογιών- αξιόλογο όγκο συναλλαγών.

Αυτό που έγινε σήμερα είναι πάρα πολύ σημαντικό, αλλά και …σημαδιακό! Η αγορά μας, έχοντας μείνει πίσω -ή καλύτερα, στα “τάρταρα”- επί σειρά πολλών ετών, αποστασιοποιείται θετικά από τις υπόλοιπες αγορές.

Σε πρωινό μας σχόλιο (εδώ) εκθέσαμε μία άποψη, γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό. Καθώς δεν έχουμε διαβάσει κάτι καλύτερο, επιμένουμε στην άποψή μας, την οποία άλλωστε έχουμε αναλύσει σε αρκετές περιπτώσεις.

 

Επιβεβαιώνουμε τη διάθεσή μας να αγοράσουμε ΑΛΦΑ κατά τις προσεχείς μέρες. Δεν έχουμε ακόμη αποσαφηνίσει το πότε.

Για μας, είναι αξιόλογη η πορεία “εκκαθάρισης” της “κόπρου του Αυγεία” των τραπεζών, μετά από περισσότερα από 12 χρόνια. Βέβαια, ούτε η κατάσταση έχει ξεκαθαρίσει πλήρως, αλλά ούτε και οι τράπεζες είναι αυτό που ήταν. Όμως, έχει υπάρξει πρόοδος που, πριν μερικά χρόνια, ούτε μπορούσαμε να φανταστούμε.

Παράλληλα, μας αρέσει το γεγονός ότι, η μετοχή της ΑΛΦΑ, πετυχαίνει νέο υψηλότερο κλείσιμο από την 17/9/2021. Το ίδιο υποθέτουμε συνέβη και σε άλλες τραπεζικές μετοχές.

 

Δεν έχουμε ακόμη αποφασίσει ποιά μετοχή θα ρευστοποιήσουμε. Εκτιμούμε θα το κάνουμε εντός των ημερών. Θα σας ενημερώσουμε σχετικά.

 

Δείτε την εξέλιξη των σημάτων του “απόλυτου συστήματος”  (εδώ).

Πέραν του ότι, ο ΓΔ πέτυχε σήμερα νέο Υψηλό Κλείσιμο 20 ημερών (και την πιο υψηλή τιμή από τα μέσα Νοεμβρίου), βελτιώνεται η ανοδικότητα της κλίσης της καμπύλης του ΚΜΟ-200 ημερών, κάτι που δίνει αντοχή στο σύστημα και αυξάνει τις πιθανότητες μακράς παραμονής του εντός της αγοράς.

Παράλληλα, είμαστε ευχαριστημένοι επειδή αποφύγαμε μία “έξοδο” που θα μας στοίχιζε αρκετά και -κυρίως- που, μέχρι σήμερα, έχουμε πετύχει ικανοποιητικά τους στόχους μας στην ενημέρωση, αλλά και στην πορεία του συστήματός μας.

 

Γιάννης Σιάτρας



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text