Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Bitcoin: Μόνο το 5% των πελατών της JPMorgan πιστεύουν ότι θα φτάσει φέτος τα 100.000 δολ.

Bitcoin: Μόνο το 5% των πελατών της JPMorgan πιστεύουν ότι θα φτάσει φέτος τα 100.000 δολ.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, οι προβλέψεις για bitcoin στην τιμή των 100.000 δολαρίων οργιάζουν. Στην Wall Street, όχι και τόσο.

Μόνο το 5% των πελατών που ρωτήθηκαν από την JP Morgan Chase, βλέπουν εκτόξευση του ψηφιακού νομίσματος στα 100.000 δολάρια πριν τα τέλη του 2022. Ωστόσο, πάνω από το 40% πιστεύουν ότι το bitcoin θα ξεπεράσει τα 60.000 δολάρια, την τιμή δηλαδή που είχε προσεγγίσει πριν από περίπου δύο μήνες, προτού ξεκινήσει το τελευταίο σερί απωλειών.

«Δεν εκπλήσσομαι από την επιφυλακτικότητα για το bitcoin», σχολιάζει ο Nikolaos Panigirtzoglou, στρατηγικός αναλυτής της τράπεζας και συντάκτης του ερευνητικού note που περιλάμβανε την έρευνα. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η δίκαιη τιμή του bitcoin είναι μεταξύη 35.000 και 73.000 δολάρια, ανάλογα με τι θεωρούν οι επενδυτές για τη μεταβλητότητα έναντι του χρυσού.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα βάσει κεφαλαιοποίησης έχει χάσει το περίπου 40% της αξίας του από όταν έφτασε στο επίπεδο ρεκόρ των σχεδόν 69.000 δολαρίων τον Νοέμβριο. Ακόμη κι έτσι, εν μέσω αναταραχής στην αγοράς, πολλοί αναλυτές προβλέπουν ότι φέτος θα φτάσει τα 100.000 δολάρια. Αυτό μπορεί και να συμβεί, άλλωστε το νόμισμα έχει αποδείξει την ικανότητά του να σοκάρει τους άπιστους, ωστόσο οι παρατηρητές της αγοράς εκτιμούν ότι το μονοπάτι προς αυτό το ορόσημο θα είναι πιο δύσκολο με μια πιο περιοριστική πολιτική από την Federal Reserve.

 

Πηγή: insider.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text