Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | JP Morgan: Συνεχίζει να αγορίζει στις πτώσεις - Οι αγορές μπορούν να χειριστούν τις υψηλότερες αποδόσεις

JP Morgan: Συνεχίζει να αγορίζει στις πτώσεις - Οι αγορές μπορούν να χειριστούν τις υψηλότερες αποδόσεις

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ακάθεκτη συνεχίζει στη στρατηγική του «buy the dip» η JP Morgan, μετά και την πρόσφατη ισχυρή διόρθωση που πυροδοτήθηκε στις αγορές μετοχών εξαιτίας της διάχυσης του φόβου υπό τη νέα βάση που έθεσε η Fed, όσο αναφορά το tapering και την πιο εμπροσθοβαρή βάση τις αυξήσεις των επιτοκίων.

Όπως σημειώνει η ομάδα στρατηγικής του αμερικανικού οίκου υπό τον Marko Kolanovic, το pullback που καταγράφηκε στα πιο ριψοκίνδυνα assets ως αντίδραση στα πρακτικά της Fed ήταν αναμφισβήτητα υπερβολική, με την αυστηροποίηση του νομισματικού πλαισίου να εξελίσσεται πιθανώς σταδιακά και με ρυθμό που τα risk assets θα πρέπει να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν και σε ένα περιβάλλον ισχυρής κυκλικής ανάκαμψης. Έτσι, οι υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων δεν θα πρέπει να διαταράσσουν τις μετοχές, αλλά μάλλον να υποστηρίξουν το σήμα του οίκου για εναλλαγή από τους «growth» στους «value» τίτλους.

Παράλληλα, ενώ το πανδημικό κύμα της Όμικρον παρουσιάζει κάποιο downside risk για την ανάπτυξη του πρώτου τριμήνου, η JP Morgan αναμένει ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν απότομα τις επόμενες εβδομάδες, παρέχοντας ώθηση στο δεύτερο τρίμηνο. Επιπλέον, καθώς αυτό το κύμα εξασθενεί, πιθανότατα θα σηματοδοτήσει το τέλος της πανδημίας, καθώς η χαμηλότερη σοβαρότητα και η υψηλή μεταδοτικότητα της Όμικρον παραγκωνίζουν τις πιο σοβαρές μεταλλάξεις και οδηγεί σε ευρεία φυσική ανοσία.

Ο αμερικανικός οίκος παραμένει θετικός για την πορεία των μετοχών αναμένοντας ότι η Όμικρον θα αποδειχθεί τελικά θετική για τα περιουσιακά στοιχεία υψηλού ρίσκου, καθώς αυτή η πιο ήπια αλλά πιο μεταδοτική μετάλλαξη επιταχύνει τη μετάβαση σε μια ενδημική νόσο με χαμηλότερο ανθρώπινο πλήγμα.

Βραχυπρόθεσμα, συνιστά την αγορά στη βουτιά των αμερικανικών δεικτών υπό τις συνθήκες υπερπώλησης, αν και μεσοπρόθεσμα διατηρεί καλύτερη θέση στις αναδυόμενες αγορές, την Κίνα και την Ευρώπη σε περιφερειακή βάση και στη Βρετανία με βάση τις αποτιμήσεις. Τα SMid είναι ελκυστικά με βάση την αποτίμηση και την τεχνική ανάλυση, αν και η JP Morgan αναμένει ότι οι αποδόσεις του 2022 θα είναι εμπροσθοβαρής.

 

Πηγή: insider.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text