Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Στο Πρωτοδικείο Αθηνών το "κούρεμα" 87% του χρέους της Χαλυβουργίας Ελλάδος προς ΔΕΗ και άλλους πιστωτές

Στο Πρωτοδικείο Αθηνών το "κούρεμα" 87% του χρέους της Χαλυβουργίας Ελλάδος προς ΔΕΗ και άλλους πιστωτές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στο Πρωτοδικείο Αθηνών το "κούρεμα" 87% του χρέους της Χαλυβουργίας Ελλάδος προς ΔΕΗ και άλλους πιστωτές

Αύριο Τετάρτη 12 Ιανουαρίου συζητείται στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση της Χαλυβουργίας Ελλάδος για την επικύρωση της συμφωνίας που έχει υπογραφεί ανάμεσα στην επιχείρηση και σε διάφορους πιστωτές της. Η συμφωνία προβλέπει μεταξύ άλλων "κούρεμα" ύψους 87% στις οφειλές της βιομηχανίας συμφερόντων Μάνεση, ενώ το υπόλοιπο 13% των οφειλών θα καταβληθεί έως και σε 36 άτοκες τριμηνιαίες δόσεις.

Στην υπόθεση υπάρχει και ενεργειακό ενδιαφέρον, καθώς η εταιρεία προς την οποία η Χαλυβουργία Ελλάδος έχει τη μεγαλύτερη οφειλή είναι η ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, η Χαλυβουργία Ελλάδος οφείλει προς την ΔΕΗ ένα ποσό που προσεγγίζει τα 82 εκατ. ευρώ, σε ένα σύνολο οφειλών προς πιστωτές που αγγίζει τα 110 εκατ. ευρώ.

Η συμφωνία δεν έχει υπογραφεί από την ΔΕΗ, αφού σε περίπτωση υλοποίησής της, η μεγαλύτερη επιχείρηση ηλεκτρισμού της χώρας θα έχει λαμβάνειν ένα ποσό της τάξης μόλις των 11 εκατ. ευρώ σε μία περίοδο η οποία, με βάση τη συμφωνία εξυγίανσης, μπορεί να φτάσει έως και το 2031. Θα διαγραφεί δηλαδή ένα ποσό της τάξης των 71 εκατ. ευρώ, κάτι που προφανώς δεν είναι αρεστό στους μετόχους της επιχείρησης.  Άγνωστο είναι εάν θα υπάρξει από την πλευρά της ΔΕΗ κάποια νομική παρέμβαση για το θέμα.

Ας σημειωθεί ότι η ΔΕΗ δεν έχει διακόψει την ηλεκτροδότηση στη Χαλυβουργία Ελλάδος, προφανώς για να μην οδηγηθεί σε λουκέτο η επιχείρηση.

 

Πηγή: energypress.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text