Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Επενδυτική πράξη στο χαρτοφυλάκιο του “απόλυτου συστήματος”

Επενδυτική πράξη στο χαρτοφυλάκιο του “απόλυτου συστήματος”

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Επενδυτική πράξη στο χαρτοφυλάκιο του “απόλυτου συστήματος”

Όπως έχετε διαπιστώσει, κατά τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου του “απολύτου συστήματος”, αποφεύγουμε να κάνουμε μη προγραμματισμένες πράξεις.

Έχουμε, εδώ και καιρό, ανακοινώσει ότι, μέρος της στρατηγικής μας κατά το 2022, είναι η -εκ νέου- είσοδός μας, σε μία τραπεζική μετοχή. Έχουμε εξηγήσει τους λόγους για αυτή την κίνησή μας.

Στο χθεσινό μήνυμά μας (εδώ), ανακοινώσαμε ότι, εντός των ημερών, θα αγοράζαμε την ΑΛΦΑ για το χαρτοφυλάκιό μας.

Ο “στόχος τιμής” που είχαμε θέσει, ως “απώτατο όριο αγοράς”, ήταν το € 1,20.

 

Γιατί αυτή την τιμή; Επειδή από αυτή τη τιμή, η μετοχή είχε αρχίσει να υποχωρεί, όταν ξεκινούσε η διαδικασία της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου (Ιούνιος 2021). Επίσης, είναι μία τιμή στην οποία είχε βρεθεί για πολύ καιρό, πριν από την αύξηση και αποτελούσε ένα “όριο” στο μυαλό των επενδυτών. Παράλληλα, είναι μία τιμή που δίνει μία ικανοποιητική “αποτίμηση εκκίνησης” για τη νέα πορεία της τράπεζας και -θέλουμε να πιστεύουμε- και της μετοχής.

Είναι αλήθεια ότι, αναμέναμε να κάνουμε αυτή την πράξη, αργότερα μέσα στον Ιανουάριο ή το Φεβρουάριο, αφού δεν αναμέναμε τόσο γρήγορη άνοδό της στην τιμή αυτή. Όμως, καθώς σήμερα, η μετοχή φτάνει σ’ αυτό το όριο (θα μπορούσαμε να το ονομάζουμε και ως όριο “stop wait”), θα προχωρήσουμε στην αγορά της.

Κάποιοι θα μπορούσαν να αντιτείνουν ότι, μία βαριά τραπεζική μετοχή που έχει αυξηθεί κατά 10% σε δύο ή τρεις μέρες, μπορεί αύριο να διορθώσει.

Όντως, μπορεί. Όμως, μπορεί και να μη διορθώσει. Όσο η τιμή βρίσκεται μέσα στα “αποδεκτά όρια” που είχαμε θέσει κατά τον προγραμματισμό της αγοράς της, δε μας απασχολεί.

Στη δουλειά αυτή, δε θέλουμε να παίρνουμε παραπάνω ρίσκα απ’ όσα έχουμε υπολογίσει.

 

Σε σημείωμά μας, τις επόμενες μέρες, θα τεκμηριώσουμε κάτι που είχαμε γράψει παλαιότερα, ότι, από τη μετοχή αναμένουμε μία απόδοση μεταξύ του 30% έως 40% μέσα στο 2022.

 

Τί θα ρευστοποιήσουμε;

Οι επιλογές μας ήταν δύο: Η ΕΧΑΕ και η ΜΥΤΙΛ.

Αποφασίσαμε να ρευστοποιήσουμε τη ΜΥΤΙΛ, για δύο λόγους: Η μετοχή κινείται “βαριά” κατά το τελευταίο διάστημα, επηρεαζόμενη από τις “περιπέτειες” στον ενεργειακό τομέα, αλλά και τον περιορισμό των προοπτικών των μετάλλων, κατά το τρέχον έτος. Ιδιαίτερα δε για το αλουμίνιο, το οποίο εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά στα υψηλά του επίπεδα, εκτιμούμε ότι έχει αυξηθεί σημαντικά το κόστος παραγωγής του.

Αντίθετα, η ΕΧΑΕ, βρίσκεται σε χαμηλό σημείο του τελευταίου 12μήνου. Πάντα ελπίζουμε για την αύξηση των συναλλαγών στην αγορά, αλλά και των υπολοίπων δραστηριοτήτων που της προσδίδουν έσοδα, ενώ παράλληλα, υπάρχει μία ιστορικά θετική συσχέτιση στην πορεία της μετοχής της, σε σχέση με τις μετοχές των τραπεζών.

 

Με βάση το χθεσινό κλείσιμο, η ΜΥΤΙΛ συμμετείχε στο χαρτοφυλάκιό μας, με ποσοστό 26,1%.

Στην αγορά της ΑΛΦΑ, θα τοποθετήσουμε το 25% (με βάση τη σημερινή αποτίμηση του χαρτοφυλακίου). Αν υπάρχει υπόλοιπο, πέραν του 25%, θα το τοποθετήσουμε στη μετοχή της ΑΛΜΥ.

Όλες οι πράξεις θα γίνουν σε τιμές κλεισίματος.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text