Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Ξενοδοχείο Hilton: Το business plan για τη νέα εποχή

Ξενοδοχείο Hilton: Το business plan για τη νέα εποχή

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ξενοδοχείο Hilton: Το business plan για τη νέα εποχή

Ξεκινά το κυρίως κατασκευαστικό έργο στο Hilton που θα μετατρέψει το ξενοδοχείο σε ένα διεθνή προορισμό με μικρότερη δυναμικότητα δωματίων αλλά με πολυτελείς κατοικίες και δραστηριότητες ψυχαγωγίας και πολιτισμού.  Στο οικοδομικό τετράγωνο που φιλοξενεί εδώ και δεκαετίες το ξενοδοχείο τοπόσημο της πρωτεύουσας θα αναπτυχθούν πρόσθετα συγκροτήματα. Η σχετική επένδυση της ιδιοκτήτριας Ιονική Ξενοδοχειακή, συμφερόντων του ομίλου Κωνσταντακόπουλου σε κτιριακές εγκαταστάσεις, υποδομές και εξοπλισμό θα ξεπεράσει τα 130 εκατομμύρια, επιπλέον των 145 εκατομμυρίων που έχει ήδη δαπανήσει από το 2016 και μετά για την εξαγορά του ακινήτου. Συνολικά δηλαδή η επένδυση θα υπερβεί τα 275 εκατομμύρια και ενδέχεται, σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, να προσεγγίσει στην τελική της φάση τα 300 εκατομμύρια.

Το νέο συγκρότημα θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2024. Μέχρι τότε το ξενοδοχείο Hilton θα κλείσει και συγκεκριμένα από τις  31 Ιανουαρίου 2022 έως τα τέλη του 2024. Το business plan για το συγκρότημα αφορά στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου νέου προορισμού: «φιλοδοξεί να εισάγει στην πρωτεύουσα ένα καινοτόμο αναπτυξιακό μοντέλο μεικτής χρήσης και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της, αλλά και για επισκέπτες, καθώς θα περιλαμβάνει πέραν της ξενοδοχειακής χρήσης και τις ιδιωτικές κατοικίες και ιδιωτική λέσχη μελών, πολλαπλά εστιατόρια και θεματικούς εμπορικούς χώρους, δραστηριότητες αναψυχής και ευεξίας, με στόχο να συμβάλει περαιτέρω στην καθιέρωση της Αθήνας μεταξύ των κορυφαίων επιλογών στην Ευρώπη για ταξίδια ή ακόμα και για μόνιμη διαμονή», αναφέρουν πηγές της διοίκησης της Ιονικής Ξενοδοχειακής.

Για τη λειτουργία του ξενοδοχείου και την υποστήριξη των πολυτελών κατοικιών η Ιονική Ξενοδοχειακή έχει υπογράψει συμφωνία με τη Hilton Worldwide και των δύο κορυφαίων luxury brands της, Conrad και Waldorf Astoria. Όλες οι κατοικίες θα είναι υψηλών προδιαγραφών και εξυπηρετούμενες με το μοντέλο των serviced apartments το οποίο λειτούργησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην Costa Navarino με τα διαμερίσματα The Residences at The Westin Resort Costa Navarino. Ειδικότερα, οι Waldorf Astoria Residences θα έχουν προνομιακή πρόσβαση στις εγκαταστάσεις και υπηρεσίες του νέου προορισμού, με ξεχωριστή είσοδο στο κτίριο, ένα ιδιωτικό lounge και χώρους ευεξίας για τους κατοίκους. Πρόκειται για ανεξάρτητες πολυτελείς κατοικίες, στις οποίες η εσωτερική διακόσμηση θα μπορεί να προσαρμοστεί βάσει των προτιμήσεων των ιδιοκτητών τους. Οι κατοικίες Conrad Residences θα αποτελούν μέρος του ξενοδοχείου και θα μεταφέρουν την ποιότητα και το επίπεδο των Conrad Hotels σε μια οικιστική εμπειρία.

Εν τω μεταξύ και καθώς το ξενοδοχείο, όπως το γνωρίζουμε σήμερα, κλείνει, η εταιρεία αποφάσισε να παράσχει ισχυρά κίνητρα για την υιοθέτηση από τους 300 περίπου εργαζόμενους ενός προγράμματος εθελουσίας εξόδου, το οποίο περιλαμβάνει παροχές κατά πολύ υψηλότερες από τις προβλεπόμενες από το νόμο αποζημιώσεις αλλά και προτιμησιακό καθεστώς για την αξιολόγηση τους προς απασχόληση τους στις νέες ξενοδοχειακές μονάδες που ανοίγει το αμέσως επόμενο διάστημα η ΤΕΜΕΣ στην Costa Navarino.

Το νέο ξενοδοχείο Conrad, το οποίο αναμένεται να υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες του το 2024, θα περιλαμβάνει περίπου 280 δωμάτια και σουίτες, καθώς και τις 50 ιδιωτικές κατοικίες Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences.«Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός καινοτόμου προορισμού πόλης που θα συνδέσει δυναμικά την Αθήνα και τους κατοίκους της με τον υπόλοιπο κόσμο. Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς να επεκτείνουμε τη στρατηγική μας συνεργασία με τη Hilton και είμαστε βέβαιοι ότι η κληρονομιά του Hilton Athens μαζί με τη διεθνή τεχνογνωσία της Hilton θα συμβάλουν σημαντικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της πρωτεύουσας», σημείωσε πριν λίγες εβδομάδες  ο Αχιλλέας Β. Κωνσταντακόπουλος, πρόεδρος της Ιονικής Ξενοδοχειακής Α.Ε.

Η ανακατασκευή του κτιριακού συγκροτήματος περιλαμβάνει τη δημιουργία του νέου πολυτελούς ξενοδοχείου Conrad που θα διαθέτει 280 δωμάτια και σουίτες, τη δημιουργία 50 πολυτελών κατοικιών, οι οποίες θα λειτουργήσουν υπό τα brands Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences της Hilton, τη συνολική ανάπλαση του τελευταίου ορόφου όπου θα φιλοξενηθούν  εμπειρίες γαστρονομίας και ψυχαγωγίας, επέκταση δίπλα στο χώρο της πισίνας, η οποία είχε συμπεριληφθεί και στον αρχικό σχεδιασμό της δεκαετίας του 1960, τη δημιουργία θεματικών εμπορικών χώρων, εγκαταστάσεων ψυχαγωγίας και ευεξίας, καθώς και σύγχρονης λέσχης μελών σε χώρους 5.500 τ.μ. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής αναμένεται να εργασθούν μέχρι και 800 άτομα ενώ κατά τη λειτουργία θα απασχοληθούν πάνω από  600 εργαζόμενοι.

Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης κλίμακας, το οποίο ωστόσο θα διατηρήσει την αρχιτεκτονική κληρονομιά του κτιρίου και τις διαχρονικές προσόψεις που έχει φιλοτεχνήσει ο Γιάννης Μόραλης, σημειώνει η εταιρεία.

 

ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

Πηγή: moneyreview.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text