Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Coca-Cola HBC: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 52,7% της Coca-Cola Bottling Company of Egypt

Coca-Cola HBC: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 52,7% της Coca-Cola Bottling Company of Egypt

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Coca-Cola HBC: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 52,7% της Coca-Cola Bottling Company of Egypt

Η Coca-Cola HBC AG ανακοίνωσε σήμερα την ολοκλήρωση της εξαγοράς από την εξ ολοκλήρου θυγατρική της, Coca-Cola HBC Holdings BV (CCH Holdings) του 52,7% περίπου της Coca-Cola Bottling Company of Egypt SAE (CCBCE ) από την MAC Beverages Limited (MBL) και ορισμένα από τα συνδεδεμένα με αυτήν μέρη έναντι 304 εκατ. δολ. με την επιφύλαξη ορισμένων προσαρμογών.

Ένα επιπλέον ποσό κέρδους μπορεί να καταβληθεί με βάση τις οικονομικές επιδόσεις της CCBCE το 2021, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Ο κ. Abdul Galil Besher, ο σημερινός εκτελεστικός πρόεδρος της CCBCE, θα παραμείνει ως μη εκτελεστικός πρόεδρος της CCBCE. Η συναλλαγή με την MBL περιλαμβάνει επίσης την πιθανή απόκτηση από την CCH Holdings, στην ίδια τιμή ανά μετοχή που θα καταβληθεί στην MBL, ενός επιπλέον μεριδίου περίπου 2,8% από ορισμένους άλλους μετόχους μειοψηφίας, με βάση μελλοντικές συμφωνίες.

Επιπλέον, ένα μετατρέψιμο δάνειο που εκδόθηκε σε θυγατρική της The Coca-Cola Company (ο "Πωλητής TCCC") από την CCBCE, μετατρέψιμο σε νέες μετοχές CCBCE, μεταβιβάστηκε στην CCH Holdings έναντι τιμήματος μετρητών περίπου 22 εκατ. δολ.

Η ολοκλήρωση της εξαγοράς από την CCH Holdings του 42% περίπου της CCBCE από τον πωλητή TCCC, η οποία ανακοινώθηκε στις 12 Αυγούστου 2021, αναμένεται να πραγματοποιηθεί αργότερα αυτόν τον μήνα, ανεβάζοντας τη συνολική ιδιοκτησία της CCH Holdings στην CCBCE στο 94,7%.

Η εξαγορά δίνει στην Coca-Cola HBC πρόσβαση στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μη αλκοολούχων έτοιμων προς κατανάλωση ("NARTD") στην Αφρική κατ' όγκο, χτίζοντας στην υφιστάμενη δομή στην Αφρική και αυξάνοντας την έκθεση της Coca-Cola HBC σε γεωγραφικές περιοχές υψηλής ανάπτυξης.

Δείτε το δελτίο τύπου, εδώ.

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text