Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | ΟΤΕ και Intrasoft υλοποιούν τον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη

ΟΤΕ και Intrasoft υλοποιούν τον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΟΤΕ και Intrasoft υλοποιούν τον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη

Το έργο του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη, που είναι προϋπολογισμού 44,3 εκατ. ευρώ, ανέλαβαν να υλοποιήσουν ο όμιλος ΟΤΕ σε κοινοπραξία με την Intrasoft. Η σύμβαση εμπίπτει στην «ομπρέλα» του ελληνικού Ταμείου Ανάκαμψης, ύψους 30,5 δισ. ευρώ, που εγκρίθηκε στα μέσα του 2021, όπως ανακοίνωσε χθες η Intrasoft, που αποτελεί μέλος της δανικής εταιρείας πληροφορικής Netcompany. Το έργο με φορέα ανάπτυξης το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός συνολικού πληροφοριακού συστήματος για τη συλλογή και τον συνδυασμό ψηφιακών γεωχωρικών πληροφοριών ακίνητης περιουσίας από μια σειρά πηγών στη χώρα.

Οι δύο εταιρείες ως ένωση θα συνεργαστούν για να δημιουργήσουν ένα ψηφιακό σημείο αναφοράς που θα καλύπτει την ιδιοκτησία, κατασκευή και εκμετάλλευση ακινήτων, προκειμένου να το καταστήσουν διαλειτουργικό και διαθέσιμο μέσω μιας ενιαίας διαδικτυακής πλατφόρμας. «Το έργο αναμένεται να ενισχύσει δραματικά την περαιτέρω ανάπτυξη στους τομείς του τουρισμού, της ακίνητης περιουσίας και της στέγασης, περιλαμβάνοντας και τη δημιουργία του (Εθνικού) Μητρώου Υποδομών, που αποτελεί τη βάση του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη», όπως ανακοίνωσε η Intrasoft.

Το έργο, ύψους 44,3 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός συνολικού πληροφοριακού συστήματος για την ακίνητη περιουσία.

Το έργο αποτελεί τεχνολογική καινοτομία, καθώς θα συνδυάσει για πρώτη φορά διαθέσιμα συστήματα γεωχωρικών πληροφοριών και βάσεις δεδομένων που καλύπτουν ιδιοκτησία γης, δάση, ανάπτυξη κτιρίων και πολεοδομικό σχεδιασμό μεταξύ άλλων, για να καταλήξει σε μια ενιαία πλατφόρμα, δυναμική στη φύση και προσβάσιμη σε όσους τη χρειάζονται.

«Το έργο του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη του ΤΕΕ είναι κομβικής σημασίας για την ταχεία ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Βασικός στόχος είναι να διευκολύνει τη λήψη ολοκληρωμένης, έγκυρης και θεσμικά ασφαλούς πληροφόρησης από πολίτες, μηχανικούς ή επενδυτές, έτσι ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν όσο πιο άμεσα γίνεται, με ασφάλεια και ταχύτητα σε αυτό που τους ενδιαφέρει να κατασκευάσουν. Για αυτό τον λόγο και κατέχει πρωταρχική θέση στο πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης της Ελλάδας. Από τη μεριά μας, είμαστε πανέτοιμοι να ξεκινήσουμε άμεσα με το ΤΕΕ και τον συνεργάτη μας να υλοποιούμε αξιοποιώντας τις τελευταίες τεχνολογίες και τη βαθιά τεχνογνωσία των έμπειρων ομάδων μας. Ως μέρος πια της Netcompany, προχωράμε στην κοινή αποστολή μας να ενδυναμώσουμε φορείς και πολίτες σε όλη την Ευρώπη μέσα από καινοτόμες ψηφιακές λύσεις, αξιοποιώντας τις μοναδικές δυνατότητες του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας», σχολίασε o Αλέξανδρος Μάνος, διευθύνων σύμβουλος της Intrasoft International.

 

Πηγή:kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text