Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Premia Properties: Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στον κλάδο των ακινήτων

Premia Properties: Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στον κλάδο των ακινήτων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Premia Properties: Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στον κλάδο των ακινήτων

Αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στον κλάδο ακινήτων και θέτει νέα πρότυπα αντλώντας best practices από την τεχνογνωσία των μετόχων της που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό.

Η Premia Properties με κορυφαία ομάδα εξειδικευμένων στελεχών, σαφή επενδυτική στρατηγική, υψηλής ποιότητας χαρτοφυλάκιο ακινήτων και υγιή χρηματοοικονομική διάρθρωση αναπτύσσεται βιώσιμα και δημιουργεί προστιθέμενη αξία, επενδύοντας σε ακίνητα που συνδέονται με νευραλγικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

Συνεχίζοντας τη δυναμική πορεία της, η Premia στο εννεάμηνο του 2021 ενίσχυσε σημαντικά το χαρτοφυλάκιο ακινήτων στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) και των εμπορικών ακινήτων τύπου big-box, επεκτείνοντας παράλληλα τη δραστηριότητά της στον τομέα των εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων.

Μάλιστα στο διάστημα αυτό πρόσθεσε συνολικά 9 νέα ακίνητα, ενώ προχώρησε σε στρατηγική είσοδο στους τομείς των εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων και της υγείας.

Η συνολική αξία των επενδύσεων του Ομίλου αυξήθηκε κατά 63%, φτάνοντας στα 173,1 εκατ. ευρώ στις 30.9.2021, ενώ σημαντική αύξηση σημειώθηκε στην καθαρή θέση του Ομίλου η οποία διαμορφώθηκε σε 114,6 εκατ. καθώς και των ταμειακών διαθεσίμων του τα οποία ανήλθαν σε 43,8 εκατ. ευρώ σε συνέχεια της πρόσφατης αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου.

Αύξηση εσόδων, βελτίωση λειτουργικής κερδοφορίας και κερδοφορίας προ φόρων σε ενοποιημένη βάση κατέγραψε επίσης η Premia σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο 2020, ως αποτέλεσμα της προσθήκης νέων επενδύσεων καθώς και της θυγατρικής JPA ΑΕΕΣ.

Ισχυρά θεμέλια

Με ενεργητικό που ξεπερνάει τα 230 εκατ. ευρώ, η Premia Properties διαθέτει υγιή χρηματοοικονομική διάρθρωση. Αντλεί δε εμπειρία και τεχνογνωσία  μέσω της διεθνούς βασικής μετόχου Sterner Stenhus, ενώ διαθέτει και ένα καλά διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο με 27 ακίνητα στην Ελλάδα, συνολικής μικτής αξίας 173 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των ακινήτων κοινωνικού χαρακτήρα (σχολεία) που διαχειρίζεται μέσω σύμβασης ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα). Αξιοσημείωτη είναι και η επιτυχημένη, τρίτη κατά σειρά, ΑΜΚ που προσέλκυσε πλήθος επενδυτών και υπερκαλύφθηκε κατά 1,36 φορές. Μάλιστα μέσω της τελευταίας ΑΜΚ εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της Premia ως στρατηγικός εταίρος η FASTIGHETS AB BALDER αποκτώντας ποσοστό 17,22%, η οποία διαθέτει παρουσία σε 6 χώρες και ανήκει στον Σουηδό μεγιστάνα Erik Selin, που συγκαταλέγεται στους 750 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, σύμφωνα με το Forbes, και θεωρείται αυθεντία του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο με επιτυχημένη διαδρομή περίπου 30 ετών στον κλάδο του Real Estate.

Έντονη αναπτυξιακή δυναμική

Με ραγδαία ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, η Premia έχει καταφέρει να αυξήσει το μέγεθος του χαρτοφυλακίου της από 7 ακίνητα αξίας 65,9 εκατ. ευρώ πριν από περίπου ένα χρόνο σε 27 σήμερα, ξεπερνώντας τα 181 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικού χαρακτήρα ακινήτων (σχολεία), τομέας στον οποίο η εταιρεία θεωρείται πρωτοπόρος. Σε μία εποχή που διακρίνεται για τη μεταβλητότητα των αγορών και τους απρόβλεπτους εξωγενείς παράγοντες όπως η πανδημία, η Premia Properties έχει εστιάσει στρατηγικά σε νευραλγικούς κλάδους για την οικονομία όπως τα logistics, τα big boxes και τα ακίνητα κοινωνικού χαρακτήρα που ταυτόχρονα καθιστούν την ανάπτυξη λιγότερο ευάλωτη σε εξωτερικές διαταραχές.

Ταυτόχρονα έχει ολοκληρώσει με μεγάλη επιτυχία τρεις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου μέσα σε μόλις 1,5 έτη και έχει διευρύνει σε εντυπωσιακό αριθμό τα οικονομικά της μεγέθη καθώς και το χαρτοφυλάκιό της.

Κινητήριος μοχλός η διοικητική ομάδα και οι άνθρωποι της

Με στόχο τη διαρκή ανάπτυξη, την υλοποίηση της στοχευμένης στρατηγικής, αλλά και την ουσιαστική πρόοδο, η Premia Properties έχει επενδύσει σε μία έμπειρη διοικητική ομάδα, με μακρά επαγγελματική πορεία και εξειδίκευση. Η διοικητική ομάδα της Premia Properties, διαθέτει σαφή προσανατολισμό, με σπουδαίες ικανότητες στην επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη, την ταχεία αλλά και ισχυρή αναβάθμιση έργων.

Ταυτόχρονα, διαχρονική κινητήριος δύναμη της εταιρείας, οι άνθρωποί της που κατέχουν υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας, άριστη γνώση του κλάδου και ένα μοναδικό αίσθημα ομαδικότητας.

Υπευθυνότητα και Βιωσιμότητα

Η εταιρεία έχει ήδη δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του χαρτοφυλακίου της και έχει δεσμευτεί για διαφάνεια, βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνικά υπεύθυνη λειτουργία. Επενδύει με συνέπεια στην Ελλάδα, συμβάλλοντας άμεσα και έμμεσα στην ανάπτυξη της οικονομίας και στην ενίσχυση της απασχόλησης. Συγκεκριμένα, επιδιώκει την υιοθέτηση αρχών Βιώσιμης Ανάπτυξης μέσω της εναρμόνισής της στις πρακτικές των διεθνών και ελληνικών δεικτών ESG (Περιβαλλοντικών, Κοινωνικών και Εταιρικής Διακυβέρνησης - Environmental, Social and Governance). Πρόσφατα η πολιτική αυτή επιβραβεύτηκε με την ένταξη της Εταιρείας στον Ελληνικό Κώδικα Βιωσιμότητας και στον ESG Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Συμμετοχικότητα και Ενίσχυση του "μαζί"

Με την υιοθέτηση της συμμετοχικής κουλτούρας, η Premia Properties, ενθαρρύνει την ένταξη όλου του κοινού, στο μετοχικό της κεφάλαιο. Παράλληλα, η λειτουργία της εταιρείας ευθυγραμμίζεται με την ισχυρή διάθεση για προσφορά και δημιουργία αξίας για τους stakeholders και την κοινωνία. Τέλος, στοχεύει στη δημιουργία ενός ισχυρού ονόματος στον κλάδο των ακινήτων με εχέγγυα επιτυχίας την εμπιστοσύνη και τη συμμετοχή των μετόχων/κοινού.

Φιλόδοξες προοπτικές για το μέλλον

Στόχος της εταιρείας είναι να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων στους κλάδους που έχει ήδη παρουσία, όπως logistics, εμπορικά ακίνητα (big-boxes)  κτίρια κοινωνικού χαρακτήρα, εξυπηρετούμενα διαμερίσματα καθώς και να εξετάσει επιλεκτικά την είσοδό της και σε άλλους κλάδους του real estate.

Tαυτόχρονα, με γνώμονα την ενδυνάμωση της στρατηγικής θέσης της PREMIA στην αγορά ακινήτων, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας αποφάσισε την υποβολή αίτησης για την αδειοδότηση της ως Ανώνυμη Εταιρία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας (ΑΕΕΑΠ). Η λήψη της σχετικής άδειας υπόκειται στην έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Η στρατηγική αυτή κίνηση εξυπηρετεί τον στρατηγικό σχεδιασμό της Εταιρείας που αποσκοπεί στην αποτελεσματικότερη δραστηριοποίηση της στην αγορά ακινήτων αξιοποιώντας τα φορολογικά πλεονεκτήματα που προσφέρει το πλαίσιο των ΑΕΕΑΠ.

 

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text