Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Μετά από 20ήμερο ισχυρό ράλι +9%, ο ΓΔ υποκύπτει σήμερα (Παρ, 14/1/2022) σε αρκετή διόρθωση

Μετά από 20ήμερο ισχυρό ράλι +9%, ο ΓΔ υποκύπτει σήμερα (Παρ, 14/1/2022) σε αρκετή διόρθωση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας ανησυχεί προς το παρόν η σημερινή διόρθωση της αγοράς καθόσον η πτώση του ΓΔ δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη -1,30% (στις 943 μονάδες, στις 4.05 μμ), ο τζίρος είναι μεγάλος μέν αλλά μικρότερος των ημερήσιων τζίρων των τελευταίων 4 ανοδικών συνεδριάσεων  και οι ευρωπαϊκοί δείκτες παρά την σημερινή τους διόρθωση παραμένουν σε ανοδική τάση. Το μόνο που μας ανησυχεί είναι η μεσοπρόθεσμη καθοδική τάση του Nasdaq ο οποίος χάνει -7,50% από την κορυφή Νοεμβρίου ενώ έχει διασπάσει καθοδικά 2-3 γραμμές λαιμού.

Σύμφωνα με το γράφημα, θα ανησυχήσουμε αν ο ΓΔ χάσει το μισό του 20ήμερου ράλι ΥΤ (από τις 877 στις 955 μονάδες) κλείνοντας κάτω των 916 μονάδων, η να το στρογγυλέψουμε, κάτω των 900 μονάδων.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 900 μονάδες, εμείς δεν θα χάνουμε την αισιοδοξία μας.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 96% με μετοχές ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Καθοδικά κινούνται τα 9/10 των εμπορεύσιμων μετοχών ενώ μόνον τρεις μετοχές χάνουν περισσότερο του -3%, οι ΕΠΣΙΛ, ΕΤΕ και ΦΡΙΓΟ σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΜΙΓ, που σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : σε δύσκολη μέρα σαν την σημερινή η ΜΙΓ κατορθώνει να διασπάσει ανοδικά τον στροφέα – υψηλό τριμήνου με μεγάλη άνοδο +6% και μεγάλο όγκο 7 εκατ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με το σύστημα του κανόνα 12 εβδομάδων εκτός της αναφερθείσας ΜΙΓ που δίνει σήματα αγορών.

Η ΚΡΙ τείνει να δώσει σήματα αγορών πολιορκώντας στενά επί μήνες το επίπεδο αντίστασης των 8,50 ευρώ. Η αντίσταση είναι τόσο εμφανής που μας κάνει να σκεφθούμε ότι η μετοχή χειραγωγείται και ελπίζουμε να μην εξαχθεί από το ΧΑ μια τόσο καλή εταιρία.

Παρά την τόσο δυσμενή συνεδρίαση, μερικές μετοχές λόγω ανοδικής ορμής από τις προηγούμενες μέρες σημειώνουν σήμερα με οριακό τρόπο νέα υψηλά τριμήνου όπως κάνουν οι, ΕΛΛ, ΟΤΟΕΛ, ΜΟΤΟ και ΒΥΤΕ.

Ο ΔΤΡ χωρίς πολύ μεγάλους τζίρους διορθώνει σήμερα όσο και ο ΓΔ -1,30% από το υψηλό τριμήνου.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα, κατά την ίδιαν περίπου ώρα.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text