Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Διώρυγα του Σουέζ: Ρεκόρ διέλευσης πλοίων το 2021

Διώρυγα του Σουέζ: Ρεκόρ διέλευσης πλοίων το 2021

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Περισσότερα από οποιαδήποτε χρονιά ήταν τα πλοία που διέσχισαν τη Διώρυγα του Σουέζ το 2021, σε μια χρονιά που η διώρυγα έκλεισε από ένα πλοίο μήκους 400 μέτρων που από λάθος χειρισμό «σφήνωσε», ενώ συνέχισαν να υφίστανται τα προβλήματα από την πανδημία.

Όπως αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ (SCA), Οσάμα Ράμπι, σε συνέντευξή του στο Ντουμπάι σήμερα Κυριακή, τα έσοδα από τα τέλη ανήλθαν σε 6,3 δισ. δολάρια από 20.694 πλοία που διέσχισαν τη διώρυγα το 2021.

Επίσης όπως σημείωσε παρά την αύξηση των τελών από τον ερχόμενο Φεβρουάριο, η κίνηση αναμένεται να είναι υψηλότερη σε σχέση με πέρυσι κι αυτό γιατί θα προχωρούν τα έργα για την επέκταση της πιο σημαντικής θαλάσσιας οδού στον κόσμο.

Τα έργα για τη διεύρυνση και την εμβάθυνση της διώρυγας του Σουέζ βρίσκονται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθούν έως τον Ιούλιο του 2023, κάτι που θα επιτρέψει έως και 28% περισσότερα πλοία να διασχίζουν τη διώρυγα, σύμφωνα με τον Ράμπι.

Όπως επισήμανε, τα πλοία που μεταφέρουν υγροποιημένο φυσικό αέριο εξαιρούνται από την καταβολή τελών. Τα πλοία που χρησιμοποιούν καύσιμα τα οποία πληρούν τα πρότυπα για τις εκπομπές των Ηνωμένων Εθνών ενδέχεται να εξαιρεθούν επίσης από την καταβολή τελών, αν και αυτά τα σχέδια δεν έχουν οριστικοποιηθεί, όπως τόνισε.

 

Πηγή: moneyreview.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text