Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Γερμανία: Θέλει να επισπεύσει την εφαρμογή του ελάχιστου παγκόσμιου φόρου

Γερμανία: Θέλει να επισπεύσει την εφαρμογή του ελάχιστου παγκόσμιου φόρου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Γερμανία: Θέλει να επισπεύσει την εφαρμογή του ελάχιστου παγκόσμιου φόρου

Η Γερμανία θέλει να επισπεύσει τις διαδικασίες για την εφαρμογή του ελάχιστου παγκόσμιου φόρου για τις πολυεθνικές, καθώς σύμφωνα με πηγές στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών τις οποίες επικαλείται το περιοδικό, WirtschaftsWoche, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, επιθυμεί να τον εφαρμόσει από τον Ιανουάριο του επόμενου έτους.

Σύμφωνα με το γερμανικό επιχειρηματικό περιοδικό, αξιωματούχοι από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και από αυτές των κρατιδίων της χώρα, έχουν αρχικές συνομιλίες αυτόν τον μήνα, με στόχο να καταλήξουν στη σύνταξη ενός νόμου. Στη συνέχεια, η Γερμανία θα περιμένει την αντίστοιχη οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο ελάχιστος παγκόσμιος εταιρικός φόρος, που συμφωνήθηκε από περίπου 140 χώρες πέρυσι, θα λειτουργεί ως συμπληρωματική εισφορά την οποία θα επιβάλλουν οι κυβερνήσεις όταν τα κέρδη μιας πολυεθνικής εταιρείας σε άλλη δικαιοδοσία φορολογούνται ουσιαστικά με λιγότερο από 15%.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανικών και Εμπορικών Επιμελητηρίων, Πίτερ Άντριαν, ζήτησε τη δίκαιη εφαρμογή της εισφοράς. «Μόνο εάν ο νέος ελάχιστος φόρος επιβληθεί παντού, μπορεί να προκύψουν ισότιμοι όροι ανταγωνισμού και μόνο τότε οι εταιρείες μας σε αυτή τη χώρα δεν θα βρεθούν σε μειονεκτική θέση», δήλωσε στο WirtschaftsWoche.

Ο ελάχιστος παγκόσμιος εταιρικός φόρος, θα συζητηθεί και στην επερχόμενη συνεδρίαση του Ecofin την ερχόμενη Τρίτη, όπου οι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πραγματοποιήσουν «συζήτηση προσανατολισμού σχετικά με την προτεινόμενη οδηγία του Συμβουλίου για τη διασφάλιση ενός παγκόσμιου ελάχιστου επιπέδου φορολογίας για τους πολυεθνικούς ομίλους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι υπουργοί θα κληθούν να παράσχουν πολιτική καθοδήγηση σχετικά με το κατά πόσον ο φάκελος αποτελεί προτεραιότητα και σχετικά με την ανάγκη να μεταφερθούν επειγόντως οι συμφωνηθέντες κανόνες για τη διεθνή φορολογία των εταιρειών το συντομότερο δυνατό. Η έκδοση της οδηγίας θα πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο, αφού ολοκληρωθεί η εξέταση της πρότασης από το Συμβούλιο».

 

Πηγή:moneyreview.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text