Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Διεθνής Οργάνωση Εργασίας – «Αργή και αβέβαιη» η ανάκαμψη της παγκόσμιας αγοράς εργασίας

Διεθνής Οργάνωση Εργασίας – «Αργή και αβέβαιη» η ανάκαμψη της παγκόσμιας αγοράς εργασίας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Περισσότερο χρόνο από όσο αρχικά προβλεπόταν θα χρειαστεί η παγκόσμια αγορά εργασίας προκειμένου να επανέλθει στα προ Covid-19 επίπεδα. Η ανεργία θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι το 2023 πάνω από τα αντίστοιχα του 2021, εξαιτίας της αβεβαιότητας που συνδέεται με την εξέλιξη και τη διάρκεια της πανδημίας, αναφέρεται στην έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) για την παγκόσμια απασχόληση και τις κοινωνικές προοπτικές για το 2022.

Η οργάνωση-βραχίονας του ΟΗΕ εκτιμά ότι το 2022 οι θέσεις εργασίας θα είναι λιγότερες από τις αντίστοιχες πριν από την πανδημία κατά 52 εκατομμύρια, αριθμός διπλάσιος σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση του Ιουνίου του 2021.

Διαταραχές θα εξακολουθήσουν να παρατηρούνται και το 2023, οπότε οι θέσεις εργασίες θα εξακολουθούν να είναι λιγότερες κατά περίπου περίπου 27 εκατομμύρια, αναφέρει η (ILO), προειδοποιώντας για μια «αργή και αβέβαιη» ανάκαμψη.

«Η προοπτική της παγκόσμιας αγοράς εργασίας έχει επιδεινωθεί μετά τις τελευταίες προβλέψεις της οργάνωσης. Η επιστροφή στα προ πανδημίας δεδομένα είναι πιθανό να παραμείνει άπιαστη για μεγάλο μέρος του κόσμου τα επόμενα χρόνια», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ο γενικός διευθυντής της ILO, Γκάι Ράιντερ, δήλωσε ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες πίσω από αυτή την αναθεώρηση, με πρωταρχικό τη συνεχιζόμενη πανδημία και τις παραλλαγές του ιού, κυρίως την Όμικρον.

Συνολικά, περίπου 207 εκατομμύρια άνθρωποι εκτιμάται ότι θα είναι άνεργοι το 2022. Ωστόσο, η έκθεση ανέφερε ότι ο αντίκτυπος θα είναι σημαντικά μεγαλύτερος, δεδομένου ότι πολλοί εργαζόμενοι έχουν αποχωρήσει από την εργασία τους και δεν έχουν επιστρέψει ακόμη.

Πάντως, η εκτίμηση της ILO δείχνει βελτίωση σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα χρόνια. Το 2021, η εκτιμά ότι υπήρχαν περίπου 125 εκατομμύρια λιγότερες θέσεις εργασίας από ό, τι πριν από την πανδημία και το 2020, 258 εκατομμύρια λιγότερες θέσεις εργασίας.

 

Πηγή:ΟΤ

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text