Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Βρετανία: Μικρή μείωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Δεκέμβριο

Βρετανία: Μικρή μείωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Δεκέμβριο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Βρετανία: Μικρή μείωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Δεκέμβριο

Μικρή υποχώρηση κατέγραψε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Βρετανία τον Δεκέμβριο, που καταδεικνύει ότι ο αντίκτυπος της ταχέως μεταδιδόμενης παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού έχει μικρό αντίκτυπο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα.

Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης YouGov/Cebr υποχώρησε κατά 0,5 μονάδες και διαμορφώθηκε στις 110 μονάδες τον Δεκέμβριο, παραμένοντας ωστόσο πολύ πάνω από το επίπεδο που ήταν έναν χρόνο νωρίτερα, όταν η οικονομία δεν είχε ανακτήσει ακόμη την παραγωγή που έχασε από την έναρξη της πανδημίας.

Ωστόσο, μεγάλο μέρος της τρέχουσας ευρωστίας του δείκτη αντανακλά τις ισχυρότερες προσδοκίες για άνοδο των τιμών κατοικιών από τον Μάιο του 2017, ενώ οι προσδοκίες για την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών κινούνται κάτω από το επίπεδο του Δεκεμβρίου 2020.

"Τόσο η προηγούμενη όσο και η μακροπρόθεσμη επιχειρηματική δραστηριότητα και τα στοιχεία για την ασφάλεια της εργασίας μειώθηκαν και, κυρίως, τα μέτρα χρηματοδότησης των νοικοκυριών είναι σημαντικά λιγότερα από ό,τι ήταν πέρυσι”, δήλωσε ο επικεφαλής έρευνας του YouGov, Darren Yaxley.

Τα στοιχεία συμβαδίζουν με τις προσδοκίες πολλών οικονομολόγων ότι η παραλλαγή Όμικρον θα έχει αρκετά πιο ήπιο οικονομικό αντίκτυπο στη Βρετανία -παρά τον αριθμό ρεκόρ των κρουσμάτων στο τέλος του προηγούμενου έτους- και ότι ο ταχέως αυξανόμενος πληθωρισμός αποτελεί μεγαλύτερο πρόβλημα για τα νοικοκυριά.

Η Βρετανία βιώνει ταχεία αύξηση του κόστους ζωής, λόγω των υψηλότερων τιμών της ενέργειας οι οποίες είναι πιθανό να οδηγήσουν σε αύξηση 50% στους λογαριασμού κοινής ωφέλειας, όταν το

Η Βρετανία υφίσταται ταχεία αύξηση του κόστους ζωής, λόγω των υψηλότερων τιμών της ενέργειας, οι οποίες είναι πιθανό να οδηγήσουν σε αύξηση 50% στους λογαριασμούς κοινής ωφελείας όταν το ανώτατο όριο των ρυθμιζόμενων τιμών ενέργειας θα αυξηθεί τον Απρίλιο.

Η δημοσκόπηση του YouGov σε 6.000 άτομα διενεργήθηκε κατά τη διάρκεια ολόκληρου του μήνα.

 

Πηγή: capital.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text