Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Prodea: Το νέο συγκρότημα των 35 εκατ. και τα «πράσινα» projects άνω των 250 εκατ.

Prodea: Το νέο συγκρότημα των 35 εκατ. και τα «πράσινα» projects άνω των 250 εκατ.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Prodea: Το νέο συγκρότημα των 35 εκατ. και τα «πράσινα» projects άνω των 250 εκατ.

Σε κεφάλαια άνω των 250 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν στην ολοκλήρωσή τους οι νέες μεγάλες επενδύσεις της Prodea Investments ΑΕΕΑΠ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μεταξύ των οποίων και το νέο συγκρότημα γραφείων που σχεδιάζει να αναπτύξει η εταιρεία στο «δαχτυλίδι» της λεωφόρου Κηφισίας, συνολικής αξίας 35 εκατ. ευρώ έως το 2023.

Ως προς το νέο project στο Μαρούσι, η μεγαλύτερη εισηγμένη (από πλευράς αξίας χαρτοφυλακίου) Επενδυτική Ακινήτων προχωρά στην αγορά πέντε όμορων οικοπέδων, ιδιοκτησίας κατά τις πληροφορίες τρίτου, μη κερδοσκοπικού οργανισμού με σκοπό την κατασκευή έως τα τέλη του 2023 δύο κτιρίων γραφείων με υψηλά περιβαλλοντικά πρότυπα και συνολικής επιφάνειας 17.000 τ.μ..

Η αγορά έγινε με βασικό κριτήριο την προνομιακή, σύμφωνα με την εταιρεία, θέση των ακινήτων -περικλείονται από την Λεωφόρο Κηφισίας και την οδό Διονύσου στο Μαρούσι στον επιχειρηματικό άξονα του Αμαρουσίου.

Η εν λόγω επένδυση προστίθεται στις υφιστάμενες της Prodea στην ευρύτερη περιοχή με το πρόσφατα ανεγερθέν “Τhe Element” στην οδό Φραγκοκλησιάς με πιστοποίηση LEED Gold όπου θα στεγαστούν οι γραφειακοί χώροι των Google και Elpedison (σ.σ. στις οποίες ήδη έχει παραδοθεί το συγκρότημα για τις κατάλληλες προσαρμογές), αλλά και το ILIDA Business Center στην περιοχή του Ολυμπιακού Σταδίου που αποκτήθηκε πέρυσι από τη Lamda Development έναντι 39 εκατ. ευρώ.

Παραπλεύρως της Αττικής Οδού, κοντά στο The Mall Athens είναι και το υπό κατασκευή Kaizen Campus, τα νέα γραφεία της Kaizen Gaming (Stoiximan | Betano), όπου η εισηγμένη Επενδυτική Ακινήτων έχει αυτή τη στιγμή το 35% και κατόπιν της σχετικής συμφωνίας με την εταιρεία ανάπτυξης Dimand, με την ολοκλήρωσή του, εντός του 2022 θα περάσει στο χαρτοφυλάκιο της Prodea.

Στα νέα «πράσινα» κτίρια γραφείων στην Αθήνα, που ολοκληρώνονται άμεσα από την Dimand σε συνεργασία με την Prodea είναι και το πρώτο κτίριο από το συγκρότημα “Importex” στη λεωφόρο Συγγρού, απέναντι από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, των Prodea – Dimand, το οποίο έχει αγοράσει ήδη από το 2020 η ασφαλιστική εταιρεία Generali  για να στεγάσει τα γραφεία της για μία επιφάνεια 8.000 τ.μ. που αντιστοιχούν στο 50% περίπου της ανωδομής.

Το εν λόγω κτίριο θα παραδοθεί τον Απρίλιο, ενώ μέσα στο καλοκαίρι πιθανότατα θα παραδοθεί και το άλλο τμήμα του συγκροτήματος, για το οποίο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πραγματοποιούνται συζητήσεις με δύο μεγάλους μισθωτές, ενώ στο τραπέζι» έχουν πέσει και προτάσεις για την πώληση του νέου κτιρίου γραφείων. Το συνολικό ύψος της επένδυσης από τις Prodea-Dimand υπολογίζεται στα πέριξ των 40 εκατ. ευρώ. Επίσης επί της λεωφόρου Συγγρού, στον αριθμό 44, εντός του 2023 θα ολοκληρωθεί η ανακατασκευή ενός παλιότερου κτιρίου σε βιοκλιματικό κτίριο γραφείων μετά από επένδυση 8 εκατ. ευρώ.

Στη Θεσσαλονίκη ένα ακόμη project γραφειακών χώρων το οποίο θα «περάσει» με την ολοκλήρωσή του στο χαρτοφυλάκιο της Prodea είναι αυτό που αναπτύσσει η Dimand μέσω του επενδυτικού φορέα Ουρανία Επενδυτική με τη συμμετοχή σήμερα της ΑΕΕΑΠ στο 35%.

Η εν λόγω εταιρεία είναι ο φορέας της επένδυσης που έχει δημιουργήσει η Dimand για την ανάπτυξη του  business park που θα περιλαμβάνει σύγχρονα γραφεία στη δυτική πλευρά της πόλης κοντά στο λιμάνι και τα δικαστήρια. Η νέα επένδυση, ύψους 35 εκατ. ευρώ, στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης αφορά ένα «πράσινο» business park απέναντι από το παλιό ΦΙΞ, κοντά στο λιμάνι και τα δικαστήρια και σε άμεση σύνδεση με το κέντρο της πόλης, με προοπτική ολοκλήρωσης το α’ εξάμηνο του 2023.

Εν τω μεταξύ, μέσα στην άνοιξη πιθανότατα στις αρχές Απριλίου, πρόκειται να ανοίξει στην Ομόνοια και το πρώτο Moxy της Αθήνας, το “Moxy Omonia”, μία ακόμη «πράσινη» επένδυση που θα φέρει το όνομα ενός από τα πιο σύγχρονα brands του ομίλου Marriott.

Το πρώην κτίριο γραφείων του Σαρόγλειου Μεγάρου, που έχει μισθωθεί με μακροχρόνια παραχώρηση μετατρέπεται σε μία σύγχρονη ξενοδοχειακή μονάδα μετά από την επένδυση των Dimand- Prodea και EBRD και μετά την ολοκλήρωσή του θα περάσει στο χαρτοφυλάκιο ομπρέλα της Prodea Investments ΑΕΕΑΠ. Την ευθύνη διαχείρισης θα έχει η γνωστή εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων SWOT Hospitality.

 

Πηγή:newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text