Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | Deutsche Bank για ελληνικές τράπεζες: Αγοράζει Alpha και Εθνική για τη «μεταμόρφωση»

Deutsche Bank για ελληνικές τράπεζες: Αγοράζει Alpha και Εθνική για τη «μεταμόρφωση»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Στην κάλυψη των ελληνικών τραπεζών επιστρέφει η Deutsche Bank, εκδίδοντας σύσταση αγοράς για την Alpha Bank και την Εθνική Τράπεζα. Ο οίκος συστήνει τη διακράτηση της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς και της Eurobank.

Οι αναλυτές θέτουν την τιμή στόχο στα 1,55 ευρώ για την Alpha Bank, στα 4,5 ευρώ για την Εθνική, στα 1,55 ευρώ για την Πειραιώς και στα 1,15 ευρώ για τη Eurobank.

Όπως σημειώνει η Deutsche Bank, οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται εν μέσω μίας μεταβατικής περιόδου («μεταμόρφωσης», όπως αναφέρει και ο τίτλος της έκθεσης), όπου τα θέματα των κόκκινων δανείων του παρελθόντος παραμένουν ένα βαρίδι, αλλά η προσοχή τους αρχίζει να στρέφεται τώρα προς την κερδοφορία.

«Συνολικά, πιστεύουμε ότι οι φόβοι για τα κεφάλαια έχουν σε μεγάλο βαθμό τελειώσει, ειδικά εάν σκεφτεί κανείς ότι οι προσπάθειες εξυγίανσης των χαρτοφυλακίων που έχουν απομείνει σε αναμένεται να επιβαρύνουν σημαντικά τις επισφάλειες», τονίζουν οι αναλυτές.

Επομένως, η μείωση του κόστους ρίσκου, με μία ξεκάθαρη σύγκλιση ανάμεσα σε όλες τις τράπεζες έως το 2023-2024, σε συνδυασμό με τη θετική επίδραση στα δάνεια από την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, αναγνωρίζονται ως οι βασικοί παράγοντες που στηρίζουν την ανάκαμψη της κερδοφορίας.

Ο οίκος βλέπει την απόδοση ιδίων κεφαλαίων περίπου στο 7% το 2023 κατά μέσο όρο, παρά τα κάπως αδύναμα έσοδα.

 

ΚΟΡΙΝΑ ΣΑΜΑΡΚΟΥ

Πηγή: moneyreview.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text