Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Έρευνα: Η ΕΕ δεν θα πιάσει τους κλιματικούς στόχους του 2050 χωρίς αναβαθμισμένα, ενεργειακά κτίρια

Έρευνα: Η ΕΕ δεν θα πιάσει τους κλιματικούς στόχους του 2050 χωρίς αναβαθμισμένα, ενεργειακά κτίρια

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η Ευρώπη δεν πρόκειται να επιτύχει τον στόχο των μηδενικών εκπομπών ρύπων το 2050, εάν οι χώρες της δεν αυστηροποιήσουν το πλαίσιο για την ενεργειακή - κλιματική αναβάθμιση των κτιρίων τους, σύμφωνα με έρευνα κέντρου ενεργειακών μελετών.

Τα κτίρια ευθύνονται για το ένα τρίτο των σχετικών με την ενέργεια άμεσων ή έμμεσων εκπομπών, σύμφωνα με υπολογισμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία πιέζει τον κατασκευαστικό κλάδο για ενεργειακή μεταρρύθμιση. Ήδη έχει προταθεί αλλαγή του κανονιστικού πλαισίου της Οδηγίας για την Ενεργειακή Απόδοση Κτιρίων, με αναθεώρηση της μίνιμουμ κτιριακής ενεργειακής απόδοσης.

Το σχέδιο αποτελεί σημάδι "ενθαρρυντικών αλλαγών", εκείνο ωστόσο που χρειάζεται είναι "όλα τα μέλη της ΕΕ να καταστούν πιο φιλόδοξα", αλλιώς "οι μειώσεις των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου πιθανότατα θα είναι μικρότερες των αναγκαίων για την επίτευξη των στόχων του 2050", σημειώνει ο Oliver Rapf, εκτελεστικός διευθυντής του Buildings Performance Institute Europe, σε δήλωσή του.

Οι απαιτήσεις για τον κατασκευαστικό κλάδοι ποικίλλουν ανά την ήπειρο και, μέχρι στιγμής, καμία χώρα δεν έχει θέσει καταληκτική ημερομηνία για την επίτευξη μηδενικού ενεργειακού αποτυπώματος, σύμφωνα με την ανάλυση του BPIE, το οποίο μελέτησε τις ακολουθούμενες πολιτικές στις μεγαλύτερες χώρες - μέλη της ΕΕ, μεταξύ αυτών στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

 

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text