Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ διορθώνει σήμερα (Τρίτη, 18/1/2022) κοντά στα υψηλά έτους

Ο ΓΔ διορθώνει σήμερα (Τρίτη, 18/1/2022) κοντά στα υψηλά έτους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας ανησυχεί η σημερινή διόρθωση της αγοράς καθώς η πτώση του ΓΔ είναι μέτρια -0,85% (στις 947 μονάδες, στις 4.15 μμ), ο τζίρος είναι ελαφρά αυξημένος (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ οι ευρωπαϊκοί δείκτες επίσης διορθώνουν πολύ κοντά στα υψηλά έτους, χωρίς δηλαδή να παρενοχλούν την εδραιωμένη ανοδική τάση.

Επειδή είμαστε σχεδόν πλήρως «αγορασμένοι», ας ελέγξουμε τα stop loss μας. Το πρώτο επίπεδο στοπ βρίσκεται στον μέσο του εύρους Υψηλό/χαμηλό 4 εβδομάδων δηλαδή στις περίπου 920 μονάδες, το δεύτερο στο ψυχολογικό επίπεδο των 900 μονάδων και το τρίτο στο κυλιόμενο χαμηλό 20 ημερών των 875 το οποίο σε μια εβδομάδα θα ανέβει στις 900 μονάδες.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 950 μονάδες (που πιθανόν σήμερα να τις χάσει), θα είμαστε απόλυτα αισιόδοξοι,  όσο κινείται πάνω από τις 920 μονάδες (το μέσον του μηνιαίου εύρους) θα είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι και ίσως πουλήσουμε μερικώς αν γίνει βίαιη καθοδική διάσπαση των 920 μονάδων και, τέλος, θα αρχίσουμε να κάνουμε αποφασιστικές πωλήσεις αν ο ΓΔ χάσει τις 900 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα ¾ των 60 εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε αλλά μόνον μια μετοχή, η ΕΠΣΙΛ, σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%, σε σύγκριση με 4 μετοχές, τις ΑΤΤ, ΑΤΤΙΚΑ, ΕΛΧΑ και ΠΑΠ, που σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : θεωρούμε την με ικανοποιητική εμπορευσιμότητα ΕΛΧΑ που διασπά ανοδικά με μεγάλους όγκους τον στροφέα της των 1,20 ευρώ και την μικρής εμπορευσιμότητας ΑΤΤΙΚΑ που διασπά ανοδικά με μεγάλους όγκους των δικό της στροφέα των 1,13 ευρώ.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση στροφέα – υψηλού τριμήνου δίνουν, όπως είπαμε, οι ΑΤΤΙΚΑ και ΕΛΧΑ καθώς και η ΠΡΟΦ.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα μεσοπρόθεσμων αγορών οι, ΦΡΛΚ με στροφέα τα 4.57 ευρώ,  ΚΡΙ 8,58 , ΑΒΑΞ 1,09 και ΜΥΤΙΛ 15,9 ευρώ.

Σήμερα διακρίνουμε μια θετική απόκλιση : ο ΓΔ σημειώνει πτώση αλλά 8 εμπορεύσιμες μετοχές σημειώνουν νέα υψηλά έτους σε σύγκριση με καμία μετοχή που να σημειώνει νέα χαμηλά έτους. Ο ΓΔ κάμπτεται αλλά πολλές μετοχές ξεπετάγονται σε νέα υψηλά.

Τέλος, βλέπουμε την περσινή νικήτρια ΕΠΣΙΛ, να δέχεται σήμερα για δεύτερη συνεχόμενη μέρα βαριές διανομές -8,70% με 320 χιλ τεμάχια. Δεν ξέρουμε τον λόγο γιατί.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text