Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Οι προβλέψεις για τον πληθωρισμό δεν είναι «τυφλή βεβαιότητα»

Οι προβλέψεις για τον πληθωρισμό δεν είναι «τυφλή βεβαιότητα»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τον πληθωρισμό δεν είναι μια «τυφλή βεβαιότητα», και αν η άνοδος των τιμών αποδειχθεί πιο επίμονη, θα αναλάβει δράση, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό.

Ο επικεφαλής της γαλλικής κεντρικής τράπεζας πρόσθεσε την Τρίτη ότι αυτός και οι συνάδελφοί του έχουν ωστόσο τα μάτια τους «ορθάνοιχτα» στα εισερχόμενα στοιχεία. Η Τράπεζα της Γαλλίας προβλέπει επί του παρόντος ότι ο πληθωρισμός στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ζώνης του ευρώ θα πέσει κάτω από το 2% μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

«Αυτή είναι μια πρόβλεψη και προφανώς δεν είναι μια τυφλή βεβαιότητα», είπε ο Βιλερουά σε ομιλία στο πανεπιστήμιο Paris Dauphine. «Εάν ο πληθωρισμός αποδειχτεί πιο επίμονος, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα έχουμε την αποφασιστικότητα και την ικανότητα να προσαρμόσουμε γρήγορα τη νομισματική μας πολιτική».

Τα σχόλια έχουν ελαφρώς πιο επιφυλακτικό τόνο στις προβλέψεις της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό.

Παρόλα αυτά, η θέση του παραμένει ότι ο πληθωρισμός θα μειωθεί καθώς οι εντάσεις της προσφοράς θα εκτονωθούν και οι τιμές της ενέργειας θα υποχωρήσουν.

«Ο πληθωρισμός θα ομαλοποιηθεί γύρω από ένα «νέο καθεστώς» που δεν θα είναι όπως ο πολύ αδύναμος πληθωρισμός πριν από την Covid, αλλά κοντά στον στόχο μας στο 2%», τόνισε.

 

Πηγή:ot.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text