Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Νέες συμφωνίες με μεγάλους ομίλους κλείνουν τα ΕΛΤΑ

Νέες συμφωνίες με μεγάλους ομίλους κλείνουν τα ΕΛΤΑ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Νέες συμφωνίες με μεγάλους ομίλους κλείνουν τα ΕΛΤΑ

Νέες συμφωνίες με μεγάλους ομίλους, τόσο για τις παραδόσεις δεμάτων σε πελάτες όσο και για την αποστολή αλληλογραφίας και λογαριασμών κλείνουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Μετά από τη συμφωνία για τη διανομή των δεμάτων της Amazonακολούθησαν και άλλες επιχειρήσεις με πιο πρόσφατε την Adidasκαι την H&M, οι οποίες έχουν έρθει απευθείας είτε μέσω των ευρωπαίων διακινητών τους σε συμφωνία για διανομή των προϊόντων τους  στην ελληνική επικράτεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση των ΕΛΤΑ βρίσκεται σε συζητήσεις και με άλλους ομίλους για την υπογραφή συμφωνιών που θα ενισχύσουν το ρόλο του ομίλου στο λεγόμενο τελευταίο μίλι(lastmile) του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Παράλληλα, η διοίκηση των ΕΛΤΑ ρίχνει το βάρος και στην αποστολή της αλληλογραφίας και των λογαριασμών μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων, καθώς παρά την στροφή στους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς που έχουν μειώσει σημαντικά της συγκεκριμένη αγορά, πολλοί καταναλωτές παραλαμβάνουν ακόμη χάρτινους λογαριασμούς.

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε και μια δικαστική διαμάχη που κράτησε περισσότερο από δύο χρόνια, γύρω από τον διαγωνισμό της ΕΥΔΑΠ για τη διανομή των λογαριασμών της. Η απόφαση ανέδειξε οριστικά την προσφορά των ΕΛΤΑ ως σύννομη, απελευθερώνοντας την ΕΥΔΑΠ να ολοκληρώσει τον διαγωνισμό.

Σύμφωνα με πηγές του ομίλου, η επιστροφή της διανομής και των λογαριασμών της ΕΥΔΑΠ, εντάσσεται στο πλαίσιο των κινήσεων της διοίκησης των ΕΛΤΑ την τελευταία διετία, στην κατεύθυνση παροχής καλύτερων, αξιόπιστων και ανταγωνιστικότερων υπηρεσιών προς τους πελάτες της.

Η τάση αναμένεται να έχει σημαντική επίδραση και στα οικονομικά μεγέθη της εταιρίας καθώς έσοδα από τη διανομή λογαριασμών και αλληλογραφίας για μεγάλους πελάτες εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 44 εκατ. ευρώ  το 2021.

Δεν είναι τυχαίο ότι την τελευταία περίοδο, μια σειρά μεγάλων ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων, επέλεξε μετά από διαγωνιστική διαδικασία τα ΕΛΤΑ ως πάροχο ταχυδρομικών υπηρεσιών. Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για τη ΔΕΗ, τον όμιλο ΟΤΕ/COSMOTE, την Εθνική Τράπεζα, την τράπεζα Eurobank, την τράπεζα AlphaBank , την Protergia, την Elpedison, τη ΖΕΝΙΘ, τη Nova και τους ασφαλιστικούς ομίλους της Ευρωπαϊκής Πίστης και της Interamerican.

Προχωρά ο μετασχηματισμός

Οι νέες συμφωνίες έρχονται σε μια εποχή που βρίσκεται σε εξέλιξη ο λειτουργικός και ψηφιακός μετασχηματισμός των ΕΛΤΑ, που ξεκίνησε με την εγκατάσταση του ρομποτικού συστήματος διαλογής αντικειμένων, και θα προχωρήσει τους προσεχείς μήνες με την υλοποίηση των προγραμμάτων του Ψηφιακού Ταχυδρόμου και των Έξυπνων Θυρίδων(SmartLockers).

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στόχος της διοίκησης των ΕΛΤΑ είναι η εταιρεία να εξελιχθεί σε έναν υπερσύχρονο, αξιόπιστο και πλήρως ανταγωνιστικό πάροχο υπηρεσιών. Ο οποίος θα καλύπτει τις ταχυδρομικές ανάγκες των Ελλήνων πολιτών, προσφέροντάς τους παράλληλα, τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουν, μέσω των νέων προηγμένων εφαρμογών,  κάθε ανάγκη παράδοσης, παραλαβής και ηλεκτρονικής πληρωμής.

Κώστας Κετσιετζής

 

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text