Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | ΗΠΑ: Οι τράπεζες «βάζουν το χέρι στην τσέπη» για μισθούς και παροχές

ΗΠΑ: Οι τράπεζες «βάζουν το χέρι στην τσέπη» για μισθούς και παροχές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΗΠΑ: Οι τράπεζες «βάζουν το χέρι στην τσέπη» για μισθούς και παροχές

Περισσότερα για μισθούς και παροχές είναι διατεθειμένες να δαπανήσουν οι τράπεζες στις ΗΠΑ φέτος, εν μέσω μιας σειράς προκλήσεων, όπως οι πληθωριστικές πιέσεις, η ευρείας εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον, η έλλειψη σε προσωπικό. Προκλήσεις οι οποίες τις αναγκάζουν να αυξήσουν τις αποδοχές προκειμένου να κρατήσουν το εργατικό τους δυναμικό.

Οι έξι μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες, JPMorgan, Bank of America, Citigroup, Wells Fargo, Morgan Stanley και Goldman Sachs, οι αποκαλούμενες ως και Big 6, έχουν ήδη καταρτίσει σχέδια για αύξηση των μισθών και για αυξημένες προβλέψεις στις δαπάνες τους.

«Ο τραπεζικός κλάδος δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος από τις ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό και την τάση μεταξύ των εργαζομένων να αναζητούν εργασία σε άλλους κλάδους που υπάρχει περισσότερη ελαστικότητα», σημειώνει ο Μαρκ Ντοκτόροφ, συνεπικεφαλής του Global Financial Institutions Group της MUFG.

Η BofA, αύξησε το κατώτατο ωρομίσθιο στα 21 δολάρια την ώρα τον Οκτώβριο, στο πλαίσιο της δέσμευσής της να το φθάσει στα 25 δολάρια μέχρι το 2025. Επί του παρόντος το ομοσπονδιακό κατώτατο ωρομίσθιο στις ΗΠΑ είναι στα 7,25 δολάρια.

Η Goldman Sachs ανέφερε χθες Τρίτη αύξηση 23% στα λειτουργικά της έξοδα στο προηγούμενο τρίμηνο, κυρίως εξαιτίας του υψηλότερου κόστους για τις αποδοχές και τις παροχές. Τον περασμένο, η Goldman ακολούθησε τις ανταγωνίστριες τράπεζες αυξάνοντας τις αμοιβές στους αναλυτές και στους συνεργάτες για το πρώτο έτος απασχόλησης στα 125.000 και 150.000 δολάρια αντίστοιχα. «Υπάρχει πληθωρισμός στους πραγματικούς μισθούς, στην οικονομία, παντού», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman Ντέιβιντ Σόλομον.

Η Wells Fargo αύξησε τον κατώτατο μισθό για τους ωρομίσθιους στα 18 με 22 δολάρια, ανάλογα με την περιοχή, στα τέλη του περασμένου έτους. Ο επικεφαλής οικονομικών της τράπεζας, Μάικ Σαντομάσιμο, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η τράπεζα αναμένει το ύψος του κόστους από την αύξηση των μισθών και των παροχών για το 2022, να ανέλθει στα 500 εκατ. δολάρια, εν μέρει λόγω της αύξησης του κατώτατου ωρομίσθιου.

Η JPMorgan Chase, η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι δαπάνες της αυξήθηκαν κατά 11% κατά το δ΄ τρίμηνο του περασμένου έτους, σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας των υψηλότερων αποδοχών του προσωπικού.

Η Citi επισήμανε επίσης το κόστος για τους εργαζόμενους, κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της την περασμένη εβδομάδα. «Οι προσλήψεις ήταν πολύ ανταγωνιστικές σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεών μας», τόνισε ο επικεφαλής οικονομικών της Citigroup, Μαρκ Μέισον.

 

Πηγή:moneyreview.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text