Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Profile Software: Οι συνεργασίες, οι εξαγορές και η «πίτα» των ψηφιακών έργων

Profile Software: Οι συνεργασίες, οι εξαγορές και η «πίτα» των ψηφιακών έργων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Profile Software: Οι συνεργασίες, οι εξαγορές και η «πίτα» των ψηφιακών έργων

Η πιο διεθνοποιημένη, ίσως, ελληνική εταιρεία πληροφορικής με δραστηριότητα σε περισσότερες από 45 χώρες και ηγετική θέση στο λογισμικό για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, αλλά και με πολυετή παρουσία σε έργα του Δημοσίου Τομέα, η Profile Software, ενισχύει τη δυναμική της στο χώρο και διεκδικεί σημαντικά νέα projects από την μεγάλη «πίτα» του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Όπως ανέφερε το newmoney, η εισηγμένη λαμβάνει μέρος και στον mega διαγωνισμό της Ελληνικό Κτηματολόγιο για την ψηφιοποίηση των έγχαρτων αρχείων 390 υποθηκοφυλακείων της Ελλάδας, έχοντας ήδη καταθέσει προσφορά για ένα από τα πέντε τμήματα του, σε κοινοπραξία με την Intrasoft International.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Profile συμμετέχει με ποσοστό 50%-50% στο κοινό αυτό σχήμα για το πρώτο από τα υποέργα του διαγωνισμού μαζί με την Intrasoft.

Δηλαδή, τη Συμφωνία Πλαίσιο για το τμήμα Υποθ. Καλλιθέας, Υποθ. Νέας Σμύρνης, Πειραιώς και Νήσοι, Υποθ. Αθηνών (σύνολο δικαιωμάτων 3.009.800) με εκτιμώμενη αξία (ενδεικτική και μη δεσμευτική) 16.515.156,57 ευρώ, χωρίς τον ΦΠΑ και τα δικαιώματα προαίρεσης…

Στις συμμαχίες με άλλες ισχυρές εταιρείες πληροφορικής για έργα του δημοσίου, προστέθηκε πρόσφατα και αυτή με Uni Systems.

Τις πρώτες ημέρες του νέου έτους η Profile σε συνεργασία με τη θυγατρική του ομίλου Quest προχώρησαν σε υπογραφή μιας νέας σύμβασης με την Κοινωνία της Πληροφορίας για την υλοποίηση του έργου «ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών, ψηφιοποίηση αρχείου και ενοποιημένες υπηρεσίες διαλειτουργικότητας Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ)», με τον προϋπολογισμό της να ανέρχεται στα 3 εκατ. ευρώ.

Πρόσφατα, η Profile έθεσε σε παραγωγική λειτουργία για λογαριασμό του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το σύστημα ηχογράφησης – αποηχογράφησης πρακτικών στις ποινικές δίκες, στα πρωτοδικεία Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πειραιά και σύντομα θα επεκτείνει το σύστημα για το σύνολο των Ποινικών Δικαστηρίων της χώρας.

Αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία της  στον χρηματοοικονομικό χώρο, η Profile ολοκλήρωσε, ακόμα, το έργο που αφορά στις ψηφιακές υπηρεσίες της Δημόσιας Περιουσίας για το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς και τα  έργα που αφορούν  στην ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος επιχειρηματικής ευφυίας στα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας.

Έντονη είναι η παρουσία της Profile και σε έργα που αφορούν τον τομέα του GDPR, με σημαντικότερο μεταξύ όσων έχουν ολοκληρωθεί, αυτό του ΕΟΠΥΥ.

Παράλληλα, μια ομάδα έμπειρων συμβούλων υλοποιεί για λογαριασμό των Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών,  το έργο που αφορά στην ενιαία μισθοδοσία  του Ελληνικού Δημοσίου, στο οποίο θα ενταχθεί σταδιακά το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων της χώρας. Στον τομέα της Δικαιοσύνης, ο όμιλος ολοκλήρωσε το ηλεκτρονικό πινάκιο των Ελληνικών δικαστηρίων, για το υπουργείο Ψηφιακής Μεταρρύθμισης.

Ως προς τις συνεργασίες ανάμεσα σε μεγάλες και καθιερωμένες εταιρείες πληροφορικής, στελέχη του κλάδου έχουν σχολιάσει, όχι τυχαία, πως αν δεν υπάρξουν μεγάλες συμπράξεις και δεν κινητοποιηθεί το σύνολο του εγχώριου δυναμικού, υπάρχει ένας κίνδυνος να μην απορροφηθεί το σύνολο των διαθέσιμων κονδυλίων, ή το λιγότερο, να προκύψουν καθυστερήσεις στην προσπάθεια για την έγκαιρη υλοποίηση του μεγάλου όγκου των έργων ψηφιοποίησης…

G2C και Ελλάδα 2.0

Σε ποιους άλλους διαγωνισμούς στρέφει Profile τη στόχευση της; Ο όμιλος, διεκδικεί νέα έργα που αφορούν στην ψηφιοποίηση  φυσικών αρχείων και στη διαλειτουργικότητα μεταξύ Δημοσίων Οργανισμών με σκοπό να συμβάλει σε ένα πιο υγιές, λειτουργικό και ευέλικτο δημόσιο σύστημα, ώστε να προσφέρεται πραγματικά η υπηρεσία G2C (Government to Citizen), με στόχο την επόμενη «γενιά» αμφίδρομης επικοινωνίας, στα πλαίσια του νέου στρατηγικού σχεδιασμού Ελλάδα 2.0.

Ενδεικτικά, οι τομείς του Δημοσίου στους οποίους εστιάζει η Profile περιλαμβάνουν ανάμεσα σε άλλα, τα Υπουργεία Οικονομικών, Τουρισμού, Μετανάστευσης, Παιδείας, Εσωτερικών, Εργασίας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Δικαιοσύνης, ενώ ανάμεσα στους φορείς που περιλαμβάνονται στη λίστα ενδιαφέροντος του ομίλου, είναι το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το ΤΕΕ, η  ΑΑΔΕ, η ΟΣΥ, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, οι φορείς διαχείρισης της Δημόσιας Περιουσίας, αλλά και οι φορείς διαχείρισης Δημόσιου και Ιδιωτικού Χρέους και ο φορέας διαχείρισης του νέου Κεφαλαιοποιητικού Συστήματος.

Ανοικτά «ραντάρ» και επένδυση στην καινοτομία

Με βάση τα δεδομένα που διαθέτει η διοίκηση της Profile Software αναμένει να κλείσει τα έσοδα της χρήσης του 2021 περίπου στα 20 εκατ. ευρώ με την προοπτική ανόδου 50% τουλάχιστον για την επόμενη διετία ως προς τους ρυθμούς ανάπτυξης της, ποντάροντας τόσο στις αναθέσεις έργων από τον ιδιωτικό τομέα σε Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά και τον δημόσιο, όσο και από τις παρουσιάσεις νέων προϊόντων.

Διατηρεί, ταυτόχρονα, ανοικτά τα επενδυτικά της «ραντάρ» και μετά την επιτυχημένη και ιδιαίτερα αποδοτική εξαγορά του 100% της εταιρείας ανάπτυξης συστημάτων διαχείρισης επενδύσεων Euronext Centevo τον περασμένο Μάρτιο στη Σκανδιναβία, αναζητά άλλη μια ανάλογη ευκαιρία από την ευρωπαϊκή αγορά.

Υπάρχουν μάλιστα επαφές, αλλά όλα γίνονται με προσεκτικές κινήσεις και χωρίς βιασύνη, έτσι ώστε να διασφαλισθεί η επιτυχία και του νέου, προσεχούς deal στο εξωτερικό…

Γενικά, η Profile έχει «πατήσει με το δεξί» και στο 2022 και όπως τόνισε σε πάνελ του digital economy forum με διοργανωτή τον ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας) ο CEO της εισηγμένης, Ευάγγελος Αγγελίδης, θα συνεχισθεί και η επένδυση στο κέντρο τεχνολογίας της στην Θεσσαλονίκη για τα επόμενα 3-4 χρόνια, καθώς «…η καινοτομία αποτελεί μονόδρομο για να μπορέσεις να επιβιώσεις στον διεθνή ανταγωνισμό».

Με τη λειτουργία του hub της στη μεγάλη πόλη του ελληνικού βορρά η Profile αναπτύσσει εδώ και 1,5 χρόνο νέες τεχνολογίες και νέες ψηφιακές εφαρμογές των προϊόντων της, όπως π.χ. η καινούργια ψηφιακή τραπεζική πλατφόρμα της εταιρίας και άλλα εργαλεία ΑΙ, ML.

 

Πηγή:newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text