Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Αποεπενδύει η Varde Partners από τα malls της Lamda Development

Αποεπενδύει η Varde Partners από τα malls της Lamda Development

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αποεπενδύει η Varde Partners από τα malls της Lamda Development

Στην αποεπένδυση της από την Lamda Malls, τον εταιρικό βραχίονα της Lamda Development στον οποίο έχουν εισφερθεί τα εμπορικά κέντρα του ομίλου προσανατολίζεται η Varde Partners.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το αμερικανικό επενδυτικό fund που υπήρξε στρατηγικός επενδυτής στην Lamda Malls από τον Απρίλιο του 2017, αποκτώντας το 31,7% της εταιρείας έναντι 61,3 εκατ. ευρώ δρομολογεί την έξοδο του, πριν την υλοποίηση του σχεδιασμού αυτονόμησης της εταιρείας και εισαγωγής της στο ΧΑ, σχέδιο που προς ώρας υποστηρίζει η διοίκηση της Lamda Develοpment.

Ο εισηγμένος ελληνικός όμιλος σε ερώτημα του Euro2day.gr , δεν σχολίασε επιβεβαιώνοντας ή διαψεύδοντας την παραπάνω διαπραγμάτευση με τον στρατηγικό επενδυτή, ωστόσο, οι ενδείξεις καταλήγουν πως το πρώτο δικαίωμα στη διαπραγμάτευση ανήκει στη Lamda Develοpment. Παραμένει ως ερώτημα, αν ο όμιλος αναζητήσει επενδυτική γέφυρα ή αν αποκτήσει το 31,7% και στη συνέχεια προχωρήσει σε αναζήτηση νέου επενδυτή.

Η διοίκηση της Lamda Develοpment έχει πολλές φορές αναφερθεί στο  ενδεχόμενο εισαγωγής της Lamda Malls στο ΧΑ, αναφέροντας ως παράγοντα καθυστέρησης την πανδημία, αλλά στην τελευταία Γ.Σ. της εταιρείας, η διοίκηση έδωσε ένα ορίζοντα για το IPO μέσα στο 2022.

Σημειώνεται πως η Lamda Malls μέσω των θυγατρικών της Lamda Δομή ΑΕ και Πυλαία ΑΕ, ελέγχει τα εμπορικά κέντρα Golden Hall και Mediterranean Cosmos αντίστοιχα (με ποσοστό 68% περίπου, ενώ πλέον ελέγχει και το 100% του The Mall Athens το οποίο έχει  προστεθεί στο χαρτοφυλάκιο της, προ της όποιας κίνησης δημόσιας εγγραφής).

Ο σχεδιασμός εισαγωγής, ο οποίος σαφώς εξαρτάται από τις ευρύτερες οικονομικές και χρηματιστηριακές συνθήκες, εκτιμάται ότι αφενός θα προσφέρει νέα ρευστότητα στον κλάδο εκμετάλλευσης εμπορικών ακινήτων ενώ θα δημιουργήσει διακριτή εικόνα των δραστηριοτήτων του ομίλου στο συγκεκριμένο κλάδο έναντι των άλλων αναπτύξεων και φυσικά του project στο Ελληνικό. Με βάση δε τον προγραμματισμό των επενδύσεων τoυ ομίλου, στη Lamda Malls θα εισφερθούν μελλοντικά τόσο το εμπορικό κέντρο Μarina Galleria (στη πλευρά του Αγίου Κοσμά), όσο και το μεγάλο εμπορικό κέντρο επί της Λ. Βουλαγμένης, που αποτελούν αναπτύξεις της πρώτης 5ετίας στο Ελληνικό.

Πέραν των μελλοντικών κινήσεων, ήδη τα υφιστάμενα εμπορικά κέντρα του ομίλου εμφανίζουν ανθεκτικότητα σε επίπεδο είσπραξης ενοικίων (94%) και κάλυψης των μισθωμένων χώρων (98%), ενώ σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, τόσο οι νέες συμβάσεις μίσθωσης όσο και οι ανανεώσεις πραγματοποιούνται σε τιμές ελαφρώς αυξημένες (λαμβάνοντας υπόψη και τον πληθωρισμό). Η μέση απόδοση (yield) των εμπορικών κέντρων της Lamda κινείται στο 7%, ωστόσο εκτιμάται πως η απόδοση θα υποχωρήσει όσο αυξάνει η καθαρή αξία των συγκεκριμένων assets.

Υπενθυμίζεται πως η Lamda ολοκλήρωσε επένδυση 25 εκατ. ευρώ για την επέκταση του εμπορικού κέντρου Golden Hall και τη δημιουργία Ολυμπιακού Μουσείου, οι οποίες ωστόσο δεν πρόλαβαν να αποδώσουν το 2020 και το 2021, δεδομένης της διαταραχής που επέφερε η πανδημία. Παράλληλα, o όμιλος πραγματοποιεί  επένδυση ανακαίνισης του The Mall Athens ύψους 10-15 εκατ. ευρώ

 

Πηγή:euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text