Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | ΕΥΔΑΠ: Μένει εκτός του διαγωνισμού για το ΕΥΣ

ΕΥΔΑΠ: Μένει εκτός του διαγωνισμού για το ΕΥΣ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΕΥΔΑΠ: Μένει εκτός του διαγωνισμού για το ΕΥΣ

Εκτός από τη διαδικασία του διαγωνισμού για το έργο «Λειτουργία, Συντήρηση, Επισκευή και Αποκατάσταση των Παγίων του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (ΕΥΣ) για την κάλυψη των αναγκών της μείζονος περιοχής πρωτευούσης μέσω ΣΔΙΤ», αρχικού προϋπολογισμού 291,2 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), μένει, όπως όλα δείχνουν, η ΕΥΔΑΠ.

Η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος λήγει σήμερα Πέμπτη, τουλάχιστον μέχρι αργά το βράδυ χθες δεν είχε δοθεί παράταση, ενώ δεν υπήρξε και η αναγκαία ρύθμιση προκειμένου η ΕΥΔΑΠ ΕΥΔΑΠ να δικαιούται συμμετοχή στον διαγωνισμό. Το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα μέχρι σήμερα, αλλά και τουλάχιστον για τα επόμενα τρία χρόνια, αποτελεί ευθύνη της ΕΥΔΑΠ και στην αρμόδια υπηρεσία της απασχολούνται περί τους 180 εργαζόμενους.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να αναθέσει το ΕΥΣ σε ιδιώτη μέσω ΣΔΙΤ (ως υποδομή καθώς έχουν διαχωριστεί οι υποδομές από την υπηρεσία της υδροδότησης) η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ έκανε σαφές πως η επιχείρηση νερού της Αττικής θα συμμετείχε στον διαγωνισμό πιθανώς σε συνεργασία με κάποιον άλλον φορέα. Όμως, για να γίνει αυτό θα έπρεπε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση. Ο λόγος που το θέμα του ΕΥΣ έχει πάρει αυτή την τροπή δεν έχει γίνει γνωστός.

Σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη οι υπηρεσίες που θα παρέχει ο ανάδοχος αφορούν τη Λειτουργία, Συντήρηση, Επισκευή, Αποκατάσταση των Παγίων που βρίσκονται εντός της ζώνης απαλλοτρίωσης του Ελληνικού Δημοσίου και ανήκουν στην Εταιρεία Παγίων ΕΥΔΑΠ και τα οποία χρησιμοποιούνται για τη συλλογή, αποθήκευση και μεταφορά ακατέργαστου νερού από τις πηγές μέχρι την είσοδο των Μονάδων Επεξεργασίας Νερού (ΜΕΝ). Επιπλέον, θα κατασκευαστούν έργα για τη διασφάλιση της καλής λειτουργικής κατάστασης του ΕΥΣ.

 

Πηγή:naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text