Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | Εθνική Τράπεζα: Επεκτείνει τη συνεργασία της με τη Finastra για το πρότυπο ISO 20022

Εθνική Τράπεζα: Επεκτείνει τη συνεργασία της με τη Finastra για το πρότυπο ISO 20022

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Τη στήριξη της Finastra εξασφάλισε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας στη μετάβασή της στο νέο πρότυπο ISO για τις πληρωμές, το οποίο πρόκειται να τεθεί σε ισχύ από τον Νοέμβριο του 2022. Η Τράπεζα προβαίνει σε αναβάθμιση της τελευταίας έκδοσης του κόμβου πληρωμών Fusion Global PAYplus της Finastra, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Το Fusion Global PAYplus θα επιτρέψει στην Εθνική Τράπεζα να αξιοποιήσει πλήρως τις υψηλές δυνατότητες του νέου προτύπου ISO 20022, βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα του ελέγχου, της συμφωνίας υπολοίπων και της διεκπεραίωσης πληρωμών, και παρέχοντας μια πιο πλούσια εμπειρία στους πελάτες, τόσο για τις εγχώριες όσο και για τις διασυνοριακές συναλλαγές.

«Ο κόμβος πληρωμών Fusion Global PAYplus της Finastra διαδραματίζει ήδη ζωτικό ρόλο στη διεκπεραίωση πληρωμών στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας» εξήγησε ο Tal Weiser, Διευθυντής πωλήσεων, Τμήμα Παγκόσμιων Υπηρεσιών Πληρωμών της Finastra. «Με τις ρυθμιστικές επιταγές του ISO 20022 να πλησιάζουν, η Εθνική Τράπεζα χρειαζόταν τη διαβεβαίωση συνεργασίας με έναν συνεργάτη που είναι σε θέση να υποστηρίξει επιτυχώς τη μετάβασή της. Το Fusion Global PAYplus της Finastra θα συμβάλει στην επιτάχυνση του εκσυγχρονισμού της, παρέχοντάς της τα εργαλεία που είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση των μελλοντικών προκλήσεων και την τήρηση όλων των κρίσιμων προθεσμιών».

Η Εθνική Τράπεζα χρησιμοποιεί ήδη το Fusion Global PAYplus για τη διεκπεραίωση μαζικών πληρωμών, πληρωμών υψηλής αξίας και πληρωμών σε πραγματικό χρόνο και θα υιοθετήσει το πρότυπο ISO 20022 και στις τρεις υπηρεσίες, ανάλογα με την περίπτωση και κατά τον δέοντα χρόνο. Το Fusion Global PAYplus υποστηρίζει την επεξεργασία MT σε MX, μετατρέποντας τα μηνύματα MT της SWIFT σε συμβατές με το πρότυπο ISO 20022 μορφές μηνυμάτων XML και το αντίστροφο. Αυτό θα επιτρέψει στην Εθνική Τράπεζα την ευελιξία να υιοθετήσει μια σταδιακή προσέγγιση στη μετάβαση, δίνοντάς της τη δυνατότητα να στέλνει και να λαμβάνει μηνύματα διαμορφωμένα και σε MT και σε MX κατά τη διάρκεια της μεταβατικής φάσης, και να μεταβεί στην ολοκληρωμένη μορφή MX μόλις είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο.

«Ως μακροπρόθεσμος συνεργάτης της Finastra, και χρήστης του Fusion Global PAYplus, γνωρίζουμε ότι μας βοηθούν έμπειρα χέρια και ότι η Finastra θα μας βοηθήσει να ικανοποιήσουμε όλες τις ρυθμιστικές απαιτήσεις και να καλύψουμε τις νέες ανάγκες των πελατών καθώς αυτές προκύπτουν», δήλωσε ο Μπάμπης Ερμείδης, Επικεφαλής του Τομέα Πληρωμών της Εθνικής Τράπεζας. «Προσβλέπουμε σε μια απρόσκοπτη και επιτυχημένη μετάβαση στο νέο πρότυπο και στην παροχή των πλεονεκτημάτων του προτύπου ISO 20022 στους πελάτες μας, καθώς και στη βελτιστοποίηση των εσωτερικών διαδικασιών μας».

Το Fusion Global PAYplus έχει αποδείξει ότι διαθέτει ενσωματωμένους μηχανισμούς μετασχηματισμού για την επιτάχυνση της ενοποίησης με άλλα βασικά συνεργατικά συστήματα εντός της τράπεζας, όπως τα συστήματα συμμόρφωσης και βασικής τραπεζικής. Το προϊόν προσφέρει επίσης μια σειρά υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας με βάση τον κατάλογο του ISO 20022, οι οποίες μπορούν να ενοποιηθούν εύκολα με τα κανάλια που επικοινωνούν άμεσα με τους πελάτες της τράπεζας που αντιμετωπίζουν τα κανάλια, αξιοποιώντας μη συμβατικά API.

 

Πηγή: moneyreview.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text