Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | ΣΕΠΕΕ – Σε τροχιά σταδιακής ανάκαμψης η ευρωπαϊκή βιομηχανία ένδυσης

ΣΕΠΕΕ – Σε τροχιά σταδιακής ανάκαμψης η ευρωπαϊκή βιομηχανία ένδυσης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΣΕΠΕΕ – Σε τροχιά σταδιακής ανάκαμψης η ευρωπαϊκή βιομηχανία ένδυσης

Σημάδια σταδιακής ανάκαμψης από την πανδημία εμφανίζει η ευρωπαϊκή βιομηχανία ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας το εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδας (ΣΕΠΕΕ).

Το τρίτο τρίμηνο όλοι οι οικονομικοί δείκτες κατέγραψαν βελτίωση, ωστόσο η αύξηση ήταν μικρότερη συγκριτικά με την μεγάλη άνοδο του δευτέρου τριμήνου αμέσως μετά την λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.

Η παραγωγή για το σύνολο του εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2021 σημείωσε αύξηση 12,7% στην κλωστοϋφαντουργία και 0,8% στην ένδυση.

Ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων σημείωσε σημαντική άνοδο λόγω της αύξησης των λιανικών πωλήσεων και των εξαγωγών. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 14,3% στην κλωστοϋφαντουργία και κατά 7,1% στην ένδυση.

Οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν άνοδο 7,1% το πρώτο εννεάμηνο που οφείλεται στην πορεία του δευτέρου και τρίτου τριμήνου.

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι εξαγωγές με αύξηση 8,9% στην ένδυση και 13,7% στην κλωστοϋφαντουργία.

Σε αξία οι εξαγωγές για το σύνολο της αλυσίδας Ε/Κ ανήλθαν το εννεάμηνο του 2021 σε 42 δις ευρώ από 38 δις ευρώ το 2020.

Αντίθετα, μείωση 13,8% κατέγραψαν οι εισαγωγές οι οποίες το εννεάμηνο του 2021 ανήλθαν σε 76,5 δις ευρώ. Η μεγάλη μείωση οφείλεται στην πτώση κατά 85% των εισαγωγών προϊόντων προστασίας από την Κίνα.

 

Πηγή:ΟΤ

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text