Αρχική | ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ | Διαβάσαμε | Διαβάσαμε- Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Διαβάσαμε- Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Διαβάσαμε- Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Αύξηση της τάξης του 22,6% κατέγραψε το διμερές εμπόριο Ελλάδας – Γαλλίας κατά το εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου του 2021 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους. Σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τα οποία επεξεργάστηκε το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι, ο όγκος εμπορίου των δύο χωρών διαμορφώθηκε σε 3,4 δισ. ευρώ. Οι ελληνικές εξαγωγές συνέχισαν την ανοδική τους πορεία, σημειώνοντας εντυπωσιακή αύξηση της τάξης του 16,49% σε σχέση με το Α΄ εννεάμηνο του 2020 και διαμορφώθηκαν σε 1,466 δισ. ευρώ. Οι εισαγωγές της Ελλάδας από τη Γαλλία αυξήθηκαν κατά 22,6% και διαμορφώθηκαν σε 1,855 δισ. ευρώ. Ως αποτέλεσμα το εμπορικό ισοζύγιο, το οποίο παραμένει ελλειμματικό για τη χώρα μας άγγιξε τα 389 εκ. ευρώ.(εδώ)

Αποχαιρετά η Ευρωζώνη το περιβάλλον των πολύ χαμηλών επιτοκίων με την Ελλάδα να κάνει ντεμπούτο στις αγορές με τσιμπημένο επιτόκιο καταγράφοντας, όμως, ισχυρή ζήτηση. Οι προσφορές για το νέο δεκαετές ομόλογο ξεπέρασαν τα 15 δισ. ευρώ και το ελληνικό δημόσιο άντλησε 3 δισ. ευρώ με την απόδοση να φτάνει στο 1,8%, από το χαμηλό 0,88% του περασμένου Ιουνίου. Σύμφωνα με τον ΟΔΔΗΧ, η σύνθεση των επενδυτών ήταν κατα 84,5% από το εξωτερικό, 15,5% από την Ελλάδα και 87,2% θεσμικοί. Τα επιτόκια του περασμένου έτους ανήκουν στο παρελθόν και χαρακτηριστικό της ανοδικής τάσης είναι τα γερμανικά ομόλογα τα οποία «πέρασαν» σε θετική απόδοση για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια.(εδώ)

Εν μέσω πανδημίας και μιας δύσκολης συγκυρίας, τα σούπερ μάρκετ έχουν βρει ένα νέο τομέα από τον οποίο αντλούν ανάπτυξη, τζίρο και κέρδη. «Πόδι» σε μια αγορά που πριν την πανδημία ήταν προνομιακός χώρος όχι μόνο των μικρών, εκτός τροφίμων, παικτών του λιανεμπορίου αλλά και γνωστών brands όπως οι Jumbο, ΙΚΕΑ, Leroy Merlin, H&M, Inditex (ZARA), Jysk κ.λπ., έχουν βάλει οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Πρόκειται για την κατηγορία Bazaar -σε αυτή περιλαμβάνονται προϊόντα ένδυσης, υπόδησης, ηλεκτρικές συσκευές, βιβλία, εργαλεία, είδη κήπου, είδη αυτοκινήτου, οικιακός εξοπλισμός κ.λπ.-,η οποία εν μέσω της πανδημίας και σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας αυτής, εμφάνισε σημαντική ανάπτυξη, προσθέτοντας έξτρα τζίρο στα ταμεία των σούπερ μάρκετ.(εδώ)

Προσφορές σε τέσσερα οδικά έργα συνολικού προϋπολογισμό άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ καλούνται να καταθέσουν μέσα στις τέσσερις επόμενες εβδομάδες οι ισχυροί κατασκευαστικοί όμιλοι. Στις 15 Φεβρουαρίου υποβάλλονται οι προσφορές στο διαγωνισμό για το οδικό έργο Μπράλος – Άμφισσα με προϋπολογισμό 290 εκατ. ευρώ. Στις 22 Φεβρουαρίου οι διοικήσεις των τεχνικών εταιριών δεν θα... προλαβαίνουν, αφού μέσα στην ημέρα πρέπει να καταθέσουν τρεις προσφορές, στους διαγωνισμούς για την επέκταση της Λεωφόρου Κύμης μέχρι την εθνική οδό, συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ μαζί με τις απαλλοτριώσεις, την παράκαμψη Χαλκίδας και Ψαχνών, προϋπολογισμού 150 εκατ. και για το τμήμα Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ).(εδώ)

O Δεκέμβριος ήταν όχι μόνο ο καλύτερος μήνας του έτους αλλά και τουλάχιστον της τελευταίας δεκαετίας. Κατά τη διάρκεια του, οι νέες πιστώσεις στη στεγαστική πίστη εκτινάχθηκαν. Μόνο μία από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες παρουσίασε εκρηκτική αύξηση νέων εκταμιεύσεων στη στεγαστική πίστη κατά… 40 εκατ. ευρώ και όλη η αγορά ξεπέρασε τον τελευταίο μήνα του 2021, τα 100 εκατ. ευρώ σε νέα στεγαστικά δάνεια. Στοιχείο που επιβεβαιώνει τις προβλέψεις των τραπεζιτών για άνοδο της στεγαστικής πίστης στο επίπεδο του 1,5 δισ. ευρώ στο σύνολο του τρέχοντος έτους. Σχολιάζοντας τα στατιστικά στοιχεία του Δεκεμβρίου που έχουν στη διάθεσή τους οι τέσσερις μεγάλοι της αγοράς, τραπεζικοί παράγοντες υπογραμμίζουν ότι είναι πρωτόγνωρο για τα τελευταία πολλά χρόνια  να αυξήσει μία τράπεζα κατά 40 εκατ. ευρώ τα δάνεια από μία και μόνο κατηγορία.(εδώ)

Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) του μηνός Νοεμβρίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2020, παρουσίασε αύξηση 39,4% έναντι μείωσης 2,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2020 με το 2019, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΣΤΑΤ. Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία του μηνός Νοεμβρίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2021, παρουσίασε αύξηση 4,3%. Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Δεκεμβρίου 2020 – Νοεμβρίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Δεκεμβρίου 2019 – Νοεμβρίου 2020, παρουσίασε αύξηση 22,9%, έναντι μείωσης 10,8% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.(εδώ)

Η «JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» γνωστοποιεί στους μετόχους της, σύμφωνα με το άρθρο 4.1.3.4. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ότι η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας την 19.01.2022 αποφάσισε την έκτακτη χρηματική διανομή ποσού 0,3850 ευρώ ανά μετοχή (μικτό), προ παρακράτησης νόμιμου φόρου μερισμάτων, ήτοι συνολικά 52.383.007,22 ευρώ. Η καθαρή έκτακτη χρηματική διανομή, μετά την παρακράτηση φόρου 5%, όπου απαιτείται, ανέρχεται σε 0,36575 ευρώ ανά μετοχή. Δυνάμει της από 19.01.2022 απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Εταιρίας, δικαιούχοι της έκτακτης χρηματικής διανομής μικτού ποσού 0,3850 ευρώ ανά μετοχή είναι οι Μέτοχοι της Εταιρίας που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Αυλων Τίτλων  την Τρίτη 25.01.2022.(εδώ)

Την επίτευξη διψήφιου ποσοστού ανάπτυξης έχει ως φετινό στόχο η διοίκηση της Profile, μετά την σαφώς ικανοποιητική πορεία της κατά την προηγούμενη οικονομική χρήση. Με βάση τις εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς, ο κύκλος εργασιών του 2021 κινήθηκε εντός των στόχων που είχε θέσει η διοίκηση και κυμάνθηκε κοντά στα 20 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με τα 15 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρονιάς. Άλλωστε, στο εννεάμηνο η εισηγμένη είχε εμφανίσει αύξηση εσόδων από τα 9,7 στα 12,8 εκατ. ευρώ και καθαρών κερδών από τα 300 χιλ. στο ένα εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, η χρονιά έκλεισε με θετικό καθαρό ταμείο (διαθέσιμα μείον σύνολο δανειακών υποχρεώσεων) που κυμαίνεται μεταξύ των οκτώ και των εννέα εκατ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι αποπληρώθηκε στο σύνολό του το τίμημα της περυσινής εξαγοράς της σουηδικής Centevo.(εδώ)

Στην αποεπένδυσή της από τη Lamda Malls, τον εταιρικό βραχίονα της Lamda Development στον οποίο έχουν εισφερθεί τα εμπορικά κέντρα του ομίλου, προσανατολίζεται η Varde Partners. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το αμερικανικό επενδυτικό fund που υπήρξε στρατηγικός επενδυτής στη Lamda Malls από τον Απρίλιο του 2017, αποκτώντας το 31,7% της εταιρίας έναντι 61,3 εκατ. ευρώ, δρομολογεί την έξοδό του, πριν την υλοποίηση του σχεδιασμού αυτονόμησης της εταιρίας και εισαγωγής της στο ΧΑ, σχέδιο που προσώρας υποστηρίζει η διοίκηση της Lamda Develοpment.  Εξάλου το αμερικανικό fund δημοσιοποίησε επισήμως σήμερα την πρόθεση αποεπένδυσης και από την εισηγμένη ΑΕΕΑΠ Trastor.(εδώ)

Εκτός από τη διαδικασία του διαγωνισμού για το έργο «Λειτουργία, Συντήρηση, Επισκευή και Αποκατάσταση των Παγίων του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος για την κάλυψη των αναγκών της μείζονος περιοχής πρωτευούσης μέσω ΣΔΙΤ», αρχικού προϋπολογισμού 291,2 εκατ. ευρώ, μένει, όπως όλα δείχνουν, η ΕΥΔΑΠ. Η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος λήγει σήμερα Πέμπτη, τουλάχιστον μέχρι αργά το βράδυ χθες δεν είχε δοθεί παράταση, ενώ δεν υπήρξε και η αναγκαία ρύθμιση προκειμένου η ΕΥΔΑΠ να δικαιούται συμμετοχή στον διαγωνισμό. Το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα μέχρι σήμερα, αλλά και τουλάχιστον για τα επόμενα τρία χρόνια, αποτελεί ευθύνη της ΕΥΔΑΠ και στην αρμόδια υπηρεσία της απασχολούνται περί τους 180 εργαζόμενους. Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να αναθέσει το ΕΥΣ σε ιδιώτη μέσω ΣΔΙΤ.(εδώ)

Με υψηλές στροφές κινείται ο τομέας κρουαζιέρας και οι αφίξεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Η Ένωση Λιμένων Ελλάδος προχώρησε στη δημοσιοποίηση των συγκεντρωτικών στοιχείων αφίξεων και επιβατών για την Ελληνική κρουαζιέρα. Στο πλαίσιο αυτό, και με βάση τα στοιχεία που έρχονται στο φως, το 2021 χαρακτηρίστηκε ως έτος επανεκκίνησης και ανάκαμψης για τον κλάδο μετά την επί μήνες διακοπή και ουσιαστική συρρίκνωση δραστηριοτήτων το 2020, λόγω της πανδημίας. Όσον αφορά στον ΟΛΘ, τα στοιχεία για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, συγκριτικά μεταξύ του 2021 και του 2019 (δεδομένου ότι το 2020 ήταν ουσιαστικά χρονιά επανεκκίνησης του κλάδου κρουαζιέρας) «δείχνουν» ότι στη Θεσσαλονίκη υπερδιπλασιάστηκαν οι επιβάτες (+142%).(εδώ)

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία που προωθεί η Lamda Development για την τελική αξιολόγηση των προσφορών και την ανάδειξη των αναδόχων για το αρχικό «πακέτο» έργων στην έκταση του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό καθώς μέσα στο προσεχές διάστημα, στις αρχές με μέσα Φεβρουάριου (αν δεν επισπευσθούν περαιτέρω οι διεργασίες), αναμένονται εξελίξεις τόσο στον διαγωνισμό για τις πρώτες υποδομές, ύψους περίπου 300 - 350 εκατ. ευρώ, όσο και σε σχέση με τον πύργο κατοικιών «Marina Tower». Κατ’ αρχάς, και σε σχέση με τις υποδομές της πρώτης φάσης, τα σχήματα που έδωσαν το παρών κλήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες να αναπτύξουν και να αναλύσουν στους ανθρώπους της Lamda τις τεχνικές προσφορές τους, δηλαδή πως θα κατασκευάσουν τις αρχικές υποδομές που απαιτούνται.(εδώ)

Στην κατάρτιση του master plan για την έκταση της πρώην Αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου βρίσκεται αυτή την περίοδο η Reds του Ομίλου Ελλάκτωρ, η οποία έχει ανακηρυχθεί πλειοδότης με προσφορά 40,2 εκατ. ευρώ στην ηλεκτρονική δημοπρασία που πραγματοποίησε το ΤΑΙΠΕΔ. Το σχέδιο για τις Γούρνες που εξετάζεται είναι δύο ξενοδοχειακές μονάδες, παραθεριστικές κατοικίες, συνεδριακό κέντρο, εμπορικά κέντρα καθώς και μαρίνα. Υπάρχουν και άλλα σχέδια από τη Reds τα οποία βρίσκονται ήδη από εξέταση και αναμένεται να οριστικοποιηθούν μέσα στο επόμενο διάστημα.  Όσον αφορά το κόστος της επένδυσης αναμένεται να ανέλθει στα 200 εκατ. ευρώ, ενώ έχει εκδηλωθεί ήδη, σημαντικό ενδιαφέρον συμμετοχής στο project τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους επενδυτές καθώς και από μεγάλο χρηματοπιστωτικό Όμιλο.(εδώ)

Η πλήρης μετοχική επαναφορά του ομίλου Βιοχάλκο με νέα υψηλά έτους στις μετοχές Βιοχάλκο- Cenergy-Εlvalhalcor, ακολούθησε το μπαράζ αναθέσεων έργων στην Cenergy, αλλά και την εξασφάλιση δυο ομολογιακών πράσινων δανείων, ύψους 40 εκατ. ευρώ, τα οποία υπέγραψαν με την Τράπεζα Eurobank τις περασμένες ημέρες οι θυγατρικές της Cenergy Ελληνικά καλώδια και Fulgor. Τα δυο ομολογιακά πληρούν τα κριτήρια χρηματοδότησης ΕSG και θα κατευθυνθούν για την παραγωγή καλωδίων για Ανανέωσιμες πηγές ενέργειας στο εξωτερικό. Προ ημερών, η Cenergy ανέλαβε ως αποκλειστικός προμηθευτής inter array καλωδίων για το Dogger bank (Βρετανία ), το μεγαλύτερο υπεράκτιο πάρκο στον κόσμο. Συγκεκριμένα, θα προμηθεύσει με 240 χλμ. inter-array καλωδίων 66 kV με μόνωση XLPE και όλα τα σχετικά εξαρτήματα. Πρόκειται για ένα έργο επιπλέον των 650 χλμ. inter-array καλωδίων που έχει ήδη αναλάβει η εταιρία για τις φάσεις Α & Β του ίδιου έργου.(εδώ)

Ακόμη και το 25% των προϊόντων που προμηθεύεται από τις ασιατικές αγορές υποκαθιστά η Jumbo, είτε στρεφόμενη σε εναλλακτικούς προμηθευτές είτε αποφασίζοντας να αποσύρει προϊόντα και να τα επαναφέρει στα ράφια όταν αυτά θα έχουν τη σωστή, τη δίκαιη τιμή. Το παραπάνω αποκάλυψε χθες ο επικεφαλής του ομίλου κ. Απόστολος Βακάκης κατά την έκτακτη γενική συνέλευση. Για μια ακόμη φορά ο ίδιος δεν δίστασε να καταφερθεί εναντίον των εταιριών διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για αυτό που συμβαίνει στην τροφοδοτική αλυσίδα δεν είναι αποκλειστικά υπεύθυνος ο κορωνοϊός, αλλά και η  επιθυμία των partners στην τροφοδοτική αλυσίδα να απολαύσουν κέρδη εκτός κάθε λογικής για τη δραστηριότητα που παρέχουν. Η βιομηχανία των containers θα έχει το 2022 περισσότερα κέρδη από ό,τι η Google και η Microsoft μαζί». (εδώ)

Η "INTRAKAT" ανακοίνωσε σήμερα ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας κατά τη συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε στις 20.01.2022, ενέκρινε, σύμφωνα με το άρθρο 24 παρ. 1(β) του Ν. 4548/2018 και δυνάμει της εξουσίας που του χορηγήθηκε από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας της 17.12.2021, μεταξύ άλλων, τα εξής: Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας, κατά ποσό έως οκτώ εκατομμύρια εκατόν οκτώ χιλιάδες εκατόν οκτώ Ευρώ και σαράντα λεπτά (€8.108.108,40) (η "Αύξηση"), με την έκδοση έως 27.027.028 νέων, κοινών, άυλων, ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 Ευρώ εκάστης (οι "Νέες Μετοχές"), με καταβολή μετρητών και με δικαίωμα προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων της Εταιρίας.(εδώ)

"Ταύρος" παραμένει η Citigroup για τη μετοχή της Mytilineos, δίνοντας τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα του 2021 και τις προοπτικές του 2022, και έτσι διατηρεί τη σύσταση "buy" με τιμή-στόχο τα 21,5 ευρώ, βλέποντας σημαντικό περιθώριο ανόδου στο ταμπλό του Χ.Α της τάξης του 37,3%, ενώ τοποθετεί την εκτιμώμενη μερισματική απόδοση στο 2,9%. Όπως σημειώνει η αμερικανική τράπεζα, σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα χρήσης 2021, αναμένει ότι η Mytilineos θα σημειώσει EBITDA στα €355 εκατ., αυξημένα κατά 11% ετησίως από €319 εκατ. το 2020. Η ισχυρότερη κερδοφορία στις επιχειρήσεις αλουμινίου είναι ο βασικός μοχλός για το αυξημένο EBITDA, όπως επισημαίνει.(εδώ)

Στην τελική ευθεία μπαίνει η κατασκευή δύο νέων δεξαμενών στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού στη Σίνδο (ΕΕΝΘ), με την υπογραφή σύμβασης για τη σύνταξη οριστικής μελέτης του έργου που θα μπορούσε να εξασφαλίσει νερό για επιπλέον πληθυσμό 400.000 κατοίκων ημερησίως. Οπως αναφέρει η ΕΥΑΘ, αντικείμενο της μελέτης αποτελεί ο σχεδιασμός κι η διαστασιολόγηση των δεξαμενών και σημαντικών συνοδών έργων στην ΕΕΝΘ, τα οποία θα συνεισφέρουν: 1. στην καλύτερη διαχείριση του εισερχόμενου επιφανειακού νερού από τον ποταμό Αλιάκμονα, 2. στην αύξηση της ημερήσιας αποθηκευτικής ικανότητας της εγκατάστασης και επομένως 3. στην επάρκεια ύδατος για το Πολεοδομικό Συγκρότημα σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.(εδώ)

Η «ATTICA AΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ», ανακοινώνει ότι σύμφωνα με τους όρους του από 26.07.2019 Κοινού Ομολογιακού Δανείου έκδοσης της Εταιρίας, η ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων τόκου του ΚΟΔ για την 5 η Περίοδο Εκτοκισμού, είναι η Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022. Διευκρινίζεται ότι, από τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 (Ex coupon date), οι ομολογίες της Εταιρίας θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα είσπραξης του 5 ου τοκομεριδίου.Το μικτό ποσό των οφειλόμενων τόκων για την 5 η Περίοδο Εκτοκισμού ανέρχεται στο ποσό των Ευρώ 3.041.111,11, ήτοι ποσό Ευρώ 17,377778 ανά ομολογία, το οποίο έχει υπολογισθεί με επιτόκιο 3,40% ετησίως και αντιστοιχεί σε 175.000 ομολογίες που τελούν σήμερα υπό διαπραγμάτευση στην οργανωμένη αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.(εδώ)

Η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά του Nasdaq, Eurodry, συμφερόντων Αριστείδη Πίττα ανακοίνωσε την απόκτηση έναντι του ποσού των 21,2 εκατομμυρίων δολαρίων,του φορτηγού πλοίου M/V Molyvos Luck, μεταφορικής ικανότητας 57.924 τόνων, ναυπηγημένο το 2014. Το πλοίο ανήκε σε εταιρία το όνομα της οποίας δεν ανακοινώθηκε και τη διαχείρισή του είχε η Eurobuylk Ltd. Το πλοίο θα παραδοθεί έως τα τέλη Ιανουαρίου 2022. Η εταιρία θα αναλάβει την υπάρχουσα ναύλωση που ανέρχεται στα 13.250 δολάρια ημερησίως. Η αγορά θα χρηματοδοτηθεί από ίδια κεφάλαια και μέσω τραπεζικού λογαριασμού.(εδώ)

Για μία ακόμη χρονιά η NN Hellas διακρίθηκε ως Κορυφαίος Εργοδότης από το Ινστιτούτο “Top Employers”, τον παγκόσμιο οργανισμό που αναγνωρίζει την αριστεία στις πρακτικές Ανθρώπινου Δυναμικού.Η NN Hellas, ακολουθώντας ανθρωποκεντρική φιλοσοφία και πιστή στις αξίες της «Νοιαζόμαστε, Είμαστε Ξεκάθαροι, Δεσμευόμαστε», επιδιώκει να αποτελεί μια πρότυπη ασφαλιστική εταιρία σε όλο το φάσμα της δραστηριότητάς της. Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση η εταιρία, η βράβευση έρχεται να επιβεβαιώσει τις προσπάθειες για ένα άρτιο εργασιακό περιβάλλον, ακόμη και εν μέσω πρωτοφανών συνθηκών λόγω της πανδημίας. Αποτελεί έτσι τη μοναδική ασφαλιστική εταιρία στην Ελλάδα που για 4η συνεχή χρονιά λαμβάνει τη συγκεκριμένη αναγνώριση.(εδώ)

Παρά τις αναταράξεις στα χρηματιστήρια του εξωτερικού, στο Χρηματιστήριο Αθηνών παρουσιάζεται ένα ουσιαστικό και εστιασμένο ενδιαφέρον στον τραπεζικό τομέα, από επενδυτές του εξωτερικού. Αυτό το ενδιαφέρον βασίζεται σε δύο συγκεκριμένους άξονες. Ο πρώτος άξονας, αφορά τη διαπίστωση της ποιοτικής βελτίωσης του ενεργητικού των τραπεζών, λόγω των τιτλοποιήσεων και των πωλήσεων των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Και ο δεύτερος άξονας, αφορά το γεγονός, ότι η ανάπτυξη της οικονομίας, που θα συνεχιστεί έστω και με χαμηλότερους ρυθμούς, το 2022 θα περάσει αναγκαστικά μέσα από το τραπεζικό σύστημα. Έτσι μετά από πολύ καιρό, οι τράπεζες θα παρουσιάσουν σημαντικά έσοδα από τη βασική τους δραστηριότητα. Που δεν είναι άλλη, από τις δανειοδοτήσεις.(εδώ)

Τη στήριξη της Finastra εξασφάλισε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας στη μετάβασή της στο νέο πρότυπο ISO για τις πληρωμές, το οποίο πρόκειται να τεθεί σε ισχύ από τον Νοέμβριο του 2022. Η Τράπεζα προβαίνει σε αναβάθμιση της τελευταίας έκδοσης του κόμβου πληρωμών Fusion Global PAYplus της Finastra, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.  Το Fusion Global PAYplus θα επιτρέψει στην Εθνική Τράπεζα να αξιοποιήσει πλήρως τις υψηλές δυνατότητες του νέου προτύπου ISO 20022, βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα του ελέγχου, της συμφωνίας υπολοίπων και της διεκπεραίωσης πληρωμών, και παρέχοντας μια πιο πλούσια εμπειρία στους πελάτες, τόσο για τις εγχώριες όσο και για τις διασυνοριακές συναλλαγές.(εδώ)


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text