Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | «Να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη κρίση» λέει ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ

«Να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη κρίση» λέει ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
«Να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη κρίση» λέει ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ

Ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), Borge Brende  προειδοποίησε την παγκόσμια κοινότητα να πρεοτοιμαστεί για την επόμενη κρίση αλλά και για πολλές ακόμη μάχες κατά της πανδημία COVID-19 .

«Οι χώρες πρέπει να συνεργαστούν για να βγούμε από το δάσος», δήλωσε ο Brende στο Yahoo Finance Live στο περιθώριο των  διαδικτυακών συνεδριάσεων του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ με τους παγκόσμιους ηγέτες αυτή την εβδομάδα.

«Κανονικότητα πλέον, πρόσθεσε ο Brende, είναι το να επικεντρωθούμε στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην οικοδόμηση ευημερίας, αλλά και το να είμαστε πολύ πιο συνειδητοποιημένοι για την ανθεκτικότητα που πρέπει να έχουμε σε μία  επόμενη κρίση. Και πρέπει πραγματικά, πραγματικά να αντιμετωπίσουμε  όλα «τα τυφλά σημεία» που προκάλεσε η πανδημία στην οικονομία ώστε να μην καταλήξουμε σε οικονομική κρίση αντίστοιχη του 2008».

Σύμφωνα με την Έκθεση Παγκόσμιων Κινδύνων του WEF για το 2022 οι προσδοκίες του κόσμου – περίπου το 61,2% των ερωτηθέντων-για τις εξελίξεις στο κλίμα αλλά  και των μολυσματικών ασθενειών ήταν αρνητικές

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις το 11% πιστεύει ότι η παγκόσμια ανάκαμψη θα επιταχυνθεί. Οι περισσότεροι ερωτηθέντες αναμένουν ότι τα επόμενα τρία χρόνια θα υπάρχει οικονομική αστάθεια.

«Πρέπει να επικεντρωθούμε στην ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης του κόσμου, τόνισε ο Brende. Υπάρχει μεγάλη έλλειψη εμπιστοσύνης. Σε παγκόσμιο επίπεδο, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν πολύ πολωμένο κόσμο. Και αν πρόκειται να επαναφέρουμε  μια ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς, χρειάζεται οι χώρες να συνεργαστούν, τουλάχιστον σε ορισμένα από τα βασικά θέματα», πρόσθεσε.

 

Πηγή: sofokleous10.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text