Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Intrakat: Προσέλκυση επενδυτών με ΑΜΚ 51 εκατ.

Intrakat: Προσέλκυση επενδυτών με ΑΜΚ 51 εκατ.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Intrakat: Προσέλκυση επενδυτών με ΑΜΚ 51 εκατ.

Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έως του ποσού των 51,3 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της δραστηριότητάς της ανακοίνωσε η Intrakat. Από τις δηλώσεις για τη συμμετοχή στην αύξηση βασικών της μετόχων προκύπτει ότι η κατασκευαστική εταιρεία στοχεύει επίσης στη διεύρυνση του μετοχολογίου της με την είσοδο νέων επενδυτών (ξένων και Ελλήνων θεσμικών ή και ιδιωτών). Η αύξηση θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων. Η σχέση ανταλλαγής είναι 0,56 νέες ανά 1 παλιά μετοχή και η τιμή διάθεσης 1,90 ευρώ ανά μετοχή. Θα εκδοθούν 27.027.028 νέες μετοχές σε περίπτωση πλήρους κάλυψης της ΑΜΚ.

Σε περίπτωση πλήρους κάλυψης της αύξησης, τα συνολικά αντληθέντα κεφάλαια, μετά την αφαίρεση των εκτιμώμενων δαπανών έκδοσης ποσού περίπου 600 χιλ. ευρώ, θα διαμορφωθούν περίπου σε 50,8 εκατ. ευρώ και θα χρησιμοποιηθούν ως εξής:

α) Ποσό ύψους 20 εκατ. για τη χρηματοδότηση υφιστάμενων ή και νέων έργων ΑΠΕ (αιολικά ή φωτοβολταϊκά πάρκα, έργα αποθήκευσης ενέργειας κ.λπ.).

β) 15 εκατ. για τη χρηματοδότηση νέων έργων που εκτελούνται μέσω συμβάσεων παραχώρησης ή και ΣΔΙΤ, ή και νέων επενδύσεων που εμπίπτουν στον κλάδο της ανάπτυξης ακινήτων (παραχωρήσεις - ΣΔΙΤ αυτοκινητόδρομων, κτηρίων, διαχείρισης απορριμμάτων) και

γ) 15,8 εκατ. για την κάλυψη αναγκών κεφαλαίου κίνησης της εταιρείας.

Όπως επισημαίνει η διοίκηση της εταιρείας στόχος της ΑΜΚ είναι να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο τρόπο οι επερχόμενες προοπτικές που αφορούν τους 4 πυλώνες δραστηριοποίησης της Intrakat και συγκεκριμένα τα νέα και εκτελούμενα κατασκευαστικά έργα υποδομών, τα έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, τα έργα ΣΔΙΤ και παραχωρήσεων, καθώς και τα έργα Real Estate στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της Intrakat είναι 800 εκατ. ευρώ.

Με βάση τις δηλώσεις των βασικών της μετόχων: Η Intracom Holdings, ΙΝΤΚΑ η οποία ελέγχει το 36,79% του μετοχικού κεφαλαίου, θα ασκήσει πλήρως τα δικαιώματα που της αναλογούν μέσω της θυγατρικής της (κατά ποσοστό 90,91%) Intracom Technologies. Ως αποτέλεσμα το ποσοστό της Holdings στην κατασκευαστική θα διαμορφωθεί στο 24% και της Technologies σε 13%.

Ο Δημήτριος Κούτρας, μέσω της εταιρείας Adamas Group με ποσοστό 12,69% ή 6.095.432 μετοχές προτίθεται να ασκήσει δικαιώματα προτίμησης που αντιστοιχούν σε 720.000 μετοχές. Η Danech Estate ελέγχει το 10,069% του μετοχικού κεφαλαίου της Intrakat και θα ασκήσει στο σύνολό τους τα δικαιώματα προτίμησης που της αντιστοιχούν, ενώ θα καλύψει κατά μέγιστο ποσοστό 10,069% των μετοχών που τυχόν θα μείνουν αδιάθετες, είτε μέσω προεγγραφής είτε και μέσω της διαδικασίας κάλυψης αδιάθετων μετοχών.

Ο Δημήτριος Θεοδωρίδης, ο οποίος ελέγχει το 14,79%, θα ασκήσει δικαιώματα προτίμησης που αντιστοιχούν σε 3.551.000 μετοχές από το σύνολο των 7.101.997 μετοχών που ελέγχει άμεσα και έμμεσα και ο Πέτρος Σουρέτης (διευθύνων σύμβουλος της Intrakat) με ποσοστό 7,56% θα ασκήσει δικαιώματα προτίμησης που αντιστοιχούν σε 1.814.518 μετοχές από το σύνολο των 3.629.037.

 

Πηγή:naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text