Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Morgan Stanley για πετρέλαιο: Πότε θα «χτυπήσει» τα $100 το βαρέλι το brent

Morgan Stanley για πετρέλαιο: Πότε θα «χτυπήσει» τα $100 το βαρέλι το brent

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μετά την Goldman Sachs και η Morgan Stanley έρχεται να προστεθεί στη λίστα των τραπεζών οι οποίες αναμένουν ότι η τιμή του αργού θα φτάσει τα 100 δολάρια το βαρέλι μέσα στο 2022.

Η τράπεζα αναμένει ότι τα αποθέματα πετρελαίου θα μειωθούν περαιτέρω μέχρι το τέλος του έτους, μετά τη σημαντική πτώση που καταγράφηκε 2021, σύμφωνα με σημείωμα που απευθυνόταν στους πελάτες της.

Η εφεδρική ικανότητα παραγωγής θα συρρικνωθεί στα 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από 3,4 εκατομμύρια που είναι σήμερα. Οι επενδύσεις για την ενίσχυση της παραγωγικής ικανότητας στη βιομηχανία πετρελαίου αναμένεται να συρρικνωθούν κατά 30% μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας καθώς προχωρούν οι «πράσινες» πρωτοβουλίες.

Σε προηγούμενη ανάλυσή της, η τράπεζα προέβλεπε ότι η μείωση της ζήτησης θα ξεκινούσε μόλις το παγκόσμιο σημείο αναφοράς πλησίασε τα 90 δολάρια το βαρέλι.

Τώρα, βλέπει τη φθορά να συμβαίνει σε υψηλότερο επίπεδο, επειδή η κατανάλωση σε προϊόντα πετρελαίου ήταν ανθεκτική, ανέφεραν στο σημείωμα τους οι αναλυτές, συμπεριλαμβανομένου του Μάρτιν Ρατς. Για παράδειγμα, η ζήτηση για καύσιμα αεριωθουμένων αεροσκαφών προβλέπεται να αυξηθεί κατά 1,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα μέχρι το καλοκαίρι του 2022, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία Google Mobility εκτιμάται μια απότομη αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Goldman Sachs, μία από τις κορυφαίες επενδυτικές τράπεζες στον κόσμο, ανέφερε ότι «βλέπει» τις τιμές του Brent να αγγίζουν τα 100 δολάρια επίσης το τρίτο τρίμηνο λόγω του μεγάλου ελλείμματος στην πλευρά της προσφοράς.

Σε μία έκθεση προς τους πελάτες της, η κορυφαία τράπεζα της Wall Street βάσισε την εκτίμησή της στα «ισχυρά θεμελιώδη» της αγοράς πετρελαίου, αλλά και στην «εντυπωσιακά μεγάλη» έλλειψη της προσφοράς, καθώς μειώνουν την παραγωγή τους οι χώρες του ΟΠΕΚ+.

Οι ειδικοί τις τράπεζας εκτιμούν ότι έως το καλοκαίρι, τα αποθέματα πετρελαίου των πλούσιων χωρών θα μειωθούν στα χαμηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί από το 2000.

 

Πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text