Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Έρχονται δάνεια σε κρυπτονομίσματα για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

Έρχονται δάνεια σε κρυπτονομίσματα για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Σε μια προσπάθεια να τονώσει την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα η κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ σχεδιάζει να προσφέρει σε μικρές και μεσαίες εταιρείες (ΜΜΕ) 10 εκατομμύρια δολάρια σε δάνεια που βασίζονται σε κρυπτονομίσματα από το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Η Acumen, μια πλατφόρμα δανεισμού που βασίζεται στο Solana, θα παρέχει χρηματοδότηση σε δολάρια ΗΠΑ στην Εθνική Επιτροπή Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (Conamype) του Ελ Σαλβαδόρ, μια κυβερνητική οντότητα που σχεδιάζει να διαθέσει χρηματοδότηση σε τοπικούς επιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενους\

Οπως γράφει το CoinDesk τα δάνεια της Acumen θα έχουν ετήσιο επιτόκιο από 6% έως 7%, αν και θα μπορούσε να φτάσει έως και το 10%.

Τονίζεται επίσης, ότι το 86% των εταιρειών στο Ελ Σαλβαδόρ δεν έχουν πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες. Από αυτό το ποσοστό, το 98% βασίζεται σε μη εγγεγραμμένους δανειστές που προσφέρουν δάνεια με τοκογλυφικά ετήσια επιτόκια 2.300%, κατά μέσο όρο.

«Είναι τοκογλύφοι που χρεώνουν μεταξύ 20% και 25% το μήνα. Αυτό θέλουμε να αποφύγουμε» ανέφερε ο πρόεδρος της Conamype, Πολ Στάινερ.

Σύμφωνα με τον Στάινερ, η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με την Acumen από τον Οκτώβριο του 2021, μετά την έγκριση του bitcoin ως νόμιμου χρήματος στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής.

Παράλληλα, διεξάγει διαπραγματεύσεις με διαφορετικές πλατφόρμες δανεισμού κρυπτονομισμάτων που επιδιώκουν να παρέχουν δάνεια σε ΜΜΕ του Σαλβαδόρ, είπε ο Στάινερ, προσθέτοντας ότι, εάν υπογραφούν, οι συμφωνίες θα μπορούσαν να ανέλθουν σε 200 εκατομμύρια δολάρια.

 

Πηγή: ot.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text