Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | Intel: Προχωρά σε επένδυση $20 δισ. για την κατασκευή δύο εργοστασίων παραγωγής τσιπ

Intel: Προχωρά σε επένδυση $20 δισ. για την κατασκευή δύο εργοστασίων παραγωγής τσιπ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η Intel θα επενδύσει 20 δισ. δολάρια σε δύο νέα εργοστάσια στο Οχάιο για την παραγωγή προηγμένων τσιπ, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Παρασκευή, το πρώτο βήμα προς την κατασκευή ενός "mega-site", που μπορεί να φιλοξενήσει οκτώ εργοστάσια παραγωγής τσιπ κόστους 100 δισ. δολαρίων.

'Οπως αναφέρει το Reuters, η σχεδιαζόμενη επένδυση περιλαμβάνει 3.000 μόνιμες θέσεις εργασίας και 7.000 θέσεις εργασίας του κατασκευαστικού  τομέα, έκτασης 1.000 στρεμμάτων στην κομητεία Licking, λίγο έξω από το Κολόμπους.

Ο διευθύνων σύμβουλος Πατ Γκέλσινγκερ προχωρά τα σχέδια για επέκταση της εταιρείας, ιδίως στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς επιδιώκει να αναθερμάνει τον ανταγωνισμό με τους παγκόσμιους ανταγωνιστές αλλά και να ανταποκριθεί στην παγκόσμια έλλειψη μικροτσίπ.

"Αυτά τα εργοστάσια θα δημιουργήσουν ένα νέο επίκεντρο για την προηγμένη παραγωγή τσιπ στις ΗΠΑ, το οποίο θα ενισχύσει την εγχώρια εργαστηριακή παραγωγή της Intel", ανέφερε ο Γκέλσινγκερ σε δήλωσή του.

Οι κατασκευαστές τσιπ προσπαθούν να αυξήσουν την παραγωγή τους αφού οι κατασκευαστές σε όλο τον κόσμο, από τα αυτοκίνητα μέχρι τα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, αντιμετώπισαν ελλείψεις. Η Intel προσπαθεί επίσης να ανακτήσει τη θέση της ως κατασκευάστριας των μικρότερων και ταχύτερων τσιπ από την TSMC, η οποία εδρεύει στην Ταϊβάν.

Παρόλα αυτά, τα σχέδια της Intel για νέα εργοστάσια δεν θα ανακουφίσουν την τρέχουσα κρίση της ζήτησης, επειδή τέτοια συγκροτήματα χρειάζονται χρόνια για να κατασκευαστούν. Ο Γκέλσινγκερ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι αναμένει ότι οι ελλείψεις τσιπ θα διαρκέσουν μέχρι το 2023.

Τον Σεπτέμβριο, η Intel έθεσε σε λειτουργία δύο εργοστάσια στην Αριζόνα, στο πλαίσιο του σχεδίου της για την ανάκαμψη της εταιρείας, ώστε να γίνει ένας σημαντικός κατασκευαστής τσιπ για εξωτερικούς πελάτες. Τα εργοστάσια αξίας 20 δισ. δολαρίων θα αυξήσουν τον συνολικό αριθμό των εργοστασίων της Intel στην πανεπιστημιούπολη στο προάστιο Τσάντλερ του Φοίνιξ σε έξι.

Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν θέλει το Κογκρέσο να εγκρίνει 52 δισ. δολάρια για την επέκταση της αμερικανικής παραγωγής ημιαγωγών. Η Γερουσία ψήφισε ένα μέτρο τον περασμένο Ιούνιο, αλλά έχει ''κολλήσει'' στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο Μπάιντεν θα κάνει δηλώσεις την Παρασκευή σχετικά με τις προσπάθειες της αμερικανικής κυβέρνησης "να αυξήσει την προσφορά ημιαγωγών, να κατασκευάσει περισσότερα στην Αμερική και να ανοικοδομήσει τις αλυσίδες εφοδιασμού μας εδώ στην πατρίδα", δήλωσε νωρίτερα ο Λευκός Οίκος.

Ο Γκέλσινγκερ θα συναντηθεί με τον Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο αργότερα την Παρασκευή, δήλωσε η Intel.

Ο σχεδιασμός για τα δύο πρώτα εργοστάσια θα ξεκινήσει άμεσα, ενώ η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2022 και η παραγωγή να ξεκινήσει το 2025. Η Intel δήλωσε: "Η Intel θα έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει ένα νέο εργοστάσιο, το οποίο θα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εργοστάσια της χώρας.

Η Samsung Electronics ανέκτησε την πρώτη θέση το 2021 από την Intel για πρώτη φορά από το 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία της Gartner και η Intel έπεσε στη δεύτερη θέση με ανάπτυξη 0,5% πέρυσι, παρέχοντας τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης μεταξύ των 25 κορυφαίων προμηθευτών.

 

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text