Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Τιμή στόχος στα 16,40 ευρώ για την Τέρνα Ενεργειακή από τη Eurobank Equities, με σύσταση για αγορά

Τιμή στόχος στα 16,40 ευρώ για την Τέρνα Ενεργειακή από τη Eurobank Equities, με σύσταση για αγορά

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τιμή στόχος στα 16,40 ευρώ για την Τέρνα Ενεργειακή από τη Eurobank Equities, με σύσταση για αγορά

Σημαντικά περιθώρια ανόδου για τη μετοχή της Τέρνα Ενεργειακής θέτει πλέον η Eurobank Equities με την τιμή στόχο στα 16,40 ευρώ, με σύσταση «buy».

Όπως επισημαίνει, λαμβάνοντας υπόψη το πρόγραμμα απολιγνιτοποίησης της χώρας, το οποίο αυξάνει την ανάγκη για ενίσχυση των ΑΠΕ για την κάλυψη της ζήτησης που καλύπτεται σήμερα από λιγνιτικές μονάδες, η Τέρνα Ενεργειακή δεν αντιμετωπίζει σημαντικά εμπόδια στην υλοποίηση του  αναπτυξιακού της προγράμματος, πέρα από την υγιή δυναμική της αγοράς και τις βελτιωμένες διαδικασίες αδειοδότησης.

Κατά την Eurobank Equities, η εταιρεία βρίσκεται σε καλή θέση για να επωφεληθεί από το ευνοϊκό πλαίσιο που βοηθά στην επιτάχυνση τόσο των «παραδοσιακών» ΑΠΕ όσο και των εξειδικευμένων έργων, όπως τα πλωτά υπεράκτια, τα αντλητικά έργα αποθήκευσης και τη διαχείριση απορριμμάτων.

Όντας ένας από τους ηγέτες στον εγχώριο χώρο των ΑΠΕ, η Τέρνα Ενεργειακή βρίσκεται σε καλή θέση για να αναλάβει σημαντικό μέρος των απαιτούμενων προσθηκών χωρητικότητας τα επόμενα χρόνια, εν όψει του προγράμματος σταδιακής κατάργησης του λιγνίτη και των στόχων του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα.

Terna

Αποενοποιώντας τις το σκέλος των επιχειρήσεων της Τέρνα στο Τέξας των ΗΠΑ και αντανακλώντας άλλες καθυστερήσεις υλοποίησης στο σχεδιασμό της, η Χρηματιστηριακή μειώνει τις εκτιμήσεις για τα EBITDA στο διάστημα 2022-23 κατά >30% κατά μέσο όρο.

 

Πηγή: insider.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text