Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Η αγορά οπισθοχωρεί σήμερα (Παρ, 21/1/22) απότομα προς τις 940 μονάδες του ΓΔ

Η αγορά οπισθοχωρεί σήμερα (Παρ, 21/1/22) απότομα προς τις 940 μονάδες του ΓΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ισχυρή πτώση σημειώνεται σήμερα στο ΧΑ  με τον ΓΔ να χάνει αυτή τη στιγμή, 4.10 μμ, -1,70% (στις 941 μονάδες, είχε φτάσει προ ολίγου στις 939 μονάδες, -2%) με μεγάλο τζίρο (100 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ακόμα χειρότερες πτώσεις στους ευρωπαϊκούς δείκτες (Dax -2,20%).

Η σημερινή πτώση δεν μας αιφνιδιάζει αφού έχει προηγηθεί η μεγάλη βύθιση του Nasdaq, αλλά κανένα μεσοπρόθεσμο σύστημα συναλλαγών δεν δίνει σήμα μεσοπρόθεσμων πωλήσεων στο γράφημα του ΓΔ με την σημερινή πρώτη μετά την κορυφή του έτους πτώση.

Οι αιτίες είναι ο πληθωρισμός που προκάλεσαν τα relieve packages κατά του κορονοϊού (ήδη στις ΗΠΑ ο πληθωρισμός Δεκεμβρίου -7% σημειώνει ρεκόρ 40ετίας) και οι ανησυχίες για ενδεχόμενη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο Dow χάνει μέχρις στιγμή σχεδόν -6% από το υψηλό τριμήνου, ο Nasdaq -12% και ο Dax σχεδόν -5% σε σύγκριση με τον ΓΔ που χάνει μόνον το σημερινό -1,80%. Το ΧΑ δύσκολα να αντέξει τις διεθνείς πιέσεις.

Εμείς θέτουμε τρία επίπεδα stop loss, το πρώτο στις 915 μονάδες (στη μέση τιμή δίμηνου εύρους), στις 900 μονάδες (ψυχολογικό επίπεδο) και στις 885 όπου ανέβηκε σήμερα το κυλιόμενο χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών και το οποίο σε μια βδομάδα θα ανέβει στις 900 μονάδες περίπου.

Προς το παρόν είμαστε σε αναμονή.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το σχεδόν πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Από τις 60 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε μόνον δύο δευτερεύσας σημασίας μετοχές φέρουν αυτή τη στιγμή θετικό πρόσημο, οι ΙΝΚΑΤ και ΑΤΤΙΚΑ, ενώ από τις πτωτικές, περίπου 10 χάνουν περισσότερο του -3%.

Μεγάλες πτώσεις σημειώνουν πολλές μετοχές που σημείωσαν στον τρέχοντα μήνα πολύ μεγάλες ανόδους θεωρούμενες σαν υπεραγορασμένες όπως οι, ΠΑΠ, ΒΥΤΕ, ΒΙΟΣΣΚ, ΜΙΓ, ΦΡΛΚ, ΕΛΛ κλπ αλλά καμία μετοχή δεν διασπά καθοδικά έγκυρη στήριξή της.

Κύριος στόχος των πωλητών είναι σήμερα η ΑΛΦΑ με μέτρια πτώση μεν, 1,35%, αλλά με τεράστιους όγκους σχεδόν 30 εκατ τεμαχίων που αντιπροσωπεύουν περίπου το ½ του όλου τζίρου της αγοράς. Σε άλλες μετοχές δεν παρατηρούμε ιδιαίτερες διανομές εκτός από ΒΙΟ και ΕΛΧΑ.

Αν ο ΓΔ κρατήσει τις 940 μονάδες με τζίρο μικρότερο των 100 εκατ, εμείς  θα είμαστε κάπως ευχαριστημένοι. Η προσοχή μας όμως κατά τις επόμενες  μέρες θα είναι στραμμένες και στους ξένους δείκτες ευχόμενοι αυτοί να μην σπάσουν τα χαμηλά τριμήνου όπως έκανε ο Nasdaq.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα περίπου την ίδιαν ώρα.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text