Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | Tesla: Oι τέσσερις μεγάλες προτεραιότητες για το 2022

Tesla: Oι τέσσερις μεγάλες προτεραιότητες για το 2022

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες είχε φτάσει η ανάλυση της Goldman Sachs, η οποία είχε στέψει τη μετοχή της Tesla στις κορυφαίες επιλογές του 2022, αναθεωρώντας τον στόχο για την τιμή της μετοχής προς τα πάνω (ο πήχης είχε ανέβει στα 1.200 δολάρια), στις αρχές της εβδομάδας .

Ακολούθησε και το report της Credit Suisse η οποία αύξησε τον στόχο για το μεγάλο “ηλεκτρικό αυτοκίνητο” της Καλιφόρνια στα 1.025 $ από τον προηγούμενο στόχο των 830 $ εν αναμονή αύξησης του όγκου παραδόσεων του ομίλου έως το 2030 και βελτίωσης του μικτού περιθωρίου.

Στην έκθεση με τίτλο « Τέσσερις προτεραιότητες το 2022 για να ξεκλειδώσετε περαιτέρω ανάπτυξη " των Dan Levy και Trevor Young, οι δύο αναλυτές προσδιόρισαν τις τέσσερις προτεραιότητες και τα θέματα της Tesla για το 2022 για περαιτέρω ανάπτυξη. «Πιστεύουμε ότι τα ευνοϊκά θεμελιώδη μεγέθη μπορούν να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τη μετοχή της Tesla», υπογραμμίζουν από την Credit Suisse η οποία επιβεβαίωσε την ουδέτερη σύσταση για τη μετοχή.

Από την παραγωγική ικανότητα στο μεικτό περιθώριο κέρδους, από τον ενημερωμένο οδικό χάρτη προϊόντων, μέχρι το θέμα των μπαταριών.

Αυτά είναι τα τέσσερα βασικά ζητήματα στα οποία πρέπει να εργαστεί η εταιρεία υπό τον Έλον Μασκ το 2022 για να συνεχίσει να αναπτύσσεται, σύμφωνα με την ανάλυση της Credit Suisse:

1) Στο τρέχον σενάριο της αγοράς, η Tesla δεν αποτελεί εξαίρεση, η οποία βλέπει τη ζήτηση να υπερβαίνει την προσφορά, η κύρια κίνηση παραμένει η αύξηση της παραγωγικής ικανότητας. Σύμφωνα με την Credit Suisse, η Tesla θα διατηρήσει την ηγετική της θέση στα ηλεκτρικά οχήματα και αναμένονται αποστολές 1,47 εκατομμυρίων μονάδων (+ 57% ετησίως) το 2022, κυρίως λόγω της ανάπτυξης του εργοστασίου της Σαγκάης.

2) Το δεύτερο σημείο είναι το μεικτό περιθώριο . "Αναμένουμε από την Tesla να συνεχίσει την ισχυρή αναπτυξιακή της τροχιά που καταγράφηκε το 2021 -γράφουν οι ειδικοί της ελβετικής τράπεζας-. Μακροπρόθεσμα, η ευρωστία του μεικτού περιθωρίου είναι βασική καθώς τελικά θα χρηματοδοτήσει τη μελλοντική αύξηση του όγκου μέσω περικοπών τιμών.

3) Ένα άλλο σημαντικό σημείο, το τρίτο, είναι αυτό που ονομάζεται «ενημερωμένος οδικός χάρτης προϊόντων». «Μας ενδιαφέρει πολύ να μάθουμε περισσότερα για το «Model 2», το οποίο θα μπορούσε να προσφέρει βασική τιμή 25.000 $ και να είναι η προσπάθεια της Tesla να εκδημοκρατίσει τα ηλεκτρικά οχήματα», επισημαίνουν από την Credit Suisse. Η τελευταία ερώτηση αφορά το μπαταρίες ." Πιθανώς, οι μπαταρίες θα αποδειχθούν ο βασικός περιορισμός για την παραγωγή του Tesla", προσθέτουν οι αναλυτές.

Το τρίμηνο που έρχεται στις 26 Ιανουαρίου

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα, στις 26 Ιανουαρίου, θα ανακοινωθούν τα οικονομικά αποτελέσματα της Tesla. Η Credit Suisse αναμένει κέρδη ανά μετοχή (EPS) 2,81 $ έναντι 2,21 $ που υποδεικνύεται από τη συναίνεση. Η παρουσίαση των λογαριασμών του τέταρτου τριμήνου θα μπορούσε να είναι η αφορμή κατά την οποία ο Elon Musk θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες από την πλευρά του προϊόντος, ιδιαίτερα για το Cybertruck και άλλα νέα μοντέλα.

«Θα παράσχω έναν ενημερωμένο οδικό χάρτη προϊόντων στην επόμενη κλήση κερδών», δήλωσε ο Μασκ τους τελευταίους μήνες. Τον περασμένο Ιούλιο ο Μασκ είπε ότι δεν θα ήταν απαραίτητα παρών σε μελλοντικές κλήσεις για κέρδη εκτός και αν είχε κάτι πολύ σημαντικό να πει.

Το Cybertruck, το φουτουριστικό ηλεκτρικό pickup της Tesla, παρουσιάστηκε το 2019. Θα είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα που χρησιμοποιείται στους πυραύλους και ο Μασκ λέει ότι υπάρχουν "αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες" παραγγελίες για το Cybertruck από τότε που άνοιξαν οι προπαραγγελίες.

 

Μιχάλης Μιχαηλίδης

Πηγή: liberal.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text