Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Η επόμενη μέρα για την Trastor – Οι νέες επενδύσεις και ο στρατηγικός σχεδιασμός

Η επόμενη μέρα για την Trastor – Οι νέες επενδύσεις και ο στρατηγικός σχεδιασμός

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Νέες επενδύσεις σε κτίρια πρώτης γραμμής στην Αθήνα θα επιδιώξει προσεχώς η Trastor AEAΑΠ, η οποία μετά τις ανακοινώσεις της περασμένης εβδομάδας περνά κάτω από τoν πλήρη έλεγχο της Τράπεζας Πειραιώς.

Έχοντας αυτή τη στιγμή διαθέσιμα κεφάλαια περί τα 40 εκατ. ευρώ (και σε συνδυασμό με νέα χρηματοδότηση) η εισηγμένη ΑΕΕΑΠ, που βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο των εξελίξεων, εξετάζει ήδη σειρά νέων επενδύσεων στον τομέα των γραφείων, πέραν των επενδυτικών κινήσεων που έχουν γίνει στον τομέα των logistics.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και τα τρία μεγάλα κτίρια γραφείων που έχουν βγει στην αγορά στην περιοχή του Αμαρουσίου από την doValue, εκεί όπου πρόκειται να «κονταροχτυπηθούν» και άλλοι μεγάλοι παίκτες του εγχώριου real estate.

Η Trastor, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι μεταξύ αυτών που διατηρούν χωριστό ενδιαφέρον για κάθε ένα ακίνητο για τους γραφειακούς χώρους των 13.500 τ.μ. με μισθωτή την ΕΥ και τιμή 21,6 εκατ. ευρώ, των 14.000 τ.μ. με μισθωτές τις Fourlis και Bayer και τιμή τα 21 εκατ. ευρώ και των 30.000 τ.μ. με μισθωτή αντίστοιχα τα Ελληνικά Πετρέλαια και τιμή στα 45,6 εκατ. ευρώ.

Σημειωτέον ότι, τελευταία, η εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητα έχει ενισχύσει τη θέση της στο Μαρούσι, έχοντας πλειοδοτήσει προ ημερών σε πλειστηριασμό για ακίνητο με παλιό κτίριο γραφείων επί της λ. Αμαρουσίου- Χαλανδρίου, όμορο με άλλη ιδιοκτησία της. Οι δύο ιδιοκτησίες θα ενοποιηθούν δημιουργώντας ένα νέο ενιαίο γραφειακό «πράσινο» συγκρότημα σε μία επένδυση περί τα 7,5 εκατ. ευρώ, σηματοδοτώντας μάλιστα και το «άνοιγμα» της ΑΕΕΑΠ στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων.

Παράλληλα, η Επενδυτική Ακινήτων προχωρά και με τις πωλήσεις μικρότερων ακινήτων που θεωρούνται δευτερεύοντα εντός του χαρτοφυλακίου της.

Τι θα γίνει με το Χ.Α.

Στην επόμενη μέρα της εταιρείας, η αποχώρηση της Värde Partners με τη μεταβίβαση του 52,07% που κατέχει η τελευταία στην τράπεζα Πειραιώς έναντι 98 εκατ. ευρώ, αυξάνει το ποσοστό της τράπεζας στο 96,8% (σ.σ. η τράπεζα ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος με 45% περίπου). Εξέλιξη, η οποία οδηγεί στην υποβολή δημόσιας πρότασης, χωρίς ωστόσο, κατά τις πληροφορίες να υπάρχει πρόθεση εξόδου της εταιρείας από το ΧΑ.

Σε δεύτερο χρόνο και με το δεδομένο ότι η συγκυρία αυτή την περίοδο είναι θετική για την ελληνική αγορά ακινήτων και το ενδιαφέρον βαίνει αυξανόμενο τόσο από την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό θα επιδιωχθεί «συντεταγμένα η διεύρυνση της μετοχικής σύνθεσης», όπως ανέφεραν στο newmoney.gr πηγές με γνώση.

Αν και οι εξελίξεις με τη Värde Partners «έτρεξαν» πολύ γρήγορα τις προηγούμενες ημέρες, τώρα, η στόχευση σε αυτή τη φάση, είναι η εταιρεία να εξετάσει μέσα στο επόμενο διάστημα τις διάφορες εναλλακτικές, πολύ περισσότερο από την στιγμή που, στον επενδυτικό τομέα η ΑΕΕΑΠ «διαθέτει τα απαιτούμενα κεφάλαια για να προχωρήσει στις κινήσεις που θα ήθελε να κάνει».

Συνολικά, το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνει 58 ακίνητα, αξίας 315,3 εκατ. ευρώ, με μικτή εκμισθώσιμη επιφάνεια 237.800 τ.μ. και ετήσιοποιημένα μισθωτικά έσοδα ύψους 19,8 εκατ. ευρώ.

 

Στεφανία Σούκη

Πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text