Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 237 | Γιατί μας ενδιαφέρουν οι εξελίξεις στα Αμοιβαία Κεφάλαια;

Γιατί μας ενδιαφέρουν οι εξελίξεις στα Αμοιβαία Κεφάλαια;

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Γιατί μας ενδιαφέρουν οι εξελίξεις στα Αμοιβαία Κεφάλαια;

 

 

 

 

 

Το παρόν άρθρο ανήκει στην ενότητα "Τα Αμοιβαία Κεφάλαια κατά το δ' τρίμηνο του 2021" του παρόντος τεύχους. Το σύνολο των άρθρων της ενότητας, είναι τα παρακάτω:

Τα μετοχικά Αμοιβαία Κεφάλαια, στις 31 Δεκεμβρίου 2021 (εδώ)
Οι αποδόσεις των Αμοιβαίων Κεφαλαίων κατά το 2021 (εδώ)
Η διάρθρωση των χαρτοφυλακίων στις 31/12/2021 (εδώ)
Κλαδική Ανάλυση και η κινητικότητα των Αμοιβαίων Κεφαλαίων (εδώ)
Οι αποδόσεις και η κατάταξη των Αμοιβαίων Κεφαλαίων κατά την περίοδο 2010-2021 (εδώ)
Τα μετοχικά Χαρτοφυλάκια, την 31/12/2021 (εδώ)
Γιατί μας ενδιαφέρουν οι εξελίξεις στα Αμοιβαία Κεφάλαια;
Alpha Trust - Ανδρομέδα ΑΕΕΧ: Χαρτοφυλάκιο 31/12/2021 (εδώ)

 

Γιατί μας ενδιαφέρουν οι εξελίξεις στα Αμοιβαία Κεφάλαια;

Έχει νόημα, για έναν επενδυτή, να παρακολουθεί τις εξελίξεις των Αμοιβαίων Κεφαλαίων; Τον βοηθά; Πιστεύουμε πως ναι.

Μέσα από τη στατιστική παρακολούθηση της εξέλιξης των μεγεθών των Θεσμικών Επενδυτών, μπορούμε να αντιληφθούμε τη φάση που διανύει η χρηματιστηριακή αγορά. Για παράδειγμα, όταν βλέπουμε ότι ο αριθμός των κυκλοφορούντων μεριδίων Αμοιβαίων Κεφαλαίων αυξάνεται, σημαίνει ότι, αυξάνεται το ενδιαφέρον του ευρύτερου επενδυτικού κοινού (ας μην ξεχνάμε ότι, οι μεριδιούχοι Αμοιβαίων Κεφαλαίων, συνιστούν ένα ιδιαίτερο κοινό, μη απόλυτα εξειδικευμένο σε χρηματιστηριακά θέματα). Όταν ο αριθμός των κυκλοφορούντων μεριδίων αρχίσει να αυξάνεται με έντονο ρυθμό, αυτό θα σημαίνει ότι εισερχόμαστε στη φάση της “θέρμανσης” της χρηματιστηριακής αγοράς -βέβαια, θα αργήσουμε αρκετά ακόμη να φτάσουμε σ’ αυτή τη φάση. Όταν ο ρυθμός αύξησης ξεφύγει από την κανονικότητα, θα καταλάβουμε ότι η άνοδος της χρηματιστηριακής αγοράς φτάνει στα όριά της.

Βέβαια, υπάρχουν πολλά ακόμη συμπεράσματα που προκύπτουν από τη στατιστική ανάλυση των μεγεθών των Θεσμικών Επενδυτών. Μέσα από τους αναλυτικούς πίνακές μας, οι επενδυτές μπορούν να δουν και να αναλύσουν τις επιλογές και τις κινήσεις των επαγγελματιών διαχειριστών. Έτσι, γνωρίζοντας τη στάση των Θεσμικών Επενδυτών προς κάθε μετοχή, τη μείωση ή την αύξηση των θέσεων ανά τρίμηνο και πλήθος άλλων στατιστικών στοιχείων, μπορούν να αξιολογήσουν καλύτερα μία μετοχή εισηγμένης εταιρίας.

Τέλος, μέσα από την παρακολούθηση των χαρτοφυλακίων και των αποδόσεων των Θεσμικών Επενδυτών, αποκτούμε άποψη για την αποτελεσματικότητα των διαχειριστών του κάθε χαρτοφυλακίου, αλλά και του κλάδου ως σύνολο. Ο κλάδος, παίζει τεράστια σημασία στην εξέλιξη της χρηματιστηριακής αγοράς. Θα πρέπει να τον γνωρίζουμε, όσο καλύτερα μπορούμε!

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα: