Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Δεύτερο συνεχόμενο πωλητικό χτύπημα δέχεται σήμερα (Δευτ, 24/1/22) η αγορά

Δεύτερο συνεχόμενο πωλητικό χτύπημα δέχεται σήμερα (Δευτ, 24/1/22) η αγορά

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Εντείνεται σήμερα το κύμα πωλήσεων που εμφανίστηκε την Παρασκευή, 21/1/22, με τον ΓΔ να καταβυθίζεται αυτή τη στιγμή, 4.10 μμ, κατά -2,50% (στις 916 μονάδες) με μεγάλο για την εποχή όγκο, 85 εκατ αναμενομένων στο κλείσιμο (που θα είναι μικρότερος από τον όγκο των 100 εκατ της πτωτικής Παρασκευής, ενώ την ίδια εικόνα καταστροφής παρουσιάζουν και οι ευρωπαϊκοί δείκτες (DAX -2,80%) οι οποίοι ήδη τείνουν να διασπάσουν καθοδικά έγκυρες αντιστάσεις ή γραμμές λαιμού που γεγονός που έχει ήδη συμβεί πριν αρκετές μέρες στον Nasdaq.

Ο ΓΔ απέχει ακόμα αρκετά στο να διασπάσει καθοδικά το δικό του Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών που σήμερα ανέβηκε στις 889 μονάδες και που μετά λίγες μέρες θα ανέβει στις 900.

Η κατάσταση δεν έχει γίνει ακόμα τραγική, όμως το ανησυχητικό είναι ότι οι περισσότεροι ξένοι δείκτες πλησιάζουν τις γραμμές λαιμού – χαμηλά τριμήνου τις οποίες αν σπάσουν καθοδικά, ενδέχεται να ακολουθήσει περίοδος ταλαιπωρίας και για τον ΓΔ του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Για αυτό εμείς σήμερα θα προχωρήσουμε σε μερικές προστατευτικές πωλήσεις.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω από τις 925 μονάδες (-1,77%) το ΤΧ  ακολουθώντας το σήμα πωλήσεων του «προεξοφλητικού στροφέα πωλήσεων» (κοίτα βιβλίο στροφέα σελ 130, εκδόσεις Eurocapital), θα ρευστοποιήσει το 15% των θέσεών του σε κάθε μετοχή. Οι πωλήσεις μας θα είναι περιορισμένες καθώς ο σημερινός όγκος δεν είναι τόσο μεγάλος ώστε να θεωρηθεί σαν «διανομές».

Μετοχές

Μόνον τρεις μετοχές, οι ΣΑΡ, ΚΡΙ και ΟΛΥΜΠ, από τις 60 εμπορεύσιμες μετοχές που παρακολουθούμε, φέρουν αυτή τη στιγμή θετικό πρόσημο ενώ από τις φέρουσες αρνητικό, οι περίπου 20 σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Σήμερα θα παρατηρήσουμε ποιες μετοχές θα παρουσιάσουν διανομές δηλαδή πτώσεις με μεγάλους όγκους και από τώρα φαίνονται οι, ΜΥΤΙΛ, ΠΕΙΡ, ΜΟΗ, ΒΙΟ, ΙΝΤΚΑ, ΒΙΟΣΣΚ, για τις οποίες αναπτύσσουμε bearish προδιάθεση.

Και δεύτερον, θα παρατηρήσουμε τις μετοχές που θα αντισταθούν στο ρεύμα κλείνοντας με θετικό πρόσημο ή μικρές πτώσεις για τις οποίες μετοχές θα αναπτύξουμε bullish προδιάθεση. Τέτοιες μετοχές είναι οι τρεις που αναφέραμε ότι κινούνται θετικά καθώς και οι με μικρές πτώσεις , ΑΤΤΙΚΑ, ΜΟΤΟ, ΣΕΝΕΡ, ΚΟΥΕΣ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text