Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Μετά τη σημερινή -μεγάλη- πτώση, στενεύουν τα περιθώρια παραμονής του "απόλυτου συστήματος" εντός αγοράς

Μετά τη σημερινή -μεγάλη- πτώση, στενεύουν τα περιθώρια παραμονής του "απόλυτου συστήματος" εντός αγοράς

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Το ήδη εύθραυστο ψυχολογικό κλίμα των χρηματοοικονομικών αγορών, επιδεινώθηκε σημαντικά την περασμένη Παρασκευή και βρέθηκε σε ακόμη χαμηλότερο σημείο, σήμερα Δευτέρα, λόγω της ρωσο-ουκρανικής κρίσης.

 

Η ένταση στις σχέσεις Ουκρανίας - Ρωσίας, ένταση που είναι πολύ πιθανό να καταλήξει σε πολεμική σύρραξη, είναι ένα θέμα που θα “ταλαιπωρήσει” τις αγορές.

 

Λόγω των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Κίνας (4 έως 20 Φεβρουαρίου) και των οικονομικών και πολιτικών προσδοκιών που έχει επενδύσει σ’ αυτούς ο κινέζος πρόεδρος Xi, φίλος του κ. Πούτιν, είναι αρκετά πιθανό να μην έχουμε κάποια εξέλιξη μέχρι το τέλος τους (αν και πολεμικοί σχολιαστές αναφέρουν ότι ο ρώσος Πρόεδρος βιάζεται για τις επιχειρήσεις, αφού μετά το Μάρτιο, η άνοδος της θερμοκρασίας και οι βροχές, δημιουργούν ένα λασπώδες έδαφος στις περιοχές όπου θα μπορούσαν να διεξαχθούν οι πολεμικές επιχειρήσεις).

 

Τις επόμενες μέρες, θα έχουμε την ευκαιρία να αναφερθούμε ευρύτερα στο ζήτημα αυτό. Προς το παρόν, θα παραμείνουμε στο γνωστό και σύνηθες ερώτημα που υποβάλουμε σε περιπτώσεις έντασης και πριν από τη λήψη αποφάσεων χάραξης στρατηγικής:

 

Θα ήταν ένας πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ένα “game changer”, δηλαδή, κάποιο πολύ σημαντικό γεγονός που θα μπορούσε να ανατρέψει τη φυσιολογική πορεία των πραγμάτων και την εξέλιξη των σημερινών τάσεων;

 

Κατά την άποψή μας, εάν υπάρξει πόλεμος, θα είναι κάτι σημαντικό, αλλά δε θα είναι “game changer”.Είναι πολύ πιθανό ότι, μέχρι το καλοκαίρι, θα το έχουμε ξεχάσει.

 

Η πανδημία του κορωνοϊού, ήταν game changer. Η εμφάνιση του πληθωρισμού και η αλλαγή της νομισματικής πολιτικής ήταν game changers. Δε βλέπουμε ποιές θα μπορούσαν να είναι οι συνέπειες, σε διεθνές επίπεδο, μίας ρωσο-ουκρανικής σύρραξης, που θα μπορούσαν να εκτρέψουν την πορεία της διεθνούς οικονομίας, για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Ναι, ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα είναι σοβαρό. Θα διαταραχθούν οι αγορές πετρελαίου και πολλών μετάλλων. Θα ανησυχήσουν τα χρηματιστήρια. Όμως, νομίζουμε ότι, δε θα εκτραπεί η πορεία τους ή η πορεία της διεθνούς οικονομίας.

 

Συνεπώς, καταλήγουμε στο ότι, αν η κατάσταση εκτραχυνθεί, θα υπάρξει μια αναταραχή στις διεθνείς αγορές.

 

Πώς θα την αντιμετωπίσουμε; Θα ακολουθήσουμε τα σήματα του συστήματος. Ποιό σήμα;

 

Σε αντίθεση με το προ μηνός ή διμήνου δίλημμά μας, η διάταξη των παραμέτρων του συστήματος είναι τέτοια, ώστε, αν τελικά ο Γενικός Δείκτης  υποχωρήσει μέχρι τις 897 μονάδες, θα συναντήσει (και θα κόψει πτωτικά) τον ΚΜΟ-200 ημερών, ενώ παράλληλα θα προκαλέσει και την αλλαγή της κλίσης του, η οποία, από ανοδική, θα γίνει πτωτική.

 

Συνεπώς, τα περιθώρια διατήρησης του συστήματος εντός της αγοράς είναι μικρά και πιο συγκεκριμένα, μέχρι τις 897 μονάδες. Αυτό θα ισχύσει για τις επόμενες 4 μέρες. Συνεπώς, αν υπάρξει πτώση του ΓΔ, έως αυτό το επίπεδο, μέσα στην εβδομάδα, θα αναγκαστούμε να ρευστοποιήσουμε τις θέσεις μας. Αν αυτό δε συμβεί μέχρι την Παρασκευή, θα ξαναδούμε πώς εξελίσσεται η κατάσταση.

 

Όπως αντιλαμβάνεστε, το θέμα είναι σοβαρό, το παρακολουθούμε και θα ενημερώνουμε για κάθε νέα εξέλιξη ή σκέψη.

 

Καλό σας βράδυ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text