Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | IΒΜ: Ξεπεράστηκαν οι προσδοκίες των αναλυτών για την πορεία των εσόδων στο τέταρτο τρίμηνο του 2021

IΒΜ: Ξεπεράστηκαν οι προσδοκίες των αναλυτών για την πορεία των εσόδων στο τέταρτο τρίμηνο του 2021

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
IΒΜ: Ξεπεράστηκαν οι προσδοκίες των αναλυτών για την πορεία των εσόδων στο τέταρτο τρίμηνο του 2021

Η ΙΒΜ ξεπέρασε χθες τις προσδοκίες της Wall Street σχετικά με την πορεία των εσόδων της στο τέταρτο τρίμηνο του 2021, καθώς επικέντρωσε την προσοχή της στα έσοδα από τις υπηρεσίες τεχνολογίας cloud, μετά την έξοδο της από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες διαχείρισης υποδομών, που κατέγραφαν αργή ανάπτυξη.

Η τιμή των μετοχών της ΙΒΜ αυξήθηκε σε ποσοστό περίπου 7%, πριν την επιστροφή τους σε κανονικό επίπεδο, με την εταιρία, να διατηρεί την πρόβλεψη της για μεσαία μονοψήφια αύξηση των εσόδων της το 2022, σε σύγκριση με την αύξηση του 3,9% την προηγούμενη χρονιά.

«Αυτό θα είναι το πρώτο τρίμηνο στο οποίο θα δείτε πως είναι η ΙΒΜ του σήμερα, ως μία εταιρία υψηλής αύξησης των εσόδων» δήλωσε σε μία συνέντευξή του στο Reuters, ο Τζέιμς Κάβανο υπεύθυνος των Οικονομικών της ΙΒΜ.

Η ΙΒΜ που ιδρύθηκε πριν από 110 χρόνια, επικέντρωσε την προσοχή της στις επιχειρηματικές δραστηριότητες στους τομείς του λογισμικού και των συμβουλευτικών υπηρεσιών, αφού απαλλάχθηκε από το τμήμα διαχείρισης υποδομών το Νοέμβριο, μετά από χρόνια άσκησης πιέσεων σχετικά με την ανάπτυξή του, αλλά και το περιθώριο της κερδοφορίας του.

Τα έσοδα στον τομέα των επιχειρηματικών συμβουλευτικών υπηρεσιών της ΙΒΜ αυξήθηκαν κατά 13,1%, ενώ τα έσοδα από τις υπηρεσίες τεχνολογίας cloud αυξήθηκαν κατά 16% στα 6,2 δισεκατομμύρια δολάρια για το ίδιο τρίμηνο.

Με τη χρήση της τεχνολογίας cloud να αυξάνεται παγκοσμίως, η εταιρία μετατόπισε την προσοχή της στο λεγόμενο «υβριδικό cloud», στο πλαίσιο του οποίου οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν ένα συνδυασμό των δικών τους κέντρων δεδομένων, αλλά και υπολογιστικές ικανότητες μέσω χρηματοδοτικής μίσθωσης, τόσο για την αποθήκευση, όσο και για την επεξεργασία δεδομένων.

Τα έσοδα στις ΗΠΑ κατέγραψαν μεσαία μονοψήφια αύξηση στη διάρκεια του τριμήνου, παρά το ξέσπασμα των κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού σε παναμερικανικό επίπεδο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Κάβανο, προσθέτοντας ότι οι επιχειρήσεις που δέχθηκαν σκληρό πλήγμα στην έναρξη της πανδημίας ανακάμπτουν.

Τα έσοδα της ΙΒΜ αυξήθηκαν κατά 6,5% στα 16,7 δισεκατομμύρια δολάρια, αναπροσαρμοσμένα από το διαχωρισμό του τομέα επιχειρηματικών υπηρεσιών διαχείρισης υποδομών, που σήμερα είναι γνωστός ως Kyndryl.

Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο έσοδα 15,96 δισεκατομμυρίων δολαρίων (IBES, Refinitiv).

«Η IBM δεν είχε αυτό το αποτέλεσμα και έτσι είχε καλλιεργηθεί η εντύπωση ότι θα απαιτούνταν μερικά τρίμηνα μέχρι να φανούν νέα (θετικά) αποτελέσματα», δήλωσε ο Ντάνιελ Νιούμαν, αναλυτής στην Futurum Research.

Τα κέρδη της ΙΒΜ ανά μετοχή καταγράφηκαν στα 3,35 δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 3,30 δολάρια.

 

Πηγή:economistas.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text