Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022) μάτια να αντιδράσει ανοδικά στα επίπεδα των 915-920 μονάδων

ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022) μάτια να αντιδράσει ανοδικά στα επίπεδα των 915-920 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας εμπνέει σήμερα η αγορά καθώς ο ΓΔ μετά από διήμερη καταβύθιση -4,50% από το πρόσφατο υψηλό έτους των 958 μονάδων, δεν μπορεί να αντιδράσει ανοδικά. Το πρωί στις 10.35 άνοιξε με άνοδο +0,60%, αμέσως προχώρησε στο υψηλό +0,90% αλλά τώρα (4.10 μμ) γύρισε σε οριακά αρνητικό έδαφος με οριακή πτώση -0,20% (στις 912 μονάδες) με μέτριο τζίρο (60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με παρόμοιες αδύναμες ανοδικές αντιδράσεις στους ευρωπαϊκούς δείκτες.

Εν τούτοις, ο ΓΔ βρίσκεται ακόμη σε ανοδική μέσο και μεσομακροπρόθεσμη τάση και επίσης αρκετά ψηλότερα από το κυλιόμενο στοπ ΧΚ20 των 890 μονάδων.

Όμως μας ανησυχούν οι ξένοι δείκτες οι οποίοι μετά την πρόσφατη μεγάλη καταβύθισή τους (DAX -7,50% και Nasdaq -13,50% από τα υψηλά 6 εβδομάδων) βρίσκονται πολύ κοντά σε περιοχές στηρίξεων – γραμμών λαιμού – χαμηλών εξαμήνου, τα οποία αν σπάσουν καθοδικά πιθανόν να ακολουθήσει περίοδος ταλαιπωρίας παρασύροντας βέβαια και τον ΓΔ.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 82% με μετοχές και 18% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Το κύριο stop loss μας βρίσκεται περίπου -1,50% έως -2% χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα.

Μετοχές

Οι καθοδικές μετοχές αυτή τη στιγμή ισαριθμούν με τις ανοδικές ενώ μόνον μια μετοχή, η ΜΠΕΛΑ, σημειώνει μεγάλη πτώση λίγο χειρότερη του -3% και επίσης μόνον μια μετοχή σημειώνει μεγάλη άνοδο λίγο πάνω  από +3%, η ταλαιπωρημένη ΦΡΙΓΟ.

Μόνον δυο μετοχές έχουν ενδιαφέρουσα (bullish) συμπεριφορά, η ΣΕΝΕΡ, η μοναδική που πετυχαίνει σήμερα νέα υψηλά έτους και η ΟΛΥΜΠ που τα πλησιάζει.  Η ΙΝΚΑΤ σήμερα διακινεί μεγάλον όγκο πλησιάζοντας την αξία του ενός εκατ ευρώ, αλλά βρίσκεται μακριά από σηματοδότριες πράξεων, αγορών ή πωλήσεων, γραμμές.  Νέα χαμηλά 6μήνου σημειώνει η πρώην νικήτρια ΠΛΑΘ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text